Mari Lunde (34) har bodd i Liverpool siden 2010. Foto: Privat

Spis godt

– Jeg flyttet til Liverpool for å studere og følge Liverpool FC. Her fant jeg så mye mer enn bare fotball, og 13 år senere er jeg her fortsatt, med mann og barn! Maray er en av Liverpools mest spennende restauranter. De har et lokale på Albert Dock, og et mindre i Bold Street. Her serveres det småretter fulle av smak, inspirert av kjøkkenet i Midtøsten. Britene elsker indisk, og det er få som gjør indisk bedre enn Nisha Katona og Mowgli. Mowgli-eventyret startet i Bold Street, og ble så godt mottatt at de har åpnet lokaler i flere byer i England. Her er det ikke tikka masala som gjelder, men mer autentiske indiske retter. Duke Street Market er et moderne matmarked hvor man har mye å velge mellom fra flere restauranter, som tacos, cubansk sandwich og sjømat.

Duke street market. Foto: Duke street market

Folket i Liverpool er glad i kjøtt, og byen har en rekke gode kjøttrestauranter. Cowshed er en av de bedre, i et sjarmerende, lite lokale. En annen favoritt blant biffelskerne er Kassap i Bold Street. Nylig åpnet også den fancy kjederestauranten Hawksmoor i Brunswick Street. Restaurant Bar and Grill i samme gate serverer mer tradisjonelle retter, i tillegg til en deilig atmosfære som er en blanding av utested og restaurant i et nydelig lokale. 

LES OGSÅ OM BRITISK STRANDFERIE

Dra på pub

Man kan ikke dra til en gammel, engelsk by uten å stikke innom noen brune puber. I Liverpool er det mange å velge mellom. Bittelille The Globe ved Clayton Square er verdt et kort besøk, om så bare for å se hvor utrolig skjevt gulvet er. Kanskje man også får meg seg litt karaoke fra nabopuben Coopers (Facebook-side), der sangerne rett som det er tar med seg mikrofonen ut på gata. Ye Hole In Ye Wall, like ved Dale Street, hevder å være Liverpools eldste pub og stammer fra 1726. Puben er bygget på en gammel kirkegård, og med det følger flere spøkelseshistorier. Buyers Club i Hardman Street er en annen koselig bar i en bakgate man må vite om for å finne.

Museum of Liverpool. Foto: Runar Larsen

Lokale drosjesjåfører kjører deg til de viktigste Beatles-områdene i byen, som Penny Lane og Strawberry Field

Beatles-­sporet

Cavern Club i Mathew Street er den hellige gral for den som følger Beatles-sporet. The Fab Four spilte her annenhver dag i en periode tidlig på 1960-tallet. Dagens lokaler er en kopi av originalen, men likevel et must. Det er gode liveband på scenen gjennom hele dagen, og mange spiller Beatles-sanger og annen musikk fra den tiden. Hopp på en Beatles-tur for å se hvor guttene vokste opp.

The Cavern pub. Foto: Runar Larsen

Det beste er å ordne seg en Fab Four Taxi Tour, hvor lokale drosjesjåfører kjører deg til de viktigste Beatles-områdene i byen, som Lennon og McCartneys barndomshjem, Penny Lane og Strawberry Fields. The Beatles Story er det største museet i verden om livet og karrieren til kvartetten fra Liverpool.

CORNWALLS KYSTPERLER

Fotball og fornøyelser

Ta turen til Leaf i Bold Street en torsdagskveld for Open Mic Night, der flere av byens svært talentfulle artister kommer for å vise hva de er gode for. Pogue Mahone i Seel Street er en av Liverpools mest populære irske puber, og her har de livemusikk klokken åtte hver eneste kveld. Liverpool har en deilig blanding av gamle, ærverdige bygg og moderne bygninger. Pier Head er et eksempel på dette, hvor man kan se byens «Three Graces», inkludert Liver Building, og et mer moderne havneområde der det er flott å gå en tur hvis været er fint. Her er også Museum of Liverpool, som gir et godt innblikk i historien og utviklingen av byen. Det flotte havneområdet Albert Dock er en kort spasertur unna. Her er restauranter, kafeer og barer på rekke og rad. Bold Street er et godt valg for shopping, med spennende, små butikker, samt restauranter med mat fra alle verdens hjørner. 

Fotballkamp på Anfield Stadion. Foto: Runar Larsen

Også kan man jo nesten ikke besøke Liverpool uten å få med seg en dose fotball. Kampbilletter er nærmest umulig å få tak i, i hvert fall til Liverpool FCs hjemmebane Anfield, men det er fortsatt verdt å ta en liten tur opp til banene. Liverpool FCs Anfield og Everton FCs Goodison Park ligger et steinkast fra hverandre – bare Stanley Park skiller de to erkerivalene, så her kan du kombinere et besøk til to av engelsk fotballs mest tradisjonsrike klubber.

Albert Dock. Foto: Runar Larsen

Sov søtt

Titanic Hotel er et luksushotell i et gammelt varehus litt nord for byen. Pluss for en dødsdigg frokostbuffet. Hope Street Hotel er et boutiquehotell i Hope Street. Eller tenk annerledes og book en av kanalbåtene som ligger foran Albert Dock – f.eks. Yellow Sub Hotel, en båt dekorert som en «Yellow Submarine».

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN