Andre saker fra boka Unike opplevelser i Nord-Norge:
NORGE PÅ TVERS
ARKTISKE SMAKER
DEN EVENTYRLIGE ØYA

Sengene i glassigloene til Lyngen North er svært komfortable. Veien til drømme­land er kort, men siden det ­virkelige eventyret kan dukke opp når som helst, gjelder det å holde Jon Blund på avstand. Lykken er auroras dans på himmelen; en makeløs forestilling tilgjengelig fra senga. Får vi se lyset i natt?

Lyse netter

Da Torbjørn Berg først la til rette for turisme på hjemstedet sitt ute på Spåkeneshalvøya ytterst i Lyngenfjorden i 2004, var det sjøen som var attraksjonen. Utenlandske fiskeentusiaster vendte nesen ned mot det dype blå. Samtidig som turister begynte å strømme til Finland for å overnatte i glassigloer, ble ideen om et lignende konsept født også i Lyngen. Siden har nordlys og midnattssol blitt attraksjoner i egen rett også i Norge, og gjerne som en integrert del av overnattingstilbudet. Sammen med sønnene Ola og Daniel har Torbjørn etablert en klynge av glassigloer rett ved E6 i Nord­reisa kommune. Dette er en opplevelse for alle sansene – også når nettene er lyse. 

MIDNATTSSOL OG NORDLYS. Det begynte med fisketurisme. Nå er det hytter med store glassvinduer og uforstyrret utsikt mot fjord og fjell som lokker besøkende til Lyngen North på Spåkenes i Lyngen. Foto: Runar Larsen

Rett ved fjorden har tre igloer med 180 graders utsikt og to med 360 graders utsikt blitt bygget opp som fullverdige hotellrom: Inne i de 22–25 kvm store boblene er det varme i gulvene, et lite kjøkken, klimaanlegg og en elektrisk justerbar dobbeltseng. Alle igloene har eget bad med dusj og toalett, mens badstue og badestamp er tilgjengelig for gjestene.  

FÅ MED DEG FORFATTERNES 11 FAVORITTER FRA BOKA

Dette er en opplevelse for alle sansene

Minner for livet

En natt i glassiglo er ikke noe du bestiller utelukkende for å ha et sted å sove. Noen ganger er overnattingen en attraksjon i seg selv. Lyngen North ligger midt i smørøyet av naturopplevelser; rett ved fjorden, men med fjellene i umiddelbar nærhet, og et reisemål vel verdt en langhelg – særlig etter at de åpnet eget serveringssted i 2019. Restaurant Solvind har design som kan minne om både nordlysets dans og Lyngs­alpenes taggete topper, og er blitt spisested av internasjonal klasse. 

Det betyr at vi får servert en smak av Lyngen, akkompagnert av uforstyrret utsikt over fjord og fjell. Gastronomien blir en bonus til herremåltidet av naturlige inntrykk. Høydepunktene dukker opp både som ­himmelsk lysfenomen og kulinariske god­saker fra kjøkkenet. Heldigvis er det umulig å bli mett nordnorsk natur.

Mer info: Lyngen North har igloer med 180- og 360-graders glassfasader. Restaurant Solvind serverer gourmetmat. Ca. 3 timers kjøring fra Tromsø.  Nett: lyngen-north.com

Andre saker fra boka Unike opplevelser i Nord-Norge:
NORGE PÅ TVERS
ARKTISKE SMAKER
DEN EVENTYRLIGE ØYA

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN