Colosseum i Roma, Italia

Amfiteateret i Roma er verdens største, og rommet i sin tid cirka 50 000 tilskuere. Mesterverket ble påbegynt i år 70 og er et mesterverk av romersk byggekunst. Colosseum ble først og fremst bygget for gladiator– og dyrekamper, men dette ble avskaffet helt i år 523. Colosseum blir ofte omtalt som et av verdens mest imponerende arkitektoniske byggverk. Et godt tips er å booke billetter på forhånd – køen kan bli lang.

Det er også mulig å se Colosseum fra en Vespa! Foto: Ida Anett Danielsen
LES OGSÅ: HØYT OG LAVT PÅ AMORGOS
TENERIFES UKJENTE SIDE

Vatikanmuseene i Roma, Italia

Rommer verdens største samlinger av antikk kunst, og består av en rekke gallerier og museer. Vatikanmuseene omfatter blant annet det verdenskjente Det sixtinske kapell. Museene viser en samling av kunst som er samlet av ulike paver opp gjennom årene, og er et skikkelig skattkammer. Her finner du spektakulære kunstverk, greske og romerske skulpturer, malerier og historiske artefakter. Bli med på en guidet–tur og slipp unna de største folkemassene.

Frihetsgudinnen i New York, USA

I 1886 ble Frihetsgudinnen avduket som en gave til det amerikanske folket fra det franske folket, som et symbol på landenes gjensidige vennskap. I dag symboliserer statuen frihet og demokrati. Frihetsgudinnen er 46 meter høy, og står på Liberty Island. For å besøke statuen må du ta ferje. Det anbefales å ta en av de første ferjene ut til Liberty Island for å unngå de største folkemassene. Bli også med på en guidet–tur på Ellis Island.

Det er obligatorisk med et besøk til Liberty Island og Frihetsgudinnen hvis du befinner deg i New York. Foto: Runar Larsen
LES OGSÅ: HIT BØR DU REISE I 2019

Louvre–museet i Paris, Frankrike

Museet er et av verdens største museer, og et sentralt landemerke i Paris. Louvre–museet huser noen av de største kunstsamlingene i historien. Samlingene inneholder malerier, skulpturer og kunstindustri fra oldtiden og frem til ca. 1850. Leonardo da Vincis verdenskjente portrett Mona Lisa er å finne her. Museet er enormt stort med over 35 000 objekter. En guidet–tur som lar deg skli forbi de lange køene og tar deg rett til de største attraksjonene sparer deg for mye tid.

Glasspyramiden utenfor Louvre–museet har blitt et ikonisk kjennetegn. Foto: Gjermund Glesnes

Eiffeltårnet i Paris, Frankrike

Tårnet ble bygget i 1889 og er konstruert av ingeniøren Alexandre Gustave Eiffel. Konstruksjonen var ment for å være midlertidig, men har blitt stående som et symbol på den franske byen. Frem til 1930 var Eiffeltårnet verdens høyeste byggverk med sine 300 meter. Tårnet er ikke bare en av verdens største turistattraksjoner, men fungerer også som meteorologisk stasjon, radio– og TV–sender. Spis en gourmet–middag i tårnet og book adgangspass på forhånd slik at du slipper å stå i kø.

Eiffeltårnet er selvet symbolet på Paris. Foto: Gjermund Glesnes

La Sagrada Familia i Barcelona, Spania

La Sagrada Familia har vært under konstruksjon helt siden 1882. Foto: Ronny Frimann

Byggingen av den katolske basilikaen i Barcelona startet i 1882, og byggeprosessen foregår fortsatt den dag i dag. Det forventes at byggverket skal stå ferdig i 2026. Kirken står oppført på verdensarvlisten til UNESCO, og er et fantastisk skue. La Sagrada Familia er Spanias mest besøkte landemerke med rundt 4,5 millioner besøkende hvert år. Det er mulig å booke billetter med prioritet til den populære attraksjonen, spør noen lokale eller de på hotellet om hjelp!

LES OGSÅ: DEILIG DETOX
STRANDBY MED GLAM

Golden Gate Bridge i San Francisco, USA

Ikoniske Golden Gate Bridge. Foto: Torild Moland

Broen i California forbinder San Francisco med Marin County. Byggingen av Golden Gate Bridge startet i 1933, og ble åpnet for trafikk i 1937. Frem til 1964 var broen verdens lengste hengebro. Golden Gate Bridge er et landemerke i San Francisco, og en av de mest kjent broene i verden. Kombiner utsikt til broen med et besøk til historiske Alcatraz ved å ta et Jail and Sail Cruise, eller book en tre–timers guidet sykkeltur.

Stonehenge i Wiltshire, England

Landemerket Stonehenge ligger cirka 13 km nord for Salisbury i Wiltshire i England. Det består at en jordvoll fra steinalderen, og en litt yngre sirkelformet steinsetting. Det florerer teorier om hva Stonehenge er – det er fortsatt et mysterium. Monumentet står på UNESCOs verdensarvliste, og er en svært populær turistattraksjon. Det er sjeldent at turister kommer inn i den innerste sirkelen, så et tips er å booke Stonehenge Inner Circle Access Day Trip for å få den fulle opplevelsen av det mystiske landemerket.

LES OGSÅ: SOMMERENS HOTTESTE REISEMÅL

Slottet i Versailles, Frankrike

Hovedverket i den franske barokken og på UNESCOs verdensarvliste – slottet i Versailles er en fantastisk attraksjon. Slottet ble påbegynt i 1626, og var hjemmet til mange konger frem til den Franske Revolusjonen. Versailles har til stadighet blitt utvidet. I dag finner du 2 300 rom spredt over 63 154 kvadratmeter, og slottet har åpnet opp for store utstillinger og guidede turer. Lær alt om hvordan de kongelige bodde i slottet i gamle dager ved å booke en guidet tur.

Canal Grande i Venezia, Italia

3700 meter lang og 45–72 meter bred – Canal Grande er den største og viktigste kanalen i Venezia. Den S–formede fartsåren fører deg til nesten alle de verdensberømte attraksjonene i den italienske byen. Langs kanalen ligger det mange særpregede og vakre byggverk. En tur på vannet gjennom kanalen er en obligatorisk aktivitet ved et besøk i Venezia. Det finnes flere muligheter til å booke guidede båtturer eller private gondolturer på forhånd.

Canal Grande kan oppleves både fra motorbåter og de klassiske gondolbåtene. Foto: Torild Moland

Kilder og inspirasjon: tripadvisor.com, travelandleisure.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN