Dessuten skaper den smekre damen Celebrity Beyond sine egne bølger, og er et av de mest etterlengtede skipene som lanseres i år. Bare navnet har noe fremtidsrettet i seg – konsernsjefen selv sier det er valgt med omhu fordi selskapet faktisk ønsker å gå beyond; de vil se fremover etter pandemien og gå enda et skritt videre enn med tidligere skip. 

Chic stil

Og skal man tro kritikerne, så har Celebrity lykkes nok en gang. For trass i at dette er det tredje skipet i Edge-klassen, er det både større og bedre enn sine forgjengere. Det er en meter høyere og 20 meter lenger – plass skipets verdensberømte designere og arkitekter har utnyttet godt. 

Dronningen av some. Celebrity Beyonds kaptein Kate McCue er noe tilnærmet en kjendis i cruiseverdenen, med 300.000 følgere på Instagram og enda flere på TikTok.
Foto: Celebrity Cruises

Blant annet har de brukt plassen til å utvide Rooftop Garden og Sunset Bar på toppdekket. Den amerikanske stjernearkitekten Nate Berkus har fått frie tøyler med baren og skapt en alfresco lounge bar som følges mer som en chic resort enn en kjedelig poolbar. 

Bare navnet har noe fremtidsrettet i seg

Resten av skipet står i stil og oser av kvalitet. Utvendig er linjene lange og smekre, med skrog i klassisk mørkeblå og hvit. Vel om bord blir vi møtt av dempede farger, ulike soner og en rekke små og store overraskelser i form av underlige kunstverk og en mørk gang med gylne steiner og figurer som skal forestille meteoritter i verdensrommet (!).

LES OGSÅ: ANNERLEDES-CRUISE I KARIBIA

Et stjerneteam av kjente designere og arkitekter (Kelly Hoppen i stripete genser og Tom Wright ved siden av t.h.). Foto: Torild Moland

Verdensberømt designteam

Selv er vi sånn måtelig interessert i detaljer om lysekroner, størrelse på rom, antall senger og hva slags drinker man får i baren. Likevel, man må ikke være trenet interiør-designer for å innse at noe har Celebrity gjort riktig. 

– Dette burde jeg sikkert ikke si, sier Celebrity Cruises president og konsersjef Lisa Lutoff-Perlo, men gjør det likevel. 

– En av sjefene for en av våre konkurrenter var innom Beyond på verfet, og gikk sporenstreks og kjefta sine egne ansatte og verftsledere huden full. Han kunne ikke skjønne hvorfor de ikke bygget et sånt skip til han! Men det kommer ikke av seg selv – dette skipet er blitt så fantastisk med mye planlegging, detaljfokus og ikke minst, et helt utrolig team av designere og arkitekter, legger hun til og ser fornøyd bort på sine berømte bidragsytere.  

Grønn og skjønt på Celebrity Beyond. Foto: Torild Moland

For det er klart, når du får med arkitekter som Tom Wright, mannen bak selveste Burj al Arab (seilhotellet) i Dubai, den britiske stjerne-interiørdesigneren Kelly Hoppen, allerede nevnte Nate Berkus og kunstnere som Rubern Robierb (mesteren bak den vakre Peacemaker, en sort og en hvit duer som er tvinnet sammen), så bør det jo bli bra. 

LES OGSÅ: FEMININ FLYT

Gourmetmat fra hele verden

I tillegg har den berømte kokken Baniel Boulud fått sin første restaurant til sjøss, Le Voyage, hvor han blander globale smaker med franske teknikker. For å være helt ærlig sto ikke resultatet helt til forventningen, særlig ikke fordi et måltid her kommer med en ganske heftig ekstra prislapp på 750 kroner per pers. Dog jobbet de fortsatt med å finstille menyen da vi var med på jomfruturen og kanskje det har gått seg til om noen måneder.

Gourmetmat kreert av en Michelinkokk? Foto: Torild Moland

Da var vi mer imponert over maten i konseptet Eden Restaurant bakerst i skipet, en grønn oase fylt av planter, et tre etasjers åpent rom og panoramavinduer ut mot havet. Menyen her er designet av Cornelius Gallagher, Celebritys visepresident for mat og drikke og selv en tidligere Michelinkokk. Resultatet er en nydelig spesialrestaurant med et sunt og økologisk fokus, der maten er innovativ og råvarene av beste kvalitet. 

I tillegg har hovedrestauranten blitt delt opp i fire mindre restauranter (her er måltidene inkludert), som også holdt veldig høy standard. 

LES OGSÅ: GRØNT CRUISE I VESTERLED

Kvinner på toppen

Goop-grunnlegger Gwyneth Paltrow er skipets velvære-ambassadør. Og som gudmor har Beyond fått ingen ringere enn sju ganger olympisk mester og 19 ganger verdensmester Simone Biles. Nok en sterk kvinne på toppen av et sterkt lag.  I november vil Biles stå for den offisielle dåpen når skipet ankommer Fort Lauderdale for en vintersesong i Karibia med fem til ni netters seilaser. Jeg tror ikke vi tipper mye feil om vi sier at de fleste seilasene vil være tilnærmet fullbooket.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN