Komiker og programleder Martin Lepperød savner det sosiale livet på musikkfestivaler, og som fersk innehaver av førerkort gleder han seg også til at han endelig kan realisere drømmen om kjøre kabriolet langs Route 66. FOTO: NRK

Hvilke ferieplaner måtte du skrinlegge på grunn av pandemien?

– Jeg skulle på mitt livs eventyr i fjor sommer, til min tvillingbrors bryllup i Kina. Hun er fra Kina og han snakker kinesisk, og planen var å reise rundt i Kina i to uker med verdens beste guider som kjenner både kulturen og språket. Jeg hadde spart opp til drømmereisen, men pengene er nå for lengst brukt opp på Playstation og rødvin.

LES OGSÅ: ROADTRIP I USA

Du er tidlig oppe i P3morgen. Betyr det at du sover lenge når du har fri?

– Både og. Jeg har på en måte fått et slags muskelminne og våkner av meg selv i 6-7 tiden, når vi vanligvis er på lufta. Om jeg er på hotell, så er alltid målet å få mest mulig ut av frokosten. Jeg elsker buffeter, og synes ikke det er noen skam å gå fem runder for mye. Til slutt sitter jeg der, stappmett, men oppdager at jeg ikke har vært innom kakeseksjonen. På vei dit plukker jeg selvsagt opp et par egg og mer bacon. Jeg elsker hotellfrokoster! I Jaffna nord på Sri Lanka fikk jeg servert en omelett så god at jeg hadde mest lyst til å legge meg å sove igjen, bare for å begynne dagen på nytt med nok en frokost.

Hvordan opplevde du Sri Lanka før øvrig?

– Dette var en rundtur med kjæresten min, hvor vi reiste på togturer, slappet av på stranda, spiste god mat og opplevde masse. Turen opp til fjellet Adam´s Peak var noe av det hardeste og morsomste jeg har gjort noen gang. På vei opp ble jeg forbigått av en 70-år gammel dame uten sko, og på vei ned igjen ble jeg gretten av sult, preget av melkesyre opp til ørene – og irritert over at det eneste jeg fikk kjøpt var en fylt potetgreie med så sterk chili at det var umulig å spise. Oppe på toppen var det forresten en helt vanvittig soloppgang, komplett med trommemusikk og bønnerop. Skikkelig gøy!

LES OGSÅ: FOTTUR TIL ADAM´S PEAK
Det er slitsomt å gå opp til toppen av det hellige fjellet Adam’s Peak. Men med utsikt som dette er det verdt hver eneste av de 6000 trappetrinnene. Foto: Runar Larsen

Hva slags ferietype er du?

– Om sommeren finner jeg fram den lateste versjonen av meg selv. Jeg kommer fra Nesodden, hvor mine foreldre har et stort hus, og jeg tilbringer mye tid på Hellviktangen. Da ligger jeg gjerne på stranda. Bader og lar dagene flyte inn i hverandre. Ellers elsker jeg musikkfestivaler. Stå tett i tett med folk jeg ikke kjenner, drikke øl og tasse rundt, både på storbyfestivaler som Piknik i Parken og Øya i Oslo, men også steder som Vinjerock og Trænafestivalen. Jeg håper det blir aktuelt igjen i sommer.

LES OGSÅ: SOMMERNYHETER I NORGE

Hvor reiser du alltid tilbake?

– Spania, og særlig Barcelona. Jeg har vært der flere ganger, og har bare gode minner. Barcelona har det beste av strandliv, kombinert med liv og røre i byen, med masse deilig tapas og digg drikke.

Bystranden Barcelona er i gangavstand fra byens historiske sentrum. Foto: Runar Larsen

Hvordan var barndommens ferier?

– Jeg har fem søsken, så jeg minnes mye kaos!  Vi hadde heldigvis flinke foreldre som tok oss med rundt i verden, blant annet til Thailand, Italia, Nederland og USA. Da jeg var 11-12 år reiste vi rundt i California, hvor jeg og tvillingbroren min fikk et par rollerblades hver. Så sa foreldrene: «Kos dere!», og der rullet vi rundt, to veldig norsk unger med halvdårlige engelskkunnskaper, alene rundt på Venice Beach. De hadde neppe gjort det samme i dag. Men vi overlevde den turen også.

LES OGSÅ: STRANDHOPPING I LA LA LAND
Folk på sparkesykkel i solnedgang.
Marvin Braude Bike Trail, bedre kjent som «The Strand» strekker seg 35 kilometer langs kysten og går forbi ikoniske steder som Santa Monica Pier, Venice Beach og Marina del Rey. Foto: Mari Bareksten

Beste ferieminne?

– Ah, det er så mange å velge i. Et av høydepunktene må være da jeg var på øyhopping i Hellas sammen med tvillingbroren min og en annen kompis. Jeg husker ikke hvilken øy det var, men etter en kveld på byen fant vi i alle fall ut at det var på tide med nakenbading på stranda. Der ble vi angrepet av en flokk med villhunder, og løp umiddelbart i hver vår retning for at ikke alle skulle bli tatt. Litt skummelt, men det gikk bra; hundene var bare opptatt av kos og lek. Det tenker jeg tilbake på som et godt minne.

Et av Martins beste ferieminner er fra øyhopping i Hellas. Her fra Santorini. Foto: Ida Anett Danielsen

Noen gang gått galt på reise? 

– Det høres muligens noe «harry» ut, men i mitt hode skulle nyttårsfeiring på et badeland i Paris bli helt rått. Vi skulle skli nyåret inn, men rett før 12 stengte selve badelandet, og ble umiddelbart gjort om til et digert diskotek hvor det ble servert vodka og appelsinjuice i pappkrus. Dette visste vi ingenting om på forhånd. Så da sto vi der i våte badeklær, sammen med en haug med 18-åringer som så ut som de kom rett fra Paradise Hotel. Vi dro dermed tilbake til hotellet, hvor jeg senere ble matforgiftet.
  

Hvor i verden lager de best mat?

– Italia. Brød, oster og hele pakka med fantastiske råvarer, og med fare for å høres ut som en 14-åring: Ingenting slår en god pizza med masse smelta ost!

Mat fra Italia er favoritten! Foto: Mari Bareksten

Hvor går din ultimate drømmereise?

– Jeg har akkurat fått lappen, så det må bli en klassisk «roadtrip» langs Route 66 i USA. Da skal jeg kjøre en kabriolet, høre på noe av AC/DC, leve et tjukt liv – rett og slett være litt «harry» uten at det er feil.

Martin Lepperød drømmer om Route 66. Foto: iStock
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN