Se og gjøre i sentrum

Fra kanalcruise til strender midt i sentrum, Amsterdam har mye mer å by sommerturister på enn innendørs museer. Begynn med å leie en sykkel, eller hva med å ta en guidet sykkeltur med A-bike (a-bike.nl) for å bli litt kjent med hovedstaden. En annen, sommerlig måte å se kanalbyen på er med båt. Captein Jack (skipperjackamsterdam.com) har boutique kanalcruise med høy putefaktor og drinker inkludert.

KANALCRUISE: Utforsk hovedstaden fra vannet. Foto: Tom van der Leij

For god lokalstemning, sykle til bydelen Jordaan og føl på den hippie stemningen med lokale småbutikker, koselige puber og spisesteder. Og skulle regnet komme, er det bare å rømme innendørs til for eksempel det nederlandske nasjonalmuseet, Rijksmuseum (rijksmuseum.nl) og få et innblikk i nederlandsk kunst og historie. Museet for Modern Art (stedelijk.nl) er verdt et besøk for den mer moderne, mens Van Gogh-museet (vangoghmuseum.nl) kan by på en stor utstilling av hans fargerike tegninger og malerier.

PÅ HJUL: Tom van der Leij tipser om å leie sykkel og dra til den hippe bydelen Jordaan. Foto: Tom van der Leij

Se og gjøre utenfor sentrum

Tom van der Leij liker livet litt utenfor tråkket i hjembyen og anbefaler en gratis ferjetur over til NDSM (ndsm.nl). Det som tidligere var byens største båthavn, er nå er forvandlet til et kulturelt hotspot. Her finner du kaféer, restauranter, barer, kulturelle attraksjoner og en liten bystrand. Området Bickerseiland er rett utenfor det travle sentrum, og byr på fine kanalhus i roligere omgivelser. Når byens hete bir for mye kan du besøke Buitenzwembad Marineterrein hvor du kan du ta deg et friskt bad i et avgrenset område av kanalen, eller Sloterplass strand som er kun en 25 min. sykkeltur utenfor sentrum. Nyt sola med sand mellom tærne eller len deg tilbake under en parasoll.

LES OGSÅ: TOPPEN AV LISBOA

KANALCRUISE. Len deg tilbake og nyt vakre Amsterdam via sjøveien. En spennende opplevelse for både store og små. Foto: Skipperjack

Parker

Fra sykkelsetet eller med spreke ben kan man spasere til en av de frodige byparkene. Westerpark, som ligger i nærheten av den kjente gågata Haarlemmerstraat, er perfekt for å slappe helt av med en god piknik eller nyte av utvalget til parkens barer og restauranter. I Frankendael park finner du velstelte hager, lekeområder for barn, den historiske bygningen som huser restauranten Merkelbach (restaurantmerkelbach.nl) og Michelin-restauranten De Kas (restaurantdekas.com), kjent for å bruke lokale, økologiske ingredienser. Vondelpark, som er den mest kjente av parkene grunnet en flott beliggenhet og et hav av blomstrende roser, er perfekt for å titte på mennesker og alt liv som finnes i det grønne byrommet.

STRANDLIV: Ta en dag med føttene i sanda i NDSM. Foto: Tom van der Leij

Spis godt

Amsterdam kan by på rikelig med matopplevelser. Ta turen innom Noodermarkt (noordermarkt-amsterdam.nl), en folksom markedsplass i den historiske delen av byen, med en tradisjon som strekker seg helt tilbake til år 1616. Markedet byr på ferske råvarer fra lokale forhandlere, og er et passelig sted å plukke opp en morgenkaffe, eller en smakfull lunsj mens man trasker rundt i byen anbefaler Tom. På Foodhallen (foodhallen.nl) kan man velge og vrake i mat fra ulike land. Et perfekt sted å besøke med venner og familie, med mulighet til å dele på de smakfulle rettene. Restaurantene Umami by Han (umami-restaurant.com) og Akitsu (akitsu-amsterdam.com) gir deg en smakebit på Asia, mens ved et besøk på Nazka (nazka.nu) kan du smake deg gjennom fargerike Peru.

STREETFOOD: Smak på lokal mat. Foto: Tom van der Leij

Indonesia var tidligere en Nederlandsk koloni og det har satt preg på byen som nå er kjent for å være gode på det indonesiske kjøkken – en teori du kan teste ut ved et besøk på Blauw (restaurantblauw.nl). Nyt en flott middag med en 360 graders utsikt til Amsterdam på den roterende restauranten Moon (restaurantmoon.nl), og ikke gå glipp av muligheten til en helt unik middagsopplevelse – en tre-retters på en privat kanalbåt. Toms Travel Tours (tomstraveltours.com) hjelper deg gjerne med å organisere denne opplevelsen.

FOODHALLEN. Sikre deg en smak av verden i Foodhallen som serverer internasjonal mat for enhver smak. Foto: iStock

FIKK DU MED DEG? MUSIKK OG MORO I LIVERPOOL

Sov søtt

Med ønske om å sove søtt kan det ikke være noe bedre sted å booke seg inn på enn Sweet Hotels (sweetshotel.amsterdam). De har unike lokasjoner, blant annet i små, søte bryggehus som befinner seg spredt over byen. Perfekt for et romantisk og unikt opphold i hovedstaden. 5-stjerners hotellet Pulitzer (pulitzeramsterdam.com) ligger midt mellom kanalene og sikrer et sjarmerende og lukrativt opphold. Zoku (livezoku.com) og Yays (yays.com) byr på trendy og fine leiligheter. Eller hvorfor ikke booke deg en av mange husbåter via airbnb, for en ekstra spesiell opplevelse?

FÅ REISEINSPIRASJON RETT I POSTKASSA VED Å ABONNERE PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN