Uendelige muligheter til å oppleve unike steder, nye kulturer og enestående mennesker, og et luksushotell som simpelthen følger etter deg. Et greit utgangspunkt for en uke mor-og-datter-hygge i Middelhavet. 

FORNØYDE TESTREISERE: Testreisen med MSC Seaview er første gang Sandra Moltzau Christiansen og Laila Moltzau fra reisebloggen rundtekvator.no er på cruise. Det ga mersmak. 

Synet av det 323 meter lange skipet overvelder oss i det taxien ruller ut på kaia i Barcelona. Vi er begge førstereis når det gjelder cruise, og er spente på den kommende uka om bord den flytende luksusresorten. Det blir raskt tydelig at cruisetilværelsen passer oss godt. Her er alt lagt til rette for både en aktiv og fartsfylt ferie, og en mer rolig tilnærming med basseng og ­avslapping.

LES OGSÅ: FEMININ FLYT

Variert innhold

I løpet av sju dager skal MSC Seaview frakte oss til til seks ulike havner i fire forskjellige land ved Middelhavet. Vi kan ikke vente med å kaste loss og la Barcelonas ­ikoniske skyline forsvinne bak oss i horisonten. 

Foccacia i Camogli.

For noen som aldri har reist på cruise før er møtet med MSC Seaview mildt sagt stor­slagent. Eventyret til sjøs er i gang. Men hvor skal vi begynne? En aktiv ettermiddag med vannsklier i aquaparken. En paraplydrink på dekk i en av skipets ikoniske barer. Eller ­kanskje en etterlengtet spabehandling i skipets helt egne spa-avdeling. For vår del er en avslappende ettermiddag ved bassengkanten akkurat det vi trenger for å senke skuldrene etter reisen og la inntrykkene synke inn. Det er også en unik følelse å sovne flere nautiske mil til havs, for så å våkne opp i en by du aldri har vært i før. 

Marseille er ­Frankrikes viktigste havneby og aller ­
første stopp på rundreisen

Marseille er Frankrikes viktigste havneby og aller første stopp på rundreisen. Mer en 2500 år med historie gir byen en unik sjarm, og vår lille dagsutflukt gir oss en smakebit av den franske middelhavsatmosfæren.

Mat med utsikt

Vel tilbake om bord etter en utflukt i den livlige havnebyen nærmer deg seg middagstid, og vi gleder oss til å teste en av spesialrestaurantene MSC Seaview har å by på. Både Butcher’s Cut, et amerikanskinspirert biffhus, og den populære japanske ­restauranten Teppanyaki frister stort, men første kveld ender vi på Pan Asian & Sushi Bar. Vi prøver flere spennende retter, og panoramautsikten er med på å trekke smaksopplevelsen til et helt nytt nivå. Vi har heldigvis flere kvelder i vente og gleder oss til å teste flere av de særegne ­restaurantene om bord. 

LES OGSÅ: ANNERLEDES-CRUISE I KARIBIA

DE FEM BYER: Fargerike Portofino er kjent som en av de fem byene – Cinque Terre – nord i Italia, og er et høydepunkt på cruiset. Herfra går det også mange fine fotturer. Ny favoritt for testreiserne!

For en start!  Feriemodus er inntatt, og de neste dagene går til å utforske den italienske kysten. Portofino, en liten fiskerlandsby kjent for pastellfargede hus og gjestfri marina, gjør ekstra inntrykk på oss. 

Mitt skip er lastet med

Vi nyter også livet om bord. MSC Seaview har over 2000 lugarer i ulike størrelser og kategorier. Det tilbys alt fra mindre innvendige rom, til de mest enestående suiter. Selv er vi tildelt en deluxe-lugar på dekk 12. Lugaren er ca. 17 m2, og har egen balkong ut fra båtens babord side. Vi har også en sittegruppe, minibar og TV, alt man trenger for gode dager om bord. 

DET NYE FAVORITTSTEDET: Bassenget på akterdekk blir en favoritt for testreiserne. Her kan de sitte og bare se på livet som flyter forbi. 

På dekk får vi muligheten til å leve ut vårt indre barn i skipets mange vannsklier. Og ja, det kiler litt ekstra i magen når sklia henger utenfor rekka på skipet! Arkadehallen blir også en favoritt. Når det tilbys fullskala bowlingbane og autentisk Formel 1-simulator, sliter selv to voksne med å stå imot. Ziplinen om bord gjør også inntrykk. Med et spenn på 120 meter finnes det neppe en bedre måte å innta havutsikten på. 

Cruisereiser er langt mer allsidig enn vi hadde 

forestilt oss

Pizza på fortauskanten.

Hvem sa at cruise er ferieformen for lat­sabber? Her er alt duket for en actionfylt ferie, og det for både store og små. 

Land i sikte

Hva så med utfluktene på land? Tre perler langs den norditalienske rivieraen kommer høyt opp på vår liste. Skipet legger først til i Genova, og med buss tas vi ut til den koselige lille landsbyen Camogli. Byen er veldig fotogen med sine fargerike bygninger tett på kysten. Det påstås også at dette skal være Focacciaens hjemsted. Det yret i alle fall av små, lokale bakerier som selger det særegne brødet i mange forskjellige varianter. 

LES OGSÅ: GRØNT CRUISE I VESTERLED

Etter et godt mellommåltid fraktes vi med ferje videre til Portofino, den lille fiskerlandsbyen kjent for sine pastellfargede hus og koselige marina. Har du lyst på en gåtur er det mange muligheter i området. Selv gikk vi opp til Chiesa De Sand og fikk en storslagen utsikt over den hesteskoformede bukten og byen. Dette stedet er helt klart en av våre favorittbyer i Europa!

På høyden i Capri.

Napoli og Capri

Siste stopp er St. Margarita, som også er en sjarmerende by med særegen arkitektur. Den italienske kysten er variert og spennende. Neste høydepunkt må sies å være Napoli, og da spesielt Capri, som vi brukte dagen på å utforske. Øya er berømt for sitt robuste landskap, kjendiser, luksuriøse hotell og eksklusive shopping. Først går turen opp til Anacapri, og vi fraktes i buss på snirklete veier opp mot toppen. Anacapri betyr «byen over Capri», og ligger på 275 meters høyde. For en utsikt! Husene som ligger plassert oppover åsen og vakker turkis sjø nedenfor gir deg følelsen av å selv være med i en film. 

Magiske malta: Historiske og UNESCO-vernede Valletta på Malta blir et lærerikt og interessant stopp, og en fin avslutning før skipet igjen seiler mot havn i Barcelona. 

Fra Napoli er det også muligheter for å besøke både Pompeii og ta en fottur opp til vulkanen Vesuv.  

Historietime

Seilasen går videre til Malta. Øyhovedstaden Valletta er fascinerende. Med sine særegne bygninger fra 1600-tallet seiler byen opp som en favoritt. Valletta er oppført på UNESCOS verdensarvliste, den er nemlig omtalt som et av de mest historisk ­konsentrerte områdene som finnes. Går du gjennom de ­smale gatene vil du fort merke at byen er full av katedraler, barokkpalasser og fort, her skjuler det seg noe spennende rundt hvert eneste gatehjørne.

Det er en unik ­følelse å sovne langt til havs, for så å våkne opp i en by du aldri har vært i før

Tross den lille størrelsen, domineres Valletta av store høydeforskjeller. Gatene er derfor smale og bratte, og mange av gatene er trapper, noe som også er med på å gjøre byen spennende å vandre i. Blir det for varmt å gå er det bygget en heis fra havnen og opp til festningsfortet. Her opp er det god utsikt og man får oversikt over Grand Harbour, som er selve innseilingsområde til havnebyen. Det er også verdt å få med seg St. John Co-Cathedral, Maltas mest kjente kirke.

Magiske malta: Historiske og UNESCO-vernede Valletta på Malta blir et lærerikt og interessant stopp, og en fin avslutning før skipet igjen seiler mot havn i Barcelona.
Foto: MSC Cruises

Det gode liv

Siste dag før skuta legger til havn i Barcelona er en gylden mulighet til å teste ut ting man enda ikke har gjort om bord. For vår del betyr det ekstra mye tid i bassenget på akterdekk, som blir vår nye favorittplass. Vi får dessuten med oss et av de mange showene som fremføres om bord i løpet av seilasen. Barcelona er reisens slutt. Det er med tungt hjerte vi sjekker vi oss av skipet. Det har vært en herlig uke med spennende opplevelser, utflukter, aktiviteter om bord, og ikke minst god mat og drikke – og erfaringen om av at cruisereiser er langt mer allsidig enn vi hadde forestilt oss.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN