Det er dag 6 og med tungt hjerte har vi innsett at det er siste cruisedag for vår del. Denne dagen tilbringes på sjøen, så det betyr at vi kan utforske enda mer av skipet, og teste ut flere av tingene vi ikke har rukket til nå!

Etter en god frokost tilbringer vi noen gode timer på soldekket. Været er ikke det beste i dag, men det er uansett deilig å lese og slappe av til lyden av bølgeskvulp. Deretter er det vannskliene som skal testes ut. Dette ble utført av den yngre garde, og tross en alder av 25 falt dette i smak!

Japansk-inspirert: Lunsj på Pan Asian & Sushi bar.

I dag var vår siste mulighet til å teste ut denne asiatiske spesialrestauranten Pan Asian & Sushi Bar, og den levde helt klart opp til forventningene. Her tilbys en meny med varierte og spennende retter. Selve restauranten er nydelig dekorert og maten smakte enestående. Når man i tillegg har panoramautsikt mot sjøen, er det ingen ting som mangler.Etter lunsj er det på tide å prøve ut noen flere av aktivitetene om bord. Vi går til Arcade & bowling, som har arkadespill, bowling, ping pong, Formel 1 bil simulator og CinemaXD. Vi testet ut de to siste og de kan anbefales. Det kan også nevnes at det i dag var både Bingo med imponerende premier og Master Chef-konkurranse mellom kokkene om bord.

Moro for alle: Vi tester Formel 1 bil-simulator. Anbefales!


Dagens middag ble inntatt på nok en av skipets spesialrestauranter, Teppanyaki.

Teppanyaki: Maten tilberedes ved bordet.

Teppanyaki er japansk form for matlaging som tilberedes på en stekeplate av jern foran gjestene. Platen er veldig varm på midten, og mindre varm ut på sidene, og det brukes tradisjonelt ekte flammer. Dette gjør at man kan tilberede mange forskjellige typer kjøtt, fisk, sjømat og grønnsaker på en gang. Man sitter plassert langs sidene rundt ovnen, med kokken er i midten. Teppanyaki-kokkene shower og underholder mens de tilbereder maten, og det skal sies at det blir svært høy stemning. Maten blir ikke bare utrolig god når den tilberedes på denne måten, med det er også et show i seg selv å være med under hele prosessen! Dette anbefales å testes ut!


I kvelder det Elegant Night, og mange har pynter seg litt ekstra med lange kjoler og smoking. I tillegg hilser kapteinen og hans crew gjestene, så her er det muligheter for å møte kapteinen personlig! Kvelden avsluttes for vår del i Casinoet, hvor vi for en gangs skyld er heldige og får med oss en liten slant hjem! 

We´ll be back: Takk for oss for denne gang, MSC Seaview.

VI HAR OFTE TESTREISER – LES ALT HER

HER KAN DU LESE MER OM SKIPET OG DENNE TESTREISEN

VAKRE VALLETTA

Dag 6

Seilasen i Middelhavet nærmer seg slutten, og testreiserne får en siste landkjenning i Maltas hovedstad Valletta.

Båten la til kai i Valletta allerede kl. 07.00 og vi blir møtt av gode temperaturer når vi kom opp på dekk. I dag har vi planlagt å gå på egen hånd for å utforske denne vakre byen. 

Opp og ned: Bratte trapper og trange smug er typisk for Valletta.

Valletta, Malta
Hovedstaden Valletta er en livlig by med særegne bygninger fra 1600-tallet. Går du gjennom de smale gatene vil du fort merke at byen også er full av katedraler, barokkpalasser og fort, det skjuler seg noe spennende rundt hvert hjørne! Grand Harbor er innseilingsområdet til byen og kan besiktiges fra festningsfortene rundt byen. Valletta domineres av store høydeforskjeller tross sin lille størrelse. Gatene er derfor smale og bratte, og det finnes mye trapper. Da er det ekstra fint at det finnes en heis fra havna og direkte opp til festningen. 

For vår del ble det først St. John Co-Cathedral som er Maltas mest kjente kirke. Den ble påbegynt i 1573 og ferdigstilt i 1578. Gulvet er et lappeteppe av marmor, og det første man legger merke til når man kommer inn i kirkerommet.

St. Johns Co-Cathedral i Valletta regnes som en av verdens fineste eksempler på barokk arkitektur og utsmykning,

Vi rakk også litt shopping og en fotosafari i flere av byens smale sjarmerende gater. Byen har en gjennomført byggestil med en spennende blanding av italiensk, arabisk og engelsk påvirkning.Dørene er malt i lekre farger og utkragninger og karnapper preger fasadene. Dagens beste utsikt fikk vi fra festningsfortet ved toppen av heisen.

Koselig by: Sjarmerende hus og byggestil i Vallettas trange gater.

De mange godt bevarte bygningene på øyene har gjort at Malta har vært innspillingssted for både filmer og tv-serier. Hypogeum tempelruiner, som er verdens eneste forhistoriske tempel, er et sted vi vil besøke neste gang. Både byen Valletta og tempelruinene er på UNESCOs verdensarvliste. 

Valletta seiler opp som topp-3 av hovedsteder i Europa. Det er virkelig en utrolig flott by!

Hilsen hjem: Vi rakk til og med å sende et godt, gammeldags postkort!

Top 19 Solarium igjen…
Etter en varm dag i byen smaker det godt med lunsj før vi heiser opp i Top 19. Vi har merket en av de store fordelene med cruiselivet, nemlig at man kan trekke seg tilbake og la dagens inntrykk synke inn mens man samtidig er på full fart videre til neste destinasjon!  

Show
I kveld booket vi oss inn på show, og på dagens program står Eclipse. Dette er en konsert med spennende sanger utført av skipets egne rockesangere. Både repertoar og sangere var veldig bra, og showet anbefales! 

Billetter til alle show kan enkelt bookes i appen eller via skjermene rundt på skipet, og forestillingen settes opp 3 ganger i løpet av kvelden.

Rockestjerner: Besetningen om bord er proffe amatører.

SHIP O´ HOI, SICILIA

Dag 5 tirsdag 24. mai

Turen går sin gang, og testreiserne er nå kommet seg ned langs vestkysten av Italia, og ut til Messina – den tredje største byen på Sicilia.

Ankomst til Messina var kl. 09.00 og vi sto klare for å filme bukten mellom Italias fastland og denne spennende byen som er Sicilias tredje største. Båten legger til direkte i byen, noe som er både lettvint og behagelig. 

PASTA OG PIZZA: Sicilianske råvarer er en god kombinasjon nesten uansett hvor man spiser.
Messina

I dag gir vi oss i vei på egenhånd og vi gleder oss til å se hva Messina har å by på. Duomo de Messina blir vårt første stopp. Kirken er storslått, både fra innsiden og utside, og kirketårnet har et unikt klokkespill med figurer som beveger seg og lager lyd. Vi fikk dessverre ikke dette med oss, men det spilles kl. 12.00 hver dag, og er nok artig å ha med seg om man avlegger byen et besøk.

KLOKKESPILL: Duomo de Messina er et sentralt stopp i Messina, og heldig er de som får høre det berømte klokkespillet.

Vi trasker videre innover i byen og opp i høyden. Neste post på agendaen er Sacrario di Cristio Re, som er en imponerende grav bygget for å huse døde fra verdenskrigene. Bygningen er oppført i barokk-stil og ser svært imponerende ut. Nedenfor graven er det et utkikkspunkt med panoramautsikt over Messina og havet. Vi valgte å gå opp og ta tog ned, men på en varm dag som i dag vil vi nok anbefale motsatte! En mulighet er å velge citytoget, eller hop on – hop off buss.  Disse stopper på alle de sentrale stedene i byen, i tillegg til å kjøre langs hovedveien i byen, som også byens eldste vei. Det finnes også en alternativ rute langs kysten som kan være verdt å ha med seg!

OPP I HØYDEN: Fra utsiden av den berømte graven Sacrario di Cristio Re er det formidabel utsikt over Messina.

Dersom du ønsker å bruke dagen på en utflukt tilbyr MSC Cruise dagstur både til vulkanen Etna og til Taormina. 

I FARTA: Hop-on-hop-off busser er enfin måt eå utforske nye byer på.
Top 19 Solarium

Etter turen i Messina pakker vi badebaggen og tar heisen opp til Top 19. Dette er et område på dekk 19 som tilbyr solsenger, boblebad og bar i litt roligere omgivelser. Her kan man kjøpe seg inn, enten ved dagspass eller for hele seilasen. Dersom du ønsker en avslappende dag, og en pause fra alle aktivitetene om bord, kan dette anbefales sterkt. Etter å ha tilbrakt ettermiddagen her føler vi oss utvilt og gleder oss til middag i Silver Dolphin restaurant hvor det skal være «mediterranean evening».

