Du har sikkert sett den lille filmsnutten på sosiale ­medier med en rev som pirker borti rumpa på en fotograf? Både reven og fotografene bor i Vesterålen. 

– Det der er helt vilt. Filmen har bikka 21 millioner visninger på TikTok. Etter det fikk Marius 100.000 nye følgere. Han hadde 30. I går ble han kontakta av japansk tv. Så den har gått sin seiersgang verden rundt, ja, Føler at vi endelig har fått markedsført Vesterålen som det der. For her er mye mer enn bare fotturer og fin natur, mener Jens Birkeland (28), den ene av duoen bak Vesterålen Tours. 

Foto: Torild Moland

Mer fra Vesterålen?
Stjernetoppen Måtind
Trend og tradisjon i Nyksund
Den nye storstua Ringstad Resort
Sortland- den blå byen
Revestreker

Morgenfugler

Klokka har knapt bikka 06 og sola er i ferd med å jobbe seg over horisonten. Nå styrer vi rakt over broa fra Stokmarknes og svinger nordover mot Andøya. 

Til daglig jobber duoen som fotograf og online journalist i Vesterålens Blad. På fritiden og mellom skift tar de turister med ut på fotosafari. 

– Nå har vi lært at det folk vil se er rev, fugl, ugle og elg. Men vi ser også røyskatt, oter, ørn, og rype, alt sesongbasert. Akkurat nå er det elgoksen vi ser, den er på vei inn i brunsten. Midt på sommeren er kalver tingen. Om vinteren er det nordlys. Rever ser vi nok ikke på denne turen – de er lettest å møte om våren, forklarer Marius (38). 

Foto: Torild Moland

Elg i soloppgang

Fotografene har god koll på hvor elgen står. 

– Jeg får jevnlige oppdatering fra lokale om hvor elgen går. De vet hvor han var i går kveld. Da vi kjørte her kl 17 i forgårs så vi dem, i går 22. Vi bruker 1000 timer hvert år bare på å lete etter dyr. Når vi er ferdige med safarien med dere, så drar vi ut igjen etterpå, forklarer de ivrige gutta.  

Sånt blir det jo som regel suksess av. Og straks vi har kjørt over bro til Andøya, tar det ikke lang tid før vi ser to store, brune skapninger ute på et jorde. Rett etterpå trasker en enslig elgokse over veien, vi vi møter en hel flokk som liger i skyggen under er tre.

Og vi må si oss enige med Jens og Marius: 

– Andøya leverer gang på gang.

Mer info: Fotosafari med Vesterålen Tours byr på nærkontakt med mange av våre mest kjente dyr, som rev, elg, oter eller ugle. Pris fra kr 950 per person.  

Mer fra Vesterålen?
Stjernetoppen Måtind
Trend og tradisjon i Nyksund
Den nye storstua Ringstad Resort
Sortland- den blå byen

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN