Snart blir det daglige flyforbindelser til den asiatiske metropolen også fra Norge.

Norse Atlantic Airways åpnet direkterute fra Oslo til Bangkok 4-5 ganger i uka på tampen av fjoråret, og nå er Thai Airways tilbake med daglige flyforbindelser mellom den norske og den thailandske hovedstaden.

BANGKOK FOR KROPP OG SJEL:
– Grønne gleder i den urbane jungelen.

En drink på taket til en av byens mange skyskrapere hører med til solnedgang. Her fra Vertigo øverst på Banyan Tree Hotel Foto: Vertigo

Det thailandske flyselskapet skal ifølge en pressemelding fra Avinor begynne med daglige avganger mellom Oslo og Bangkok 1. juli med Boeing B777-300ER-fly, noe som betyr 12 prosent flere seter sammenlignet med flyene de brukte fram til pandemien førte til at flyforbindelsen ble satt på vent. 

Ruten til Thai Airways har avgangstidspunkt på ettermiddagen, noe som betyr ankomst i den asiatiske millionbyen formiddag neste dag. Flytid mellom Oslo og Bangkok er ca. 12 timer.

Nå blir det enklere enn på mange år å reise til Thailands herlige strender. Foto: Torild Moland

Blir det billigere?

Siden det nå blir to flyselskap som konkurrerer om samme rute, er det lov å håpe på rimeligere billetter for nordmenn som drømmer om ferie i Thailand. Samtidig er daglige flyruter mellom Oslo og Bangkok svært viktig for eksport av varer. Spesielt sjømatnæringen vil dra nytte av bedre fraktkapasiteten når Thai Airways returnerer til Oslo Lufthavn Gardermoen.
– I tillegg til passasjerer kommer de store mengdene med frakt, spesielt fersk sjømat, som sendes til Bangkok og videre, og denne ruten vil være et kjærkomment tilskudd til allerede etablere fraktruter, understreker Ulv Elbirk, leder for trafikkutvikling for Asia og Amerika for Avinor.

SMAKEN AV BANGKOK
– Her er de beste matopplevelsene i storbyen!


Bangkok er en spennende storby i seg selv, men også knutepunktet for reiser til øyer og kyst kjent for strandliv i verdensklassen. I tillegg er det enkelt å komme seg videre til høyaktuelle reisemål som Laos og Kambodsja via den thailandske hovedstaden.

FINN MER INSPIRASJON FRA THAILAND HER!