PÅ ØVERSTE DEKK: Etter turen i Messina pakker vi badebaggen og tar heisen opp til Top 19.

HER KAN DU LESE MER OM SKIPET OG TESTREISEN

Dag 4 mandag 23. mai

UTFLUKT TIL KJENDISØYA CAPRI

I dag står utflukt til billedvakre Capri på programmet til testreiserne om bord i MSC Seaview.

Kjendisfavoritten: Billedvakre Capri ligger utenfor vestkysten av Italia.

I dag er planen en utflukt til Capri. Før dagens oppdagelsesferd starter, har vi avtalt et møte med skipets Event Manager Samuel Pamphile. Møtet er veldig interessant, og vi får blant annet vite mer om skipets størrelse, kapasitet og muligheter.  

Koselig: I havnen på Capri ligger de fargerike småbåtene tett i tett.

Senere på dagen er vi klare til å dra av gårde til øya som er berømt for sine kjendiser, luksuriøse hotell, og eksklusiv shopping. 

Vi vandrer i organiserte grupper fra MSC Seaview til en båthavn like i nærheten. Her venter en rutebåt på oss og etter 45 minutter ankommer vi øya Capri. Vel fremme er havneområdet veldig hektisk, men vi fraktes i busser opp de snirklete veiene til landsbyen Anacapri. Disse smale veiene er på høyde med Trollstigen når det kommer til heftighet. Navnet betyr byen over Capri, og ligger ca. 1000 m.o.h.

Bare se og ikke røre: Capri er koselige trange smug med masse lekre butikker og god stemning.

Landsbyen er veldig koselig og utsikten der oppe er formidabel. Fra denne landsbyen er det mulighet for å ta en slags stolheis opp til den høyeste toppen, hvor utsikten skal være enda mer slående. Etter en times vandring i sjarmerende omgivelser kjører vi ned igjen til Capri. Her er det fine fotomuligheter av husene som ligger oppover åsen, med vakker turkis sjø nedenfor.

Capri, mitt Capri.

I Napoli tilbys det flere forskjellige utflukter, blant annet til vulkanen Vesuv og Pompeii. Vi er veldig fornøyde med besøket i Capri, men ser frem til å teste de andre turene ved en senere anledning

Vel tilbake på båten fikk vi testet ut MSC Aurea SPA. Dette er et lekkert område på 8. dekk som tilbyr alt fra massasje, manikyr og hårklipp, til anti-aging behandling. Her finner du rett og slett alt et spa bør ha! Selv testet vi ut full kroppsmassasje, og dette slo virkelig ikke feil. 

Finn roen: Behagelig interiør og stemning på spaet om bord i MSC Seaview.

Dagens middag ble inntatt i Butcher’s Cut. Dette er en biff-restaurant som leverer opp til navnet. Forrettene var helt herlige, og til hovedrett fikk vi servert et perfekt biffstykke med bakt potet, 4 forskjellige sauser, og deilig valgfritt tilbehør. Desserten og service var det heller ingenting å utsette på, og atmosfæren var veldig behagelig. Vi ser frem til å prøve flere av restaurantene om bord. 

Testreisere Sandra og Laila koser seg om bord og tester en ny restaurant nesten hver kveld.

I morgen ser vi frem til å gå i land i Messina på Sicilia.

Dag 3 søndag 22.mai

Bergtatt av den norditalienske rivieraen

KLASSISK: Gule og røde hus i varme toner – Portofino er en av de koseligste byene land Den norditalienske riviera.

Buon giorno!  I dag har testreiserne utforsket tre vakre landsbyer langs den norditalienske rivieraen – og funnet en ny favorittplass.

I dag legger vi til i det som skal vise seg å bli vår nye favorittregion i Italia! Planen var i utgangspunktet å bruke dagen til å utforske havnebyen Genova der båten la til. Vi får dessverre erfare at være langs middelhavskysten ikke alltid er sol og blå himmel. Vi bestemmer oss derfor for å melde oss på en tur i siste liten, i håp om å finne sola!

PERLE: Camogli er om ikke utenfor turisttråkket, så en perle italienerne selv gjerne besøker.
3 perler langs den norditalienske rivieraen

Dette merker vi fort at var en god avgjørelse, da ekskursjonen tar oss med til flere særegne små landsbyer med idyllisk beliggenhet. Vi får i løpet av dagen oppleve den norditalienske rivieraen og blir bergtatt av det vi ser. Første stopp er den lille landsbyen Camogli. Det viser seg at dette området er focacciaens hjemsted, og det yrer av små lokale bakerier som selger dette gode brødet i alle mulige varianter. I en lokal butikk blir vi tilbud Focaccia med blant annet oliven, basilikum og ost. 

SPIS PASTA BOLOGNESE I BOLOGNA!

PORTOFINO: Herregud, som vi koser oss!
SPISELIG: Camogli regnes som focacciaens hjemsted – det er i hvertfall mange steder med gode varianter her.

I samme by hentes vi av en båt som kjører oss til Portofino. Etter en rundtur i denne byen er det uten tvil enighet om at dette er en av våre topp-tre byer i Europa! Byen ligger omrammet av en hestesko med sjarmerende bygninger, koselig marina og et godt utvalg av restauranter og butikker. Portofino har flere fine ruter man kan gå for å få flott utsikt over bukten. Selv gikk vi opp til Chiesa De Sand og fikk en storslagen utsikt over byen. Det er muligheter for å fortsette forbi denne kirken opp til en borg og videre ned mot fyrtårnet. 

FLERE VAKRE BYER I NORD: CINQUE TERRE BY FOR BY

KLASSIKER: Portofino er en av de klassisk vakre byene langs kysten nord i Italia, enten man ser den fra havnivå eller høyden.

Deretter tar båten oss videre til byen St. Margarita. Dette viste seg også å være en veldig hyggelig by med flott arkitektur, badestrender og sjarme. Hva alle disse små byene har tilfelles er den særegne arkitekturen. Stilarten heter trompe l’oeil, som betyr å bedra øyet, hvilket er akkurat hva de fargerike bygningene gjør. Fra avstand virker det som bygningen er utsmykket med vakre stukkaturer, men det viser seg at de egentlig bare er dekket med illustrasjonsmalerier. Dette har vi ikke sett maken til før, og det er med på å gi alle disse byene sjarm. 

St.Margarita: By nummer tre er like fin som de to første.

Etter mange spennende inntrykk er vi tilbake på båten. Vi nyter en god middag, og har ellers en rolig kveld. I morgen ser vi frem til nye eventyr. 

LANDKRABBER: Havnebyen Marseille er en koselig første landkjenning.

Dag 2 – lørdag 21. mai

Besøk i Marseille og badeliv om bord

Våre testreisere Sandra og Laila har fått første landkjenning, og testet badelivet om bord i MSC Seaview – i 28. grader!

Etter en god nattesøvn våkner vi opp i Marseille. Vi inntar en god frokost og gjør oss klare for å stige i land i en ny by. MSC tilbyr skyttelbuss inn til sentrum ved alle havner, men i mangel av kontanter ender vi opp med å ta taxi sammen med et spansk par, noe som var både økonomisk og hyggelig. 

UTFLUKT: Første landkjenning for testreiser Sandra er i vakre Marseille.

Marseille er Frankrikes nest største by, med over en million innbyggere. Dette er også Frankrikes viktigste og travleste havn. 

Vi blir sluppet av i hovedgaten nede ved havnen, og det viser seg å være et veldig koselig område. Byen har en god blanding av afrikansk og fransk kultur, og når man rusler rundt er det spennende arkitektur å se på alle kanter. For vår del ble det vandring i sentrumsområdet og en snartur på såpemuseet. Neste gang ønsker vi også å få med oss Chateau d’If, som er et tidligere fengsel lokalisert på en liten øy utenfor kysten av Marseille. Den er kjent for å være en av rammene til Alexandre Dumas sin eventyrroman Greven av Monte Cristo. 

RIVIERAENS 10 HØYDEPUNKT

FLERE TIPS TIL MARSEILLE

SIGHTSEEING: På vei tilbake til skipet fikk testreiserne også med seg Notre Dame de La Grande, en virkelig vakker basilika.

Tilbake på båten får vi oss en mettende lunsj i en av de mange restaurantene om bord. Med temperatur opp mot 28 grader bestemmer vi oss for å teste ut bassengområde, og valget vårt faller på Jungle Pool Lounge. Dette området minner nesten om en lagune, og var utrolig flott. 

VILL VEST: Det ene badeområdet om bord MSC Seaview ligner mest på en jungel!

Hele båten er ellers godt tilrettelagt for barn og ungdom og har et eget badeland. Vi sjekket ut Forest Aquaventure Park. Her er det blant annet vannsklier som henger på utsiden av skipet for de som ønsker et ekstra adrenalinkick. Inne i parken finnes klatretraseer, vannkanoner og mange andre morsomme effekter.

Generelt vil vi si at cruiset er godt tilrettelagt for barn. Her finnes både barne- og ungdomsklubber med aktiviteter flere ganger om dagen. Det er basketball -og fotballbane, ping pong og tennis. I tillegg er det bowling, spillmaskiner og annen moro.

FULL RULLE: På utsiden av båten går denne fartsfylte slkia.

Etter mat smaker det med noe godt å drikke på akterdekket. I morgen venter Genova og vi gleder oss. Så langt nyter vi oppholdet.

VARMT: Med 28 grader i Middelhavet denne dagen, er det godt med en dypp på dekk.

LES ALT OM TESTREISER HER

FINT SKIP: MSC Seaview er det andre skipet i den ­revolusjonerende Seaside-klassen, med flere ute­områder som bringer gjestene nærmere havet.

Dag 1 – fredag 20. mai

Testreisen er i gang

Da er våre testreisere Sandra og Laila vel om bord i skipet MSC Seaview, og klare for seilas.

UT PÅ TUR: Testreisere Sandra Moltzau Christiansen og Laila Moltzau Andresen klare for å gå om bord i skipet MSC Seaview.

Det ble en tidlig morgen på oss da flyet vårt lettet fra Gardermoen allerede 06.00. Snaue 6 timer senere sto vi på kaia i Barcelona, klare for å stige om bord på MSC SEAVIEW. Forventningsfulle sjekker vi inn, og førsteinntrykket vi får av båten er svært bra. Tross lite erfaring med cruise skjønner vi fort at dette blir en opplevelse utenom det vanlige. 

Etter en etterlengtet lunsj i Marketplace Restaurant, en av båtens mange spisesteder, var lugaren vår klar. Her møtes vi av deilige forfriskninger og vakker havutsikt.

LES HVORFOR DE VANT TESTREISEN

FIN VELKOMST: På lugaren ventet vin og litt godsaker.

Lugaren vår er romslig med både sofa, dobbeltseng med putemeny og flott balkong. Frukt og musserende vin ventet på oss, noe som virkelig falt i smak til havutsikten. I tillegg fikk vi også noen herlige Hors d’oeuvre servert på rommet, som vekket appetitten før middag. Vår personlige lugarvert var også innom for å sjekke at vi hadde det vi trengte. Vi fikk i våre øyne en knallstart på turen.

HER KAN DU LESE MER OM SKIPET OG TESTREISEN

Allerede i løpet av første dag skjønner vi at mulighetene om bord er mange. Vi bruker første ettermiddag på å gjøre oss kjent med deler av båten, og sjekker blant annet ut flere av båtens bassenger. Spa, velværesenter og treningsstudio står høyt på lista for ting vi må rekke å teste ut. Ellers er Zipline over dekk og båtens bowlingbaner noe av det vil legger godt merke til under dagens oppdagelsesferd. Hver ettermiddag deles det ut et program over morgendagens aktiviteter hvor man blant annet kan melde seg på dansekurs, karaoke og musikk-eventer. 

VAKKERT SYN: Seilasen er i gang!

Silver Dolphin restaurant er vår faste middagsrestaurant i løpet av turen. Her fikk vi servert gode retter fra en variert meny. I tillegg til at maten var god, syns vi betjeningen var svært hyggelig og serviceinnstilt. Vi fikk vite at vår kelner, Sanzes vil servere oss hele uken.

MIDDAGSTID: Klart for et bedre måltid i testreisernes faste middagsrestaurant. Her har de samme servitør hver kveld.

Det skal nevnes at alle ansatte om bord er svært hyggelige og serviceinnstilte, og vi føler oss godt ivaretatt.

I morgen tidlig våkner vi i Marseille. Vi ser frem til en ny dag og nye muligheter!

LES ALT OM TESTREISER HER