1. Hårfrysekonkurranse

Whitehorse, Canada

Det er mye som skjer under Yukon Sourdough Rendezvous-festivalen i Whitehorse i Canada, men det rareste må nok være denne konkurransen. Her oppfordres nemlig folk til å stikke hodet ned i varme kilder som holder rundt 40 grader, før de løfter hodet opp og lar håret fryse i den opptil minus 30 grader kalde luften. I det håret fryser og blir hvitt, som tar rundt 2 minutter, skal du forme håret til de villeste formasjoner. Deretter tar du et bilde og sender inn i konkurransen, der den med kulest frisyre vinner 4500 kr. Festivalen arrangeres hver februar måned, men på grunn av usikre værforhold kan alle bilder tatt ved de varme kildene mellom desember og mars være med i konkurransen.

LES OGSÅ: RARE LOVER OG REGLER

2. Griserace

– Tillamook, USA

Ta en Model T-Ford og legg til en gris og du har Pig-n-Ford Race. Løpet har blitt arrangert i Tillamook siden 1925, og foregår ved at fem og fem biler kjører mot hverandre mens føreren plukker opp en 9-kilos gris og har den under armen. Etter en runde byttes grisen ut med ny og slik kjører de tre runder. Den første som leverer den siste grisen tilbake i bingen vinner løpet. Hvorfor kan vi jo spørre om, men morsomt er det helt sikkert.

3. Tåwrestling

– Fenney Bentley, England

Som håndbak, bare med tærne. Sporten ble utviklet av fire engelskmenn på pub (selvfølgelig) i 1974, fordi de ønsket en sport som engelskmenn ville vinne hver gang, siden ingen andre visste om den. Men etter at en kanadier på besøk tok førsteplassen i 1976 la de sporten raskt fra seg igjen. Men nå øker sporten stadig i popularitet og det arrangeres høytidelige konkurranser på Bentley Brook Inn. En sykepleier undersøker tærne nøye før det kan konkurreres, og så er det om å gjøre å bli best av tre kamper der to stykker utfordrer hverandre. Sporten har til og med fått sine egne helter; Paul «Toeminator» Beech og Alan «Nasty» Nash.

4. VM i luftgitar

– Oulu, Finland

Vi tenker denne konkurransen ble laget av noen som egentlig ville være god på ordentlig gitar, men som liksom ikke helt fikk det til. Men underholdende å se på må det jo være! Og finnene gir seg ikke der, her har de også VM i konebæring og i mobilkasting, for å nevne noe.

SMART: UNNGÅ KREDITTKORTKRØLL

5. Bæsj-spytting

Kirkwood, Sør-Afrika

De har gjort det i generasjoner, men siden 1994 har kudubæsj-spytting også vært en formell sport i Sør-Afrika. Reglene er enkle; plukk opp bæsj fra antilopedyret kudu, putt det i munnen og spytt det ut igjen. Den som spytter lengst har vunnet.

6. Menneskepyramide

– Mumbai, India

Under festivalen Gokulashtami har de en litt spesiell måte å feire guden Krishnas fødsel på. Ritualet heter Dahi Handi og foregår ved at unge menn lager en menneskelig pyramide som kan bli opptil 13 meter høy (!). De øver på å klatre på hverandre i flere måneder, og får tre sjanser til å bygge den så høy som mulig under festivalen.

7. Ølboks-regatta

Darwin, Australia

Selvfølgelig har de ølboks-regatta «down under», hvilket annet sted kan de finne på noe sånt? Reglene er enkle, du skal delta i konkurransen med rett innstilling, du skal kun bruke resirkulerte bokser, båten eller flåten skal kun flyte ved hjelp av bokser og du skal ikke drukne. Vinneren er den som holder seg flytende lengst.

8. Kontorstolrace

– Kyoto, Japan

Det startet som et PR-stunt på et kjøpesenter i 2010, og utviklet seg til å bli en populær sport over store deler av Japan. Lag på tre konkurrerer sammen på en 180 meter lang bane, stolen må være standard og både hjelm, kne– og albuebeskytter er påkrevd. Og premien? 90 kg med ris.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST NÅ!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN