1. Gå mot strømmen 

Thailand er det perfekte reisemålet for nordmenn – og de aller fleste tar turen i de kalde vintermåneder. Reiser du derimot om sommeren, får du både fly og hotell til en rimelig penge. Sommerregnet kan skremme reisende, men fortvil ikke. Til tross for at det er regntid fra mai til oktober, kommer det meste som korte skurer om ettermiddagen som går fort over. Men å se monsunregnet kan være en opplevelse i seg selv! Vær og temperatur ­varierer fra sted til sted, men du kan regne med behagelige 24-32 grader i luften og 28 grader i vannet. 

2. Lek turist alene

Lavsesong og få turister gir deg mulighet til å besøke de mest populære severdighetene uten å måtte stå timevis i kø. Dette er en fin tid å se Den liggende Buddhas tempel Wat Pho, Det kongelige palass, tempelet Wat Phra Kaew og Prasart Museum i Bangkok. Det er knapt køer, og du får god plass til å ta bilder i vinkler du ønsker uten masse folk i veien. 

LES OGSÅ: 15 TING DU IKKE BØR GÅ GLIPP AV I THAILAND

3. Book et luksus­hotell 

Noe av det beste med å reise til Thailand om sommeren er at reisekassa ­varer lenger og du kan unne deg det lille ekstra. Ta deg råd til å bo på luksushotell og få mye igjen for pengene. Siden det kan være både varmt og fuktig om sommeren, er det lurt å velge et hotell med basseng og aircondition. For eksempel koster et dobbeltrom på Eden Beach Khao Lak 731 kroner med frokost i juli, mot 1814 kroner i desember. 

4. Lær deg å surfe 

Regnperioden kan by på kraftig vind, noe som gjør sommeren til en ­ypperlig tid for å surfe. Phuket er Thailands nye surfedestina­sjon hvor Kata er den mest kjente surfestranden. Andre surfesteder er Nai Harn, Kalim, Surin, Bang Tao og Nai Yang beach. Vær likevel obs når det gjelder vestkysten av Phuket: Våte dager og risiko for portugisiske krigsskip på strendene kan sette en stopper for badingen. 

5. Ta et dykker­kurs 

Dårlig vær gjør ingenting dersom du befinner deg under havoverflaten, sant? Så regntiden er perfekt tid for å ta dykkersertifikatet og komme tett på havets vidunderlige skapninger. Med dykkermaske og oksygentank kan du utforske dypet og oppleve en vakker under­sjøisk verden full av liv. Både Thailand-gulfen og Andaman­havet er fint for dykking, og byr på litt forskjellige opplevelser. Koh Phi Phi er spesielt kjent for å se mye leopard-hai, Koh Lipe har de fineste myk-korallene (og noen av de fineste strendene!), Surin øyene er et sant paradis med mye av alt, og Similian-øyene er topp for både djevelrokker og hvalhai. 

LES OGSÅ: SKIKK OG BRUK I SMILETS LAND

6. Velg øyene i ­Bengalbukta 

Om sommeren er Den thailandske gulf et godt valg. Her er det roligere og mindre sjanse for dårlig vær enn langs kysten som vender mot Andamanhavet. Naboøyene Koh Samui, Koh Phangan og dykkerparadiset Koh Tao er fine reisemål hvor du er sikret sol og krystallklart vann selv midt i regntiden. Landets tredje største øy, den populære ferieøya Koh Samui, byr på vakre strender, himmelsk natur og noen av de beste spastedene i hele Asia. Velværeøyen Koh Phangan byr på dramatisk natur, avslappet atmosfære, rolige strender og autentiske fiske­landsbyer. Man kan også kitesurfe, zipline, fiske, gå fotturer og dra på yogaretreat. Koh Tao er berømt for sine fullmånefester, og fantastiske dykking. 

7. Vær aktiv i Khao Lak 

Om du gjerne vil til vestkysten, så er det mindre sjanse for portugisiske krigsskip nord for Phuket enn det er langs kysten av selve Phuket. Så da er populære Khao Lak i Phang Nga-provinsen nord ofr Phuket et godt alternativ. I tillegg er det et feriested med stor variasjon og mange muligheter. Dra på dagstur til Similan- og Surinøyene for urørt natur, kritthvite strender og krystallklart hav med fisk i alle regnbuens farger. Nasjonalparken Khao Sok ligger 60 kilometer nord for Khao Lak og er definitivt verdt et besøk uansett vær og sesong.  

8. Gjør som de lokale 

To timer sørøst fra Bangkok ligger havna  ved Ban Phe i Rayong. Herfra er det bare et kvarters ferge til øya Ko Samet, som er en populær helgetur for lokale. I lavsesongen juni og juli er dette et av områdene hvor du er sikret mest solskinn. For Koh Samet er så heldig værmessig at øya selv i regntiden om sommeren unngår mesteparten av regnet! Den t-formede øya har grønn regnskog på midten, beskyttet som Khao Laem Ya nasjonalpark, med gule og hvite sandstrender i øst og vest, vaiende palmer på den ene siden og krystallklart vann på den andre. Koh Samet et av de sikreste kortene for den som velger Thailand om sommeren.

SMAK DEG GJENNOM BANGKOK

9. Glem nord

Mens det i de fleste regi­oner av landet ikke har sååå mye å si at det er regntid, er juli ikke en god tid for fotturer i området rundt Chiang Mai og Chiang Rai. Du kan selvfølgelig gå, men forvent gjørmete stier, fossende elver du kanskje ikke kan krysse og generelt mindre trivsel enn når sola skinner. Om målet for turen nordover derimot er å oppleve kultur, spiller det jo ingen rolle hvordan været er.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN