LAND: USA
LENGDE: 3-4 UKER
BEST FOR: FAMILIER, EVENTYRLYSTNE OG DE SOM VIL SE USA PÅ EN ANNEN MÅTE

Las Vegas er et av høydepunktene på roadtrip i USA. Foto: Mari Bareksten

Los Angeles er selve drømmen om Amerika for mange, og her må dere selvfølgelig innom Disneyland, se Hollywood-skiltet og en tur ned til Malibu, Santa Monica og Venice Beach.

Lei rulleskøyter og utforsk Englebyens avslappende strandstripe og besøk Abbot Kinney Boulevard, USAs hippeste gate med boho-butikker, vegetarrestauranter og hippe kafeer. 

Deretter er det bare å komme seg ut av byen og nordover.

LES OGSÅ: PINGVINPARADISET

Fra by til by

I ren kjøretid er det bare 10 timer fra Los Angeles til San Francisco langs den billedvakre kystveien Highway 1. Her er det mye å se og gjøre, så sett av minst fem dager før ankomst i herlige San Francisco.

Byen er stor, så også her gjelder det å velge: Det er best å holde seg til de sentrale områdene som Downtown, Chinatown og North Beach (Little Italy).

Med base i sentrum er sightseeingbussene en fin måte å se litt avsidesliggende attraksjoner som Golden Gate, hippiedistriktet Haight-Ashbury og de viktorianske husene i Alamo Square.

Fengselsøya Alcatraz den mest populære turistdestinasjonen i San Francisco, med Fisherman’s Wharf som en god nummer to. 

Veien gjennom Valley of Fire i Nevada. Foto: iStock

Vin og vann

Etter noen dager i storbyen, kan det være godt å hvile ut i vindistriktene nord for byen. Det mest kjente er Napa Valley, men naboen Sonoma er finere.

Her er det små, koselige vingårder med høyere kvalitet og færre folk!

Fortsett nordover mot redwoodskogene, før det er tid for en deilig husbåtferie på lake Shasta. Dette er noe av det mest amerikanske dere kan gjøre. 

Fra Shasta går bilturen sydover mot Yosemite nasjonalpark. Etter bedagelig husbåtferie er det fint med noen aktive dager, før ferden fortsetter mot det glade liv i Las Vegas. 

Syndenes by er synonymt med både gambling og show, men har også blitt svært sofistikert, med stjernekokker, bartendere i verdensklasse og de hotteste designbutikkene. 

God mat og drikke får du langs hele veien. Her i Venice, Los Angeles. Foto: Paul Hughson
FLERE SAKER FRA USA

Grand Canyon

På vei tilbake mot Los Angeles passer det bra å gå av seg moroa med spreke utflukter i Gran Canyon.

Naturperlen feiret dessuten nylig 100 år som nasjonalpark! Merk at det er nødvendig å søke på forhånd om turplaner som inkluderer overnatting.

Alternativt er det bare å parkere bilen og ta inn på Gran Canyon Lodge, som ligger spektakulært til ved den nordlige kanten av dalkløften.

Totalt er ruten ca. 300 mil med 30 timer kjøring. Dette er ingen transportetappe, så sett av minst tre uker – det er jo stoppene underveis som gjør turen.

SE FLERE DRØMMEREISER:

1. BHUTAN – LUKKET OG LYKKELIG
2. SEYCHELLENE – PARADISØYENE
3. PERU – EVENTYRLIG KLASSIKER
4. ANTARKTIS – PINGVINPARADISET
5. DEN TRANSSIBIRSKE JERNBANE – PÅ SKINNER TIL SIBIR
6. SAUDI ARABIA – ET ARABISK EVENTYR?
7. FRANSK POLYNESIA – POLYNESISKE PARADISØYER
8. BOTSWANA – SAFARIENS ROLLS ROYCE
9. USA – ROADTRIP
10. AUSTRALIA – EVENTYRLIG «DOWN UNDER»
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJONR RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN