Om du foretrekker ferdigpakket ferie og jakter nye reisemål, så er det verdt å merke seg flere nyheter i reiseprogrammene til charterarrangørene som ofte benytter rutefly for å kunne være både fleksibel med tanke på reisemål og reiselengde. 

Sol og sommer i Hammamet, Tunisia. Foto: istock


Tunisia tilbake

Hammamet, Tunisia. Foto: istock


Tunisia er tilbake på reisekartet til Apollo i sommer, og selv om det foreløpig er snakk om rutefly (med en mellomlanding) kan det forhåpentligvis være et signal på at det nordafrikanske landet sør i Middelhavet igjen blir mer aktuelt som reisemål. 
– Tunisia er et av våre nye «hybrid» reisemål. Det vil si pakkereise bestående av rutefly kombinert med hoteller vi har inngått kontrakt med. Dette er samme type pakkereise som vi eksempelvis har til Costa del Sol eller Alicante i Spania, men til disse reisemålene går det jevnlig direktefly fra Norge – det gjør det dessverre ikke til Tunisia. Derfor innebærer denne reisen fra Oslo derfor en kort mellomlanding i Frankfurt 55 minutter på utreise, og 1 time og 40 min på hjemreisen, opplyser kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera.

Reisene går til Sousse og Hammamet, hvor miksen av strandliv og eksotiske marked gir ferien en ekstra dimensjon, mens spennende opplevelser i ørkenlandskap heller ikke er langt fra de solsikre kystbyene.

KUNSTNERNES FAVORITT
– Bli med til eksotiske Tunisia!

Rafting i Omis, Kroatia. Foto: Runar Larsen

Kroatia og Hellas

Apollo har også Omis Riviera i Kroatia som nyhet i sommer. Omis er et par mil øst for Split, og er kanskje mest kjent for sine vakre natur, hvor klatring, fotturer og rafting er populære aktiviteter. Men den lille byen ved Adriaterhavet har også sol, strand og sjarm i bøtter og spann. 
Trenden med små reisemål litt utenfor tråkket på fastlandet i Hellas fortsetter. Perdika og Karavostasi i Epirus og Paleros nord for Parga er nyheter i år. I selve Parga har nye Eterrano Seaside Retreat fått status som Apollo Mondo Selected-hotell.

HØYT OG LAVT I HERLIGE OMIS!

Helt gresk ferielykke

Mykonos er lengst nord i Kykladene i Hellas. Foto: Tui

TUI melder om rekordstor interesse for greske øyer, og lanserer Mykonos nord i Kykladene som nytt reisemål i sin katalog, tilgjengelig med rutefly (med mellomlanding). 
 – Mykonos er blitt kalt den greske øyversjonen av St. Tropez. Her finner du et heftig natteliv, trendy butikker, gourmetrestauranter, luksuriøse strandklubber, men også familievennlige strender og hoteller, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.
Også Thessaloniki på fastlandet lanseres som nyhet hos TUI i sommer.
– Det er en ny toppdestinasjon for storbyreiser med fokus på mat, fornøyelser og kultur.  Frister det med sol og bad i tillegg, er Halkidiki-halvøyas fine strender kun en times tid unna, sier kommunikasjonssjef for TUI i Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Oppgraderer hotell

Ving har ingen nye reisemål i sommer. De har heller satset på å utvikle sine mest populære reisemål i Middelhavet.
– Vi har brukt vinteren på å oppgradere og renovere noen av våre mest etterspurte hoteller. Derfor er nyheter i programmet til sommeren 2024 flere nyheter på barnefamilienes Ving-favoritter, for eksempel Happy Baby Splash-leiligheter med privat plaskebasseng for de minste på Sunwing. Vi har pusset opp flere av Sunwinghotellene og kan dessuten presentere et nytt Sunwing i Cala Bona på Mallorca, sier Marie-Anne Zachrisson,  Country Manager for Ving.
Hun trekker også fram fullrenovert hotell med Sunprime Paltania Beach På Kypros som en god nyhet for den voksne kundegruppen, mens Ocean Beach Club Kreta også får en skikkelig ansiktsløfting til kommende sommersesong.

Kreta er som vanlig en av sommerens feriefavoritter. Her fra sjarmerende Chania. Foto: Runar Larsen

FINN MER INSPIRASJON TIL SOMMERFERIEN HER!