LAND: FRANSK POLYNESIA
LENGDE: 3 UKER
BEST FOR: GODT VOKSNE, BRYLLUPSREISENDE OG STRANDLØVER

God stemning på Four Seasons på Bora Bora . Foto: Paul Hughson

Her venter melete strender, vaiende palmer, franske delikatesser, rike kulturopplevelser, bungalower på påler ute i vannet og konfettifarget fisk under vann.

På kartet ligner de bittesmå smaragder: 118 øyer er delt inn i fem øygrupper og spredt utover et vannområde på størrelse med det sentrale Europa. 

Så enten man er på jordomseiling, på cruise eller på øyhopping med fly så må man ta noen valg. Øyene er også svært ulike. 

LES OGSÅ: DRØMMEREISE NR. 6: ET ARABISK EVENTYR

Inngangsport

Tahiti er Fransk Polynesias inngangsport og der hovedstaden Papeete ligger. Mange velger å tilbringe noen dager her, før de enten drar på cruise eller flyr videre til øyer som Bora Bora, Maupiti og Fakarava – eller den eksklusive private øya «The Brando». De aller mest eventyrlystne bør også sette Marquesasøyene på bucketlisten. 

Det var hit Thor Heyerdahl dro på sin aller første ekspedisjon i 1937 i sin søken etter et sted så langt unna sivilisasjonen som mulig.

Cruise- og lasteskipet Aranui 5 seiler fra Papeete og går innom alle de seks bebodde Marquesasøyene på to uker, i tillegg til Fakarava, Rangiroa og Bora Bora.

Vi har stranda nesten for oss selv på Fakarava. Foto: Paul Hughson

Tahiti

Tahiti er ikke kjent for de vakreste strendene, men byr derimot på både surfebølger og fotturer. Teahupo´o sørvest på øya er et av verdens mest ikoniske surfesteder.

Man kan også knyte på seg turskoene og utforske øyas grønne innland. Fautaua Valley Trail tar deg til vakre fossefall, mens Mt. Aorai byr på svimlende utsikt.

Mange tar også ferge til naboøya Moorea, som har et større tilbud av drømmeresorter med bungalower ute i vannet.

Servitørene på Four Seasons på Bora Bora vartet opp med eksotisk frokost ved vannkanten. Foto: Paul Hughson

Bonjour, Bora Bora

Men det er Bora Bora som har de aller flotteste. Og i motsetning til flate Maldivene har Bora Bora utsikt til majestetiske topper som Mt. Otemanu.

Ta luksuslivet helt ut på drømmerestorten Four Seasons, med spa, gourmet og eksklusive vannvillaer. I år vil også den første av villaene til Coqui Coqui stå ferdig, og mange spår en ny, mer bohemsk renessanse for Bora Bora. Coqui Coqui har nemlig mye av æren for å ha forvandlet Tulum i Mexico fra et søvnig strandsted til Instagram-favoritten det er i dag.  

Nye Bora Bora

For færre turister og mer Robinson Crusoe-stil, fly til Fakarava eller Rangiroa, begge atoller i øygruppen Tuamotu.

Dette er et ekte stillehavsparadis hvor du fortsatt får strendene for deg selv, mens ufarlige småhai svømmer i vannkanten.

Snorkling, dykking og bading er hovedattraksjonene og flere spår at øyene er på vei til å bli det nye Bora Bora. Det er bare å begynne å spare.

SE FLERE DRØMMEREISER:

1. BHUTAN – LUKKET OG LYKKELIG
2. SEYCHELLENE – PARADISØYENE
3. PERU – EVENTYRLIG KLASSIKER
4. ANTARKTIS – PINGVINPARADISET
5. DEN TRANSSIBIRSKE JERNBANE – PÅ SKINNER TIL SIBIR
6. SAUDI ARABIA – ET ARABISK EVENTYR?
7. FRANSK POLYNESIA – POLYNESISKE PARADISØYER
8. BOTSWANA – SAFARIENS ROLLS ROYCE
9. USA – ROADTRIP
10. AUSTRALIA – EVENTYRLIG «DOWN UNDER»
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN