I boka «Best in Travel 2020» har reiseguruene i Lonely Planet blant annet avslørt neste års hotteste destinasjoner, regioner og byer. Men også hvor vi verden vi får mest for pengene neste år!

LES OGSÅ: NESTE ÅRS HOTTESTE REISEMÅL IFØLGE LONELY PLANET

Her er 10 reisemål som gjør godt for lommeboka i 2020:

1. Øst-Nusa Tenggara, Indonesia

Øst-Nusa Tenggara er den sørligste provinsen i Indonesia, og blir ofte oversett av turistene. Men det er det ingen grunn til! Her finner du blant annet vakre og nærmest uberørte strender som er mye roligere enn de du finner lenger vest, på f.eks. Bali, Lombok og Giliøyene. Øst-Nusa Tengara består av mer enn 500 øyer, der de største er Sumba, Flores og den vestlige delen av Timor, men den mest kjente er kanskje Komodo, som er kjent for å huse komodovaranen, en av verdens største nålevende øglearter.

2. Budapest, Ungarn

Budapest er en av de mest budsjettvennlige byene i Europa, men det betyr ikke at høydepunktene lar vente på seg! Sikt deg inn på en av byens termiske badeanlegg, og dra på spa til en mye billigere pris enn her hjemme. Avslutt dagen på en av byens mange koselige vinbarer eller gamle «ruin-barer» og det er også gratis å sjekke ut byens mange fine art nouveau-bygninger, som Hotel Gellert og Keleti-stasjonen, som i følge Lonely Planet også er det beste stedet å ankomme Budapest.

Flotte spa, billig shopping og gode drinker er blant det som venter i Budapest. Foto: Mari Bareksten

3. Madhya Pradesh, India

Om du drømmer om å se tigre, bør Madhya Pradesh, som er erklært som Indias tigerstat, stå på reiseplanen neste år, ifølge Lonely Planet. Ekstra fint er det også at safarier her er mye billigere enn safarier i Afrika f.eks. Det er likevel ikke noen garanti at man får øye på en, så da er det greit å vite at det også er mye annet spennende å se og oppleve, som f.eks. villsvin, aksishjort og languraper, men også Khajuraho-templene, som står på UNESCOs verdensarvliste, og de historiske byene Orchha og Mandu er blant høydepunktene.

LES OGSÅ: 10 TURER SOM LYSER OPP HØSTMØRKET

4. Buffalo, USA

Lonely Planet anbefaler å dra nytte av det økende tilbudet av billige flyruter internt i USA til å utforske Buffalo, den nest største byen i delstaten New York. Byen byr blant annet på et økende hotell– og restauranttilbud, og det anbefales bl.a. å sjekke ut Buffalos kulinariske scene i den moderne mathallen Expo Market og smake øl hos Resurgence Brewing Company. I 2020 åpnes også et nytt super-interaktivt barnemuseum i byen.

5. Aserbajdsjan

Fotturer i Kaukasus er blant det som lokker til Aserbajdsjan. Foto: iStock

Lonely Planet beskriver Aserbajdsjan som et unikt reisemål med lave priser og høy kvalitet på både overnatting, mat og opplevelser. De trekker blant annet frem hovedstaden Baku med sin ambisiøse arkitektur og kule museer, og muligheten til å besøke landsbyer der tiden har stått stille og fotturer i de mektige Kaukasusfjellene.

6. Serbia

Serbia er autentisk og karakteristisk, og knapt oppdaget av turister! Hovedstaden Beograd byr blant annet på rik historie og koselige kafékultur på dagtid, og livlig festing om natten, som i tillegg er snill for lommeboka. Utenfor hovedstaden venter også flere eventyr utendørs, samt spa og vingårder, gamle klostre og minnesmerker fra den jugoslaviske tiden.

7. Tunisia

Tunisia er perfekt for dem som vil oppdage Nord-Afrika for en billig penge. Man vil oppleve mye av det samme som i Marokko, men Tunisias ønske om å få turistene tilbake har ført til at du får mye mer for pengene her, melder Lonely Planet. Tunisia er variert og mangfoldig, fra medinaen i hovedstaden Tunis til kunstnerbyen Sidi Bou Said og landets uendelige utvalg av strender. I tillegg kan du besøke Saharaørkenen, der de første Star Wars-filmene ble spilt inn!

8. Sør-Afrikas vinregion

Sør-Afrika er fast inventar på lister over steder hvor du kan få rimelig safari i verdensklasse, men det er også mer å oppdage enn Krugerparken! En kort reise fra fantastiske Cape Town finner du landets vinregion, med de historiske byene Franschoek og Stellenbosch i spissen. Her får du ikke møte elefanter, men til gjengjeld får du billige smaksprøver på lokalprodusert vin og mat i verdensklasse. For et enda mer budsjettvennlig alternativ kan du sjekke inn på et finere gjestehus eller Bed & Breakfast.

9. Athen

De beste tingene i Athen, er i følge Lonely Planet, gratis! Riktignok må du betale for å komme inn til selve Akropolis, men synet av det opplyste Akropolis om kvelden er like vakkert å beundre på avstand, og en av de mest magiske opplevelsene du kan ha i Europa, ifølge Lonely Planet. Og ellers er jo Athen er stort utendørsmuseum i seg selv. Dessuten er Athen i ferd med å bli en av Europas hippeste byer!

Bak Athens historiske severdigheter venter flust av hippe nabolag, bl.a. bør du ta turen til fargerike Psiri som kryr av kul gatekunst. Foto: Ida Anett Danielsen
LES MER: «HIPSTORISKE» ATHEN

10. Zanzibar

Drømmer du om eksotisk strandliv til en billig penge er Zanzibar svaret skal vi tro Lonely Planet. Reiser du hit med ferge fra fastlandet i Tanzania før du i tillegg et uvanlig passtempel, siden Zanzibar, som formelt er en del av Tanzania, har selvstyre. For passtempelsamlerne får man altså to stempler til prisen av ett! I Stone Town trekker de blant annet frem magiske solnedganger og billige spisesteder på kveldsmarkedet, og på øyas nord– og vestkyst sine strandsteder som kan måle seg med Karibia og Stillehavsøyene, bare til en mye billigere penge!

LES MER PÅ LONELY PLANET
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN