Bø har ikke akkurat noe stort «sentrum», likevel føles det som en evighet siden vi så noe som lignet et tettsted. Vi har tatt av det som kan kalles hovedveien, og kjørt i svinger ned en stadig smalere grusvei. Kan dette virkelig være riktig vei mot et sted som er freidig nok til å kalle seg «Resort»? 

I ett med omgivelsene

Men så dukker det opp, et storstilt byggverk vendt mot havet og med utsikt mot Lofoten i sør. Til venstre ligger et minst fem meter høyt glasskledd hovedhus, med en storslagen spisesal og heldekkende vinduer på to kanter. Til høyre ligger et taggete bygg med 14 dobbelt­rom, som fra sjøsiden går i ett med de mektige fjellene i bakkant. 

Foto: Ronny Frimann

– Ja, det er meningen. Byggene er neste usynlig når man ser fra sjøen – hustakene følger bare fjellformasjonene bak, som er veldig taggete, forklarer eier Karina Ringnes. 

– Arkitekten ville at bygget skulle gli inn i omgivelsene. 

Og det har han klart – trass i at han har sittet i California og tegnet ­resorten, uten engang å ha satt sin fot i Vesterålen. 

Mer fra Vesterålen?
Stjernetoppen Måtind
Trend og tradisjon i Nyksund
Sortland- den blå byen
Revestreker

Fra rorbu til resort

– Vi hadde drevet det gamle i 14 år, og hele tiden sagt at vi må ha større plass, forteller Karina mens hun viser oss inn i vårt lille rede; et stort, åpent rom med trekant­tak og heldekkende panorama­vinduer ut mot havet.  

Det er veldig stor mangel på litt høyere standard her i Vesterålen

– Og så kom det inn en investor som opprinnelig er fra Bø, Dag ­Jakobsen fra California, som har lyst til å gi noe tilbake til bygda. Dag var her i forbindelse med 75-årsdagen til faren, og tente på ideen vår. Så begynte han å drodle med arkitekten sin i USA, og det ble det bare større og større, sier hun og ler. 

Men selv om arkitekten aldri har vært i Vesterålen, har de hatt et tett samarbeid. Han har fått tilsendt bilder av omgivelsene, beskrivelse av hvor stort det skulle være, at bygget måtte ha store frontvinduer, dobbeltrom og ikke rorbuer. I tillegg har de sett mye på andre norske overnattingssteder med særpreg i prosessen, kanskje særlig Juvet Landskapshotell og Manshausen.

Foto: Torild Moland

Resultatet er både nyskapende og velkjent. Og noe helt nytt for ­Vesterålen. 

Inn i varmen

– Det viktigste for oss var å bygge opp noe som passet aktivitetstilbudet vi har. Bø markeds­føres som et «hikers paradise» fordi det er mange lett tilgjengelig fjell. Og hva trenger en som har vært ute? Å komme inn i varmen etter en tur, og gode senger med skikkelig dyne og puter, påpeker Karina.

Dessuten er det lunt, praktisk, har utsikt og ro. Det er gulvbelegg ytterst hvor man kan sette skitne sko, og tepper innover som skaper kos og hygge. 

Aktive dager

Hit kommer spanske padlere, tyske fisketurister og franske opplevelsesreisende, sommer som vinter, for å leke i naturen. Ringstad har to heltidsansatte guider, begge med gode fotokunnskaper, som tar gjester med ut for å finne både ørn og elg. Her er det båter man kan ta for en fisketur, kajakker til helårsbruk, og en hel øy med fantastiske turstier. 

Foto: Ronny Frimann

– Vi ser trender, og følte veldig på det i 2019, nå vil de unge i Europa nordover. Tradisjonelt har det jo vært mye 50+, men nå er det de yngre som kommer. Og ungdommen tenker helt annerledes, de er mer naturbasert, mener Karina. 

Helårsdrift

Naturen kan ­brukes hele året, sommer som vinter. Så i motsetning til mange andre i ­Vesterålen – og Nord-Norge generelt – satser Ringstad Resort på helårsdrift, med 15 heltidsansatte, inkludert to kokker og to guider, og et stort ­aktivitetstilbud, god lokalbasert meny og luksuriøs overnatting. 

– Det er veldig stor mangel på litt høyere standard her i Vesterålen, slår Karina fast. 

Nå er mangelen litt mindre.

Mer info: Ringstad Resort er åpent hele året og tilbyr blant annet guida elg- og ørnesafari, fotokurs, kajakkpadling og fotturer. Dobbeltrom fra kr 2000. Ringstadresort.no 

Mer fra Vesterålen?
Stjernetoppen Måtind
Trend og tradisjon i Nyksund
Sortland- den blå byen
Revestreker

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN