Det går mot kalde tider her hjemme, men heldigvis er langt høyere temperaturer lett tilgjengelig bare en flytur unna. Vinterens direkteruter med fly går til både kjente klassikere og spennende nykommere. Se alle rutene nederst i saken.

KULTUR: Yucatanhalvøya er mest kjent for sol og strand. Men her er det også mye spennende kultur og historie. Her fra regionshovedstaden Merida.Foto: Runar Larsen

Rett til Mexico

Mexico er tilbake på turprogrammet til TUI. De har tre avganger i vinter (14. desember, 8.februar og 14. mars). – Nordmenn begynner virkelig å få øynene opp for dette spennende reisemålet. Det har kommet inn nesten tre ganger så mange bestillinger i år sammenlignet med i fjor vinter, sier kommunikasjonssjef, Anne Mørk-Løwengreen. 

Tulum, Playa del Carmen og Cancun er de mest kjente reisemålene på Yucatanhalvøya, mens TUI lanserer El Cuyo som sin nyhet i vinter – et sted hvor ifølge turarrangøren «naturopplevelser, ikke turister står i kø».

LES OGSÅ: ÅRETS REISERAKETTER

STJERNER I SIKTE: Gatemat med Michelin-stjerne? Det får du fra Jay Fai i Bangkok. Foto: Paul Hughson

Tilbake til Bangkok – og Miami

Mens det har vært charterruter til Thailand og Phuket tidligere, forsvant ruteflytilbudet til Bangkok under pandemien. Nå starter det relativt ferske flyselskapet Norse Atlantic Airways opp rute til den thailandske hovedstaden, og med to ukentlige avganger er Thailand plutselig langt mer tilgjengelig enn på lenge. Ving har for øvrig charter til Phuket i vinter.
Norse Atlantic Airways flyselskap satser også på langdistanse i motsatt retning. De har Miami på rutekartet sitt, og tilbyr ukentlige direktefly til solskinnsstaten Florida lengst sør i USA.

UKJENT ØYPERLE: Den er formelt sett en del av Madeira, men strandperlen Porto Santo noen mil øst for sin mer kjente storesøster er noe helt for seg selv. Foto: Runar Larsen

Madeiras glemte lillesøster

Porto Santo er en annen spennende nyhet i vinter. Den lille øya noen mil utenfor Madeira har strandliv som sin største attraksjon, og er på mange måter den rake motsetningen til sin langt mer kjente «storesøster». AmiSol har i alle fall charterreiser hit fra desember og til et godt stykke utpå våren. Det går for øvrig ferje mellom Porto Santo og Madeira (ca. 2 timer), så det er fint å besøke begge de portugisiske øyene når du først har reist ut til denne delen av Atlanterhavet.

KLASSIKER: Kanariøyene er fortsatt en vinner i vintersesong. Her fra Papagayo-stranden sør på Lanzarote. Foto: Torild Moland

Konkurranse om Gran Canaria

Det er også verdt å merke seg at AirBaltic har etablert seg med «Syden-fly» i Norge. De åpner direkterute fra Oslo, Bergen og Torp Sandefjord til Las Palmas på Gran Canaria. Fra før har både Norwegian og SAS gode forbindelser til den spanske feriefavoritten, så kanskje bidrar dette til økt konkurranse og lavere priser. I tillegg til en haug med direkteruter til Gran Canaria også med charterselskapenes egne fly, er også Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura aktuelle reisemål på Kanariøyene i vinter.

LES OGSÅ: NY RUTE TIL UKJENT STRANDPARADIS

Et par timer lenger sør er Kapp Verde et godt alternativ – tilgjengelig med charterfly fra Oslo også denne vintersesongen.

Du kommer deg også til egyptiske strender i Rødehavet (Sharm el Sheikh) uten å bytte fly fra Oslo, den varme destinasjonen i Egypt er nyhet med Apollo og har vært i AmiSols program hele tiden, mens Norwegian fortsetter med direkteruten til Marrakech i Marokko. Også Dubai (Emirates) og Doha (Qatar Airways) er én flytur unna Oslo.

Altså er det ingen grunn til å fryse i vinter.

BY OG BEACH: Kombiner storbylivets gleder med strandliv i Florida med ny direkterute fra Oslo til Miami. Foto: Mari Bareksten

Vinterens charterreiser med direktefly:

 • Kapp Verde fra Oslo (Ving, TUI)
 • Phuket, Thailand fra Oslo (Ving)
 • Cancun, Mexico fra Oslo (TUI)
 • Sharm el Sheik fra Oslo Lufthavn og Torp Sandefjord (Apollo, AmiSol)
 • Porto Santo fra Oslo Lufthavn (AmiSol)
 • Madeira fra Oslo (Apollo)
 • Gran Canaria fra Oslo, Torp, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik (Apollo, TUI, Ving og AmiSol)
 • Tenerife fra Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen (Ving, Apollo, TUI)
 • Lanzarote fra Oslo (TUI)
 • Fuerteventura fra Oslo (Apollo)

LES OGSÅ: JULEREISER SNART UTSOLGT

SJARM I SHARM: Rødehavet er et solsikkert ferievalg i vinter.  Det går direktefly fra Oslo til Sharm el Sheik i Egypt. Foto: istock

I rute til sola

 • Norse Atlantic Airways starter opp med rutefly til Miami og Bangkok i vinter.
 • Ellers flyr Emirates direkte til Dubai, mens Qatar Airways har rute til Doha.
 • I tillegg er Marrakech i Marokko igjen på plass på Norwegians rutetilbud i vinter. Samme flyselskap flyr dessuten til både Alicante og Malaga også i vinter.

Vinterturisme

 • Det er også verdt å merke seg at det åpner nye ruter mellom Tromsø og flere europeiske storbyer i vinter. Norsk vinter med nordlys, hundekjøring og snøkledde vidder er fortsatt hot i det internasjonale reiselivet. København, Amsterdam, Berlin, Hamburg, Bergamo/Milano og Paris får alle nye flyruter til Tromsø i vinter.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN