Porto Santo har alt du ikke finner på Madeira – og er det ultimate motstykket til den den bratte feriefavoritten som er mest kjent for luftige fotturer og søt vin.

Gylne sandstrender og deilig, turkist vann – hvem skulle trodd at dette er naboøya til grønne Madeira? Foto: Amisol

Når SAS lanser direkterute til Porto Santo i desember blir det dessuten langt enklere å komme seg hit. Flytiden fra Oslo er rett i overkant av fem timer.

LES OGSÅ: ÅRETS REISERAKETTER

Formelt sett er Porto Santo en del av Madeira, men den langt mindre kjente naboøya fem mil nordøstover i Atlanterhavet er et noe helt for seg selv – et reisemål i egen rett. Hit går det ferje fra Funchal hver morgen, og de fleste som blir med over til Porto Santo på dagsturer er skjønt enige om en ting: Her skulle de tilbragt mer tid.

Porto Santo er ingen stor charterdestinasjon, så her er det godt om plass på stranda. Foto: Amisol

Sol og strand

Det er først og fremst strandlivet som lokker på Porto Santo, men her kan du også gå i fjellet, sykle rundt til små landsbyer og dra på historisk sightseeing. For andre er det øyas golfbaner som lokker. En perfekt dag på den ukjente strandperlen kan begynne med sein frokost på Apollo 14 på torget rett utenfor Casa Colombo (ja, sjøfareren bodde her også!), hvorpå du leier elsykkel fra BikNic og tråkker ut på en Tour de Beach. Den heftigste delen av stranda er lengst sør, ved Ponta de Calheta.

FÅTT MED DEG DETTE? SOLGARANTI PÅ FERIE

lei sykkel og tråkk på en Tour de Beach – det er lett å komme seg rundt. Foto: Amisol

Fine fotturer

Sett også av tid til en tur opp i fjellet. De spesielle «Giant´s Causeway»- og Game of Thrones-aktige steinsøyelene ved Pico de Ana Ferreira er et must, og de spreke kan spasere videre opp (10 minutter) til grottene i fjellet rett bak.

VIRKELIG GLAD I FOTTUR? DA ER MADEIRA FOR DEG

Et overraskende allsidig reisemål, hvor du også finner både små gjestehus og hoteller med alt inkludert – og et svært godt alternativ til både Madeira og Kanariøene for den som ser etter varmere klima i vinter.

LES OGSÅ: NY FERIEFAVORITT I MIDDELHAVET

Porto Santo er et paradis for golfelskere, kombinasjonen av sol og sport gjør som kjent underverker for vinterkalde nordmenn. Foto: Amisol

Mer info

SAS åpner direkterute til Porto Santo fra Oslo Lufthavn i desember, avgang hver lørdag. AmiSol har pakkereiser med rutefly. Flytid ca. 5 timer. Bil/passasjerferje (portosantoline.pt) fra havna i Funchal på Madeira til Porto Santo, ca. 2,5 timer en vei. Kr 550 t/r. Det går også fly (bintercanarias.com) mellom øyene.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN