Lonely Planets reiseeksperter har vanvittig mange og lange reiser bak seg – og det gjør dem kanskje i stand til å se framover også. I alle fall er de får de satt enkelte ”nye” og andre typer destinasjoner på kartet. Destinasjoner som du kanskje ikke hadde tenkt på.

Canada på topp

Verdens nest største land geografisk sett troner på listen over hvilke land forlaget mener blir det beste å besøke neste år. I 2017 feirer nemlig Canada 150 års jubileum, og Lonely Planet mener dette er en vital jubilant, som rir på en bølge av positivitet ledet an av landets unge, nye statsminister Justin Trudeau.

Canada byr på heftige storbyer og vill natur.

Les om Canadas New York her
Den beste utsikten til Torontos imponerende skyline er fra Toronto Island – en liten øygruppe som ligger en kort fergetur unna sentrum. Foto: Mari Bareksten

Den beste utsikten til Torontos imponerende skyline er fra Toronto Island – en liten øygruppe som ligger en kort fergetur unna sentrum. Foto: Mari Bareksten

Aktuelle Colombia

Videre på listen finner vi superaktuelle Colombia, som til tross for et nei-resultat i folkeavstemningen om fredsavtalen mellom regjeringen og FARC-geriljaen beveger seg i riktig retning. Paven skal ha begynt å planlegge en reise til dette vakre landet neste år – skal du?

På sykkeltur i Bogota! Foto: Ronny Frimann

På sykkeltur i Bogota! Foto: Ronny Frimann

Magasinet Reiselyst har vært på sykkeltur i spennende Bogota. Les reportasje i desemberutgaven vår!

Sørg for et abonnement, så kommer magasinet rett i postkassen!

Reis hit på budsjett

Lonely Planet rangerer også beste byer, regioner og ”best value” – altså hvor man kan reise på budsjett og likevel få mange og fine opplevelser.

På sistnevnte liste råder Nepal øverst foran Namibia og Porto.

Magasinet Reiselyst var i Nepal både før og etter jordskjelvet i fjor – les om gjenoppbyggingen her.

Ikke alle områder ble rammet av jordskjelvet, man kan fortsatt gå vakre fotturer i Annapurna. Foto: Mari Bareksten

Ikke alle områder ble rammet av jordskjelvet, man kan fortsatt gå vakre fotturer i Annapurna. Foto: Mari Bareksten

En reportasje om en biltur i Namibia fikk medalje i vår skrivekonkurranse for to år siden.  Les reportasjen her.

Les om det gode liv i Porto her

Sovende skjønnhet våkner

Når det gjelder hvilke byer du bør sikte deg inn på neste år, mener Lonely Planet at franske Bordeaux bør stå øverst på lista. Den kalles gjerne «Sleeping Beauty» , men nå har byen begynt å våkne! Vi forbinder den først og fremst med vin, og forlaget trekker fram det de kaller en stor gastronomirevolusjon i begrunnelsen.

Det Gylne Triangel er navnet på et flott område avgrenset av tre gater i sentrum, der du finner byens eksklusive shopping og en rekke fine kaféer – gjerne utendørs. Foto: Gjermund Glesnes

Det Gylne Triangel er navnet på et flott område i Bordeaux, avgrenset av tre gater i sentrum, der du finner byens eksklusive shopping og en rekke fine kaféer – gjerne utendørs. Foto: Gjermund Glesnes

I 2017 blir det også lettere å komme seg hit: Byen kobles på nettet for høyhastighetstog i løpet av året, det betyr at man nå kan reise hit på to timer fra Paris.

Les om den franske livskunstens by her

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN HER