Thomas Borstner (41) driver surfeskole og gjestehuset Ventana Azul (ventana-azul.net) midt i byen – og blir aldri lei av sol, strand og storby.

Surf og strand i sydens sentrum

Las Canteras. Foto: Runar Larsen

Strandliv 

Las Palmas har et internasjonalt preg, men har samtidig bevart sin lokale sjarm. Stranden i Las Canteras er byens møtepunkt. Her kan du drive med all slags vannsport, fra surfing til dykking, eller bare henge på promenadens kafeer og barer. Bølgene ruller alltid inn fra havet, så her trives surferne godt. Halvparten av stranden er beskyttet bak revet La Barra, og innenfor er det flatt vann – perfekt for svømming og snorkling. Ute ved revet kan du se alt fra sjøhester og blekksprut til fargerike fisker, som La Vieja, en lokal papegøyefisk. 

Restau­ranter

Te lo Dije Pérez. Foto: Te lo Dije Pérez

Las Palmas er verdt turen alene på grunn av de mange og gode ­restaurantene i byen. Smoothie Galaxy er et godt alternativ for den som vil ha vegetariansk mat. Friske smoothies, og en mettende og smakfull «Buddah Bowl» anbefales. Videre langs promenaden vil jeg anbefale Adasu for lunsj og middag, lokal så vel som internasjonal mat. Herfra er det kort vei til Amelie Green, hvor ­mottoet er «sunn og ekte mat» og økologisk fokus. For frisk sjømat må jeg nevne peruanske Aji Limón y Canela (ajilimonycanela.com)– også langs promenaden. Amigo Camilo er et godt valg for lokal sjømat, fin beliggenhet oppe på en klippe i nærheten av Playa del ­Confital – en øde strand litt nord for La Canteras. 200 Gramos (200gramos.com) serverer de beste burgerne i byen, og har flere filialer både i gamlebyen og ved stranda. 450 Gradi (450gradipizzerias.com) er Gran Canarias beste pizzeria – skikkelig godt!

LES OGSÅ: SHOPPING, STRAND OG STORBY I LAS PALMAS

Uteliv

The Block midt på Las Canteras er supert for kald drikke og småretter, med utsikt mot sjøen. El Mono Malvado på Plazoleta de Farray er stedet for kreative drinker og god stemning. ­Mange surfere treffes for en solgangsdrink på Mumbai Sunset Bar nord på stranda, mens The Classroom et steinkast unna har livemusikk flere kvelder i uka. Ølhunder bør sette Te lo Dije Pérez (telodijeperez.com) i Vegueta på sin liste. Her serveres øl fra omtrent hele verden.

Mercado Central. Foto: Runar Larsen

Ting og tang

Calle Mayor de Triana i gamlebyen er sentrum for klær og mote. Sjekk også ut parallellgatene, kjent for små og uavhengige designbutikker. Den som foretrekker å ha alt under samme tak skal dra til Las Arenas (cclasarenas.com), det beste kjøpesenteret på Gran ­Canaria, med alt fra spise­steder til internasjonale motehus. Las Terrazas (lasterrazasoutlet.com) litt utenfor Las Palmas er et outletsenter, med butikker fra både Quick­silver og Hurley. ­Ellers bør ­surfere ta en tur innom Pita Surf Shop, drevet av en lokal entusiast som selger kvalitetsbrett, men også stilige surfeklær og det du trenger til stranda. For frukt, grønnsaker og fersk sjømat er gaten Mesa y Lopez og ­Mercado Central stedet.

LES OGSÅ: GRAN CANARIA – MEDISIN MOT CHARTERFEBER

Kulturløypa

Auditorio Alfredo Kraus (auditorioalfredokraus.es) lengst nord på Las Canteras er en kulturell storstue, i vanlige tider med et stort utvalg artister, fra klassisk til moderne. Coworking­plassen Talleres Palermo (tallerespalermo.es) har galleri, malerkurs og konserter. La Fabrica (fabricaisleta.com) på La Isleta er en annen uavhengig og spennende kulturarena. Av tradisjonell sightseeing er det Vegueta – gamlebyen – som gjelder. Arkitekturen fra kolonitiden gjør at bydelen er full av historie, og et storstilt ­renovering- og bevarings­prosjekt gjør at de gamle bygningene er vakrere enn på lenge. Også her finner du mange gode restauranter og kafeer, og på grunn av ­omgivelsene er det som å være i en annen by sammenlignet med strandpromenaden i Las Canteras. 

Foto: Runar Larsen

Se og gjøre

Las Palmas har surfeforhold for alle, året rundt. Nybegynnere kan prøve seg på La Cicer/Las Canteras, mens drevne surfere finner utfordringer på El Lloret bak Auditorio Alfredo Kraus, eller Playa del Confital. Sistnevnte er en nærmest øde strand midt i byen. I gang­avstand fra gamlebyen ligger Guiniguada-dalen som et paradis for aktiviteter. Perfekt for turer til fots og med sykkel. Halvøya La Isleta lengst nord i Las Palmas er noe for seg selv. Svært autentisk, og en lokal «barrio» med fargerike hus, og en helt annen stemning enn i sentrum. Den frodige hagen i Parque Doramas er fint for både barn og voksne som søker en frodig oase i byen. 

Les mer

grancanaria.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN