Saint-Tropez er strandstedet for livsnytere. Foto: Mari Bareksten

Campingferie i Saint-Tropez? Det høres kanskje ikke ut som den mest åpenbare ferieformen, men i Rivieraens mest luksuriøse strandby kommer til og med campingplassene i en elegant innpakning.

Les Prairies de la Mer har både spasenter, gourmetrestauranter og takterrassebar i tillegg til strandbungalower i polynesisk stil, badebasseng og en lang sandstrand. Her snakker vi camping med stor C, og campervanen parkeres kun noen meter fra Middelhavet.

– Saint-Tropez må jo ha en campingplass som står i stil til byen, sier Romain Bellaveglia (36) og serverer oss tunfisk tataki og sushi av havbrasme.

Han er restaurantsjef ved The Sun, en av campingplassens strandrestauranter. Her er det vaiende palmer, designmøbler og digge loungesofaer. Et stort seil beskytter oss fra den sterke solen.

Her er også strandbarene litt mer luksuriøse. Foto: Mari Bareksten

LES OGSÅ: 10 PÅ TOPP SØR-FRANKRIKE

Glitter og glamour

I horisonten glimrer millionærenes og kjendisenes lekegrind. Saint-Tropez var som en magnet på kunstnere mot slutten av 1800-tallet, anført av maleren Paul Signac. Men det var først etter at Birgitte Bardot viste seg i bikini i filmen «And God Created Women» i 1956 at den søvnige og kunstneriske fiskerlandsbyen fikk sin glamorøse status.

Indie Beach er en av de mest avslappende strandklubbene. Foto: Mari Bareksten

Siden den gang har det ligget flere luksusyachter enn fiskebåter i havnen, og Bardot er fortsatt Saint-Tropez´ mest kjente innbygger.

Gamlebyen

Gamlebyen La Ponche byr på flere sjarmerende butikker og restauranter, et godt alternativ til suvenirbutikkene og de overprisede kafeene langs havnepromenaden. Trange gater snirkler seg opp fine smug med velpolerte fasader i duse ferskenfarger, og utenfor butikkene henger flagrende hvite kjoler og stilige hatter. På toppen av gamlebyen troner en vakker barokk kirke med gule og oransje klokketårn. I sidegatene ligger atelierer, hyggelige uteserveringer og luksuriøse hoteller.

LES OGSÅ: LAVENDELLAND 

Shopping med stor s

Det er tett i tett med de kjente luksusmerkene langs Rue François Sibilli. Den eksklusive gata huser også verdens eneste Dior-restaurant, med mat inspirert av en av verdens mest kjente designere.

Spis hos Dior! Foto: Mari Bareksten

Restauranten ligger i en grønn oase, foran herskapshuset fra 1700-tallet hvor Diors elegante butikk holder til.

– Er dere klare for å spise mat inspirert av Haute couture, spør servitøren Fanny Les Prit.

Friske drinker, palmer og sol – Saint-Tropez leverer! Foto: Mari Bareksten

Servitøren er kledd i et hvitt antrekk signert Dior og har knallrød leppestift.

– Christian Dior hadde et veldig lidenskapelig forhold til gastronomi og vin. Han skrev til og med en kokebok, forteller den moteriktige servitøren.

Og matrettene har stil tro mot Diors rene og skarpe linjer: Vi får carpaccio av blekksprut, fargerike salater og grillet fisk pyntet med squashblomster. Alt servert på et nydelige Dior-porselen med grønne detaljer.

– Vent til dere ser desserten, sier Fanny.

Forventningene stiger. Inn kommer fire fylte vannbakkelser hvor det står Dior skrevet i gull, mens cappuccinoen har sjokoladepulver formet etter designmerkets logo. Dette er kulinarisk luksus!

INNSIDERTIPS FRA NICE

By med beach

Man kan ikke besøke Saint-Tropez uten å ha vært på strandklubb på den nesten fem kilometer lange Pampelonne-stranden. Vi starter vorsspillet på en av stripas roligste.

Saint-Tropez er perfekt for eksklusiv shopping. Foto: Mari Bareksten

– Indie Beach er definitivt den mest avslappende strandklubben her nede, men også den stiligste, sier Clara Vian og nipper til et glass sprudlende rosé sammen med venninnen Caroline Gras.

Her er det hengestoler i rotting, limegrønne madrasser, frodige palmer og pynteputer med motiver av papegøyer, ananas og palmer. Menyen står i stil med strandklubbens tropiske tema og serveres på fargerike keramikktallerkener. Servitørene er kledd i hipsterstil med høye tennissokker.

FLERE SAKER FRA FRANKRIKE

Strandklubber

Saint-Tropez´ strandklubber kommer i alle varianter. Fra rolige til festlige, fra trendy til mer avslappende. Tahiti Beach var den aller første og åpnet i 1946, og tiltrekker et mer voksent klientell. Det gjør også L´Esquinade, som drives av norske Edna Falao. Les Jumeaux er et mer barnevennlig alternativ, og vil du feste med kjendisene bør du se mot legendariske Club 55.

Vi dro innom Saint-Tropez på roadtrip langs den franske riviera. En super måte å oppdage sørkysten av Frankrike på! Foto: Mari Bareksten

Eller Nikki Beach. Utenfor står luksusbilene på rad og rekke, rangert etter verdi. Et helikopter letter like bortenfor og i horisonten ligger milliardyachtene og vugger. Hit strømmer folk fra hele verden for å se – og bli sett. På scenen står Jimmy Sax og spiller myke toner på saksofon, til klubbmusikk, og badebassenget er fullt av veltrente kropper som poserer på oppblåsbare badedyr.

Saint-Tropez leverer også på matfronten! Om noe med litt sunnere varianter enn det tradisjonelle franske kjøkken. Foto: Mari Bareksten

Her danses det til rundt åtte på kvelden. Da fortsetter festen inne i byen, på en yacht eller på de legendariske nattklubbene Les Caves du Roy, VIP room eller Gaio.

– Jeg bestiller en Uber, sier Martine Kopstad Floeng og åpner opp appen for å plotte inn Nikki Beach.

Det eneste tilbudet som dukker opp er fra UberCopter.

– Bare 1000 euro, sier hun og ler.

Only in Saint-Tropez. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN