Som første selskap tilbyr TUI nå en «solgaranti» på utvalgte destinasjoner. I praksis betyr det at du kan tegne en egen forsikring mot å få regn i ferien og dersom dråpene faller, så får du penger tilbake for dagen som ble ødelagt. Værgarantien er et samarbeid mellom TUI og det amerikanske forsikrings- og techselskapet Sensible Weather. 

Hvor mye du får refundert kan du se lenger ned på siden.

Får ikke ødelagt ferien

Tilbakebetalingen er basert på værprognosene. Dersom det er spådd mer enn 1,5 mm nedbør per time i minst to timer, får du pengene tilbake for den aktuelle dagen.

– Vi kan selvsagt ikke kontrollere været på reisemålene våre, men værgarantien betyr at gjestene våre ikke får ferien ødelagt av regn. Kompensasjonen utbetales samme dag, noe som betyr at man kan bruke pengene på andre aktiviteter som for eksempel museumsbesøk eller shopping, sier Tommy Serban, kommersiell direktør hos TUI i Norden.

Dette er skrekken på ferie – vått og surt og kaldt. Med en forsikring får du ikke sola tilbake, men du får refundert kostnaden for den dagen det regnet. Foto: istock

Først i Sverge

I første omgang lanseres værgarantien i Sverige, der den er tilgjengelig for kunder som bestiller pakkereiser til utvalgte destinasjoner. Deretter skal den rulles ut i TUI Nordic. Det er ikke klart når den blir tilgjengelig for norske kunder.

Kostnaden på forsikringen beregnes utifra værprognosen for der hotellet ditt ligger, og refusjonen beregnes utifra hvor dyr reisen din er.

Så mye får du

Et raskt regnestykke E24 gjorde på TUIs svenske nettsider for å finne kost og refusjon, viste at en to-ukes chartertur til for eksempel Gran Amadores på Gran Canaria for to personer koster 30.600 svenske kroner, som gir en daglig kostnad på litt over 2000 kroner.

Prisen på forsikringen for hele perioden ville blitt 640 kroner, og skulle regnet slå til så ville man da fått igjen litt over 2000 kroner per dag det regner.

Så må man jo vurdere om dette er en kost-nytte man vil benytte seg av.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN