I midten av juli blir det igjen mulig å dra på pakketur til Hellas. Både Apollo og TUI lanserer charterreiser til de greske feriefavorittene Kreta og Rhodos i Middelhavet.

– Endelig! Dette har vi ventet lenge på, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

Hurra! Nå kan vi dra til Kreta og Rhodos på chartertur igjen. Her fra Heraklion på Kreta. Foto: Runar Larsen

I første omgang blir det pakkereiser med Apollo til Kreta og Rhodos. Flyvningen mellom Oslo og Kreta vil gå ukentlig fra 17. juli, og Oslo og Rhodos har oppstart 26. juli.

DETTE VENTER I HELLAS – ALT DU MÅ VITE OM SMITTEVERNREGLER, SERVICEFASILITETER OG KORONA-TESTER

Også TUI setter opp fly fra Oslo til Kreta og Rhodos i sommer. De skal ha to ukentlige avganger fra Oslo fra og med 19. juli, men forventer at de kan lansere et større tilbud i takt med at reiserestriksjoner mykes opp og etterspørselen øker.

Gode nyheter for deg som lengter til vakre, greske strender. Foto: Runar Larsen

– Vi har store forventninger til at også Norge vil åpne grensen til Hellas i sommer, slik de andre nordiske landene allerede har gjort. Vi ser at etterspørselen er der og vi har derfor valgt å sette opp to ukentlige avganger til våre mest populære greske feriedestinasjoner allerede nå, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI. 

Det er fortsatt mye usikkerhet om hva som kommer til å skje framover, men det er sikkert at ferieopplevelsen blir noe uvant, med økt fokus på hygienetiltak under selve reisen og på destinasjonen.

SLIK ER DET Å FLY IGJEN
Det er igjen klart for lange kvelder på en gresk taverna. Her fra Rethymnon. Foto: Runar Larsen

Selv om det blir et redusert tilbud på kort sikt, ser reisebyråene for seg at reisemønsteret vil bli mer normalt seinere i sommer.

Ifølge en pressemelding fra Apollo vil avganger til både Kroatia og Kypros starte fra 21. august, så fremt det ikke foreligger reiseråd. De har i tillegg planlagt charterflyvninger til utvalgte reisemål ved Middelhavet fra flere byer i Norge fra august og september, blant annet fra Tromsø, Evenes, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Torp.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN