Cathrine Bryn (57), daglig leder og eier Ditt Afrika.

Cathrine Bryn (57), daglig leder og eier Ditt Afrika.

Unik safari

Det første jeg griper etter er kikkerten min. Man kan i grunnen sitte i sengen i teltet sitt og være på «safari» fra det øyeblikket man åpner øynene. Konkamoya Lodge har en unik utsikt mot innsjøen og slettene rundt. I det fjerne ser jeg elefanter, impala og hører gryntingen fra flodhesten som er på vei ned mot vannet. I buskene rundt teltet synger fuglene og en og annen antilope gresser så stille.

– «Good morning» roper safariguiden. Klokken er 05:30, det lysner av dag og jeg befinner meg i en komfortabel seng i et av de fire teltene på Konkamoya Lodge i Kafue Nasjonalpark i Zambia. Termosen med varmt vann til kaffen blir satt på verandaen, jeg lukter at bålet under «varmtvannsbeholderen» allerede er tent og er i ferd med å varme opp vannet til en dusj.

Tenk at stillhet kan være så vakkert. Nærmeste lodge er 80 km unna. På Konkamoya er det ingen forstyrrende lyder av hverken biler eller mennesker – bare vinden som suser. Konkamoya på lokalspråket betyr faktisk «go with the wind».

Konkomoya er den type lodge hvor man ankommer som gjest, reiser som venn og kommer tilbake som familie.

Den italienske eieren Andrea Porro har en lidenskap for sin lodge og naturen rundt som smitter over på alle gjester. Andrea er selv med på de fleste game drives som passasjer og bidrar og supplerer safariguiden.  Med sine italienske aner kan jeg legge til at han er like lidenskapelig når det gjelder maten!

Safari i Zambia og Kafue er for de som ønsker naturen og dyrelivet for seg selv. En stor kontrast til slettene i Masai Mara og Serengeti som er langt mer kommersielt, men som også er fint på sin måte. Safari i Afrika er svært differensiert og alle kan finne en safari som passer for sine preferanser og sin lommebok. Det er ikke lett å finne på internett. Google hjelper deg på vei, men sjelden «helt frem».

Da bør du kontakte en spesialist på Afrika og safari – en operatør som kjenner dette enorme kontinentet og har gjort egne erfaringer. Man legger uansett mye penger i en slik reise og du skal føle deg trygg på at du kjøper kvalitet. Så får du heller betale litt mer og få et produkt du blir 100 % fornøyd med.

Tips: jeg reiser aldri til Afrika uten kikkert, hodelykt og ullundertøy!

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN