Kulinarisk er Spanias tredje største by mest kjent som paellaens hjemby. Den finner du selvfølgelig på menyen på mange av byens restauranter, og ikke minst i lille El Palmar like utenfor byen. Men Valencia har i det hele tatt et rikt utbud av gode spisesteder, hvorav dette er noen av de absolutt beste.

Seu Xerea. Foto: Gjermund Glesnes

Seu Xerea. Foto: Gjermund Glesnes

Beste restauranter i Valencia

Secreter. Denne restauranten i Calle Trinitarios er et funn som få turister finner. Serverer sunn, økologisk spansk mat. Secreter er kjent for god mat, god service og svært hyggelige priser.

Seu Xerea. Moderne og classy restaurant så å si tvers overfor Café de las Horas. Sjefen er engelsk-burmesisk og menyen en fusion av Middelhavet og Asia. Lunsjmenyen til kr 160 er et varp.

Kafeen på IVAM. Valencias museum for moderne kunst, IVAM, har Michelin-stjernerestauranten La Sucursal. Men kafeen i førsteetasje gir bedre valuta for pengene. Samme ingredienser, og tre retters lunsj til kr 130.

Vicentino. Elegant og moderne restaurant som er manges favoritt. Serverer typiske retter og tapas av høy kvalitet.

Delicat. Naboen til Seu Xerea har ingen hjemmeside men rundt like mange fans, takket være originale og innovative småretter og tapas. Kun ni bord, så bestill på forhånd via epost!

Se flere bilder fra Valencia!

Beste tapasbarer i Valencia

Valencia_blaskjell-og-grillede-sardiner_La-Pilareta_Foto-Gjermund-Glesnes

Bar La Pilareta. Foto: Gjermund Glesnes

I Valencia pleier ikke folk å gå fra bar til bar og spise én tapas hvert sted. Her blir de heller lenger på ett sted og spiser mer.

Tasca Angel. Knøttliten bar i en smal gate mellom katedralen og La Lonja, som er spesialister på fisketapas. Spesielt de grillede sardinene er berømte. Carrer de la Puríssima, 1

Bar La Pilareta. Følg Calle de Caballeros vestover fra Plaza de la Virgen og du kommer til denne institusjonen, som også kalles El Pilar. Mest skryt får blåskjellene, men de har også svært gode stekte småfisk. 13 Carrer Moro Zeit

Las Cuevas. «Grottene» har fått navnet sitt med rette. Her er det skikkelig atmosfære! Stedet har også et av Valencias største utvalg av nylagde og velsmakende tapas. Plaza Cisneros, 2

Her finner du mer stoff om Spania!
Til hovedsiden