The Peninsula Istanbul

Fra terrassen på hotell Peninsula er det bare å nyte morgenkaffen og utsikt over elven Det gylne Horn og Bosporosstredet. Foto: Ronny Frimann

Ved sjøkanten i Kara­köy, den sentrale bydelen i skyggen av Galatatårnet og utsikt mot Galatabroen, er tre historiske bygninger pusset opp og gjort om til de som nå er byens beste hotell. Her er det ikke spart på noe i prosessen, og det spares ikke på noe for gjestene heller. For den som ønsker er det til og med mulig å bestille VIP-henting som starter i det man går ut av flyet og inkluderer transport på flyplassen i golfcart og limousin fra flyplassen til hotellet. 

FÅ INNSIDERTIPS TIL ISTANBUL HER

Velkommen inn til Istanbuls nye storstue! Foto: Torild Moland

Kunst og design

Ved inngangen ønsker to hvitkledde piccoloer velkommen, og åpner dørene inn til en enorm lobby som er minst ti meter under taket og går helt ut til sjøsiden, der man kan nyte frokost med utsikt over Bosporosstredet. Veggene er dekket av glass, gullmalte kanter og detaljer i mørkt tre. Interiøret ellers er varmt, med gylne farger og myke stoffer. 

Den berømte interiørdesigneren Zeynep Fadıllıoğlu har stått for look og design. Hun er kanskje mest kjent for å ha gjort interiøret i Istanbuls Şakirin Mosque og dermed bli den første kvinne i verden til å utsmykke en moske. 

Her er det ikke spart på noe i prosessen

Det lekre interiøret smykkes med mer enn 60 kunstverk rundt omkring i byggene, på rommene og i spaet, de fleste av dem fra tyrkiske kunstnere. Her er til og med en egen kunst-suite. Verkene er kurert av Cagla Saraa fra Dogus Holding, som eier 50 prosent av hotellet. 

Kul kunst og utsmykning er en del av hotelets profil. Foto: Torild Moland

The Peninsula Istanbul består av fire forskjellige bygg, tre av dem er historiske og det siste er en moderne hall som kan brukes til større eventer. I midten ligger den tidligere cruise-terminalen, der passasjerene gikk på og av skipene. De to store bygningene på hver side er Merkez Han, administrasjonsbygningen, og Tile Hall, som er dekorert med 55.000 fliser på bygningen. 

En asiatisk matreise

Her er to restauranter, den ene i lobbyen som på alle Peninsula-­hotell. 

– Lobbyen er et samlings­punkt for alle Peninsula­hotellene. Her serveres frokost, lunsj og middag og ikke minst afternoon tea som er en signatur for hotellene. Og så søndag brunch, som er typisk for Istanbul, forteller markeds-og kommunikasjonssjef Gizem Boy. 

MER MAT? SE STJERNER I ISTANBUL

Men det store trekkplasteret på matsiden åpner ikke før til sommeren: Michelinkokken Fatih Tutaks nye hjertebarn Gallada. Her vil han sette sammen en meny av tyrkisk og asiatisk inspirasjon, hvor tanken er å ta gjestene med på en reise langs Silkeveien. 

Frokost, anyone? Foto: Torild Moland

Da Tyrkias første Michelinstjerner ble delt ut i 2022, var restaurant Turk Fatih Tutak den eneste som fikk to stjerner. 

Restauranten ligger på taket, og her vil det også bli levende musikk og DJs inn i de sene nattetimer. 

– Vanligvis gjør ikke Fatih slike samarbeid. Dette er faktisk det første, så vi er veldig opprømte og gleder oss, sier Gizem Boy.

– Dessuten har vi veldig unge, talentfulle kokker på hotellet, og det er viktig at de får skinne. 

Karaköy er allerede en hotspot for mat. Med åpningen av Gallada er det enda en grunn for å ta turen hit til den gamle cruiseterminalen. 

LÆR Å LAGE TYRKISK BRØD

Byen beste hamam

Og trenger du flere grunner, er hamamen i byggets kjeller en god nummer to. Skrubbingen, massasjen, såpeinnpakningen og helhetsopplevelsen på hotellets spa er kanskje byens beste. Hamamen har to behandlingsrom, som vanligvis disponeres ett for damer og ett for herrer. Men når man booker par-behandling, så er paret i samme hamam. Her er også åtte behandlingsrom for den som trenger å gå litt mer i dybden. Etterpå er det bare å sette seg ut på terrassen og nyte en kopp tyrkisk te og se på båtene som trafikkerer Bosporosstredet. 

ISTANBULS HØYDEPUNKT

Ta deg tid til et herlig tyrkisk hamam i hotellets spaavdeling. Foto: Torild Moland

The Peninsula er en oase av ro i en ellers hektisk storby.

Mer info: The Peninsula Istanbul har 177 rom, inkludert 39 suiter, 3 signatursuiter og en penthouse suite med utsikt over Bosporosstredet. Her er to restauranter, en i lobbyen og en på sjøsiden. I tillegg åpner kjendiskokk Fatih Tutak restauranten Gallada på takterrassen senere i sommer. 

peninsula.com/en/istanbul.

FÅ REISEINSPIRASJON RETT I POSTKASSA VED Å ABONNERE PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN