Lær om krigen

Er du interessert i krigshistorie? Både Krigsmuseet i Narvik og Lofoten Krigsminnemuseum kan oppleves via din egen datamaskin. Utstillingene er primært fra det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940 og de fem påfølgende årene med krig og okkupasjon. Her er en rekke interessante gjenstander, uniformer, brev og effekter som gir lærerikt innsikt i disse vanskelige årene – og konsekvensene av dem.

LES MER: krigsmuseet.no/exhibition/virtuell-3d-modell/ , www.lofotenkrigmus.no

Foto: Screenshot krigsmuseet.no
LES OGSÅ: SLIK SKAPER DU FERIEFØLELSEN HJEMME

Se ekte kunst

Henie Onstad Kunstsenter er et av landets beste museer, enten du ser det i egen person eller virtuelt. Museet har en stor permanent utstilling med nasjonal og internasjonal kunst og en rekke eventer. Nå kan du få en digital omvisning av siste utstilling Picasso 347, en hel unik serie med grafiske bilder signert den kjente kunstneren. Museet ligger på en odde på Høvik utenfor Oslo og området kan fortsatt kan besøkes selv om museet er stengt. Følg i så fall helsemyndighetenes råd om å holde avstand til andre mennesker.

LES MER: hok.no

Foto: Screenshot hok.no

Mat dyrene

Har du lyst til å se en grønn slange svelge en hel rotte? Eller se hva en krokodille faktisk spiser? Da må du følge med på facebooksidene til Oslo reptilpark kl. 17 hver tirsdag, for da sender de live fra dyrematingen i parken. Og ja, de spiser bare én gang i uken. Men parken har åpnet for muligheten for flere livesendinger, så følg med på websidene eller på facebook for oppdateringer.

LES MER: reptilpark.no

Foto: Screenshot reptilpark.no

Padle ved Senja

Foto: Instagram Norwegian Wild

Om du drømmer om lyden av Nord-Norge, kan du bli med den spreke og initativrike eieren av Norwegian Wild på både padleturer og trugeturer i Lofotens spektakulære natur. Hege Enge Dekkerhus publiserte et forslag på Facebook om å bli med henne på padletur for kr 50, og innen et døgn hadde over 200 følgere vippset henne ekte penger, for en digital tur. Neste tur går med truger, og blir dette en suksess er vi sikre på at hun finner på flere spreke, digitale opplevelser.

LES MER: www.norwegianwild.no w

Se fiskene svømme

Akavariet i Bergen har som så mange andre institusjoner stengt for publikum i disse dager. Men dyrene må jo fortsatt ha stell og mat. Så nå har akvariet bestemt at de skal prøve å sende en del av aktivitetene live på facebook og på websidene. Her kan du se korte presentasjoner, foringer og biter av hverdagslivet i Norges største akvarium. Se pingivnene vagge utendørs, opplev sjøløvene plaske i vannet, lær om de to søte oterne og om mange av de 400 artene akvariet har i sine bassenger inne og ute – fra blekksprut til trollkrabbe og piraja. 

LES MER: akvariet.no/nyheter/akvariet-gjennom-skjermen/

Foto: Screenshot Akvariet.no

Søk i egen historie

Visste du at du kan søke på ditt eget familienavn både i digitaltmuseum.no og nasjonalbiblioteket.no? Kanskje har du en berømt forfatter i familien, eller andre kjente familiemedlemmer du ikke visste om. Og skulle søket vise seg å bli resultatløst, kan du jo låne en digital bok når du først er der inne og lære noe nytt isteden.

LES MER: digitaltmuseum.no og nasjonalbiblioteket.no

Foto: Screenshot Nasjonalbiblioteket
BOKTIPS SOM KURERER REISELYSTEN

Se og hør konserter

Bring kunsten ut til folket! Visit Oslo har vært raske med å bidra til at folket i hjemmekarantene likevel skal få gode musikalske og kunstneriske opplevelser. På nettsidene deres vil du finne en rekke spennende livestreamede konserter og foredrag. Fredag 20. mars er det blant annet konsert med Ingrid Olava, lørdag med Misty Coast og Ine Hoem. NB – her er også en liste over restauranter som leverer på døra, om dere skulle ønske en matbit til konserten.

LES MER: visitoslo.com

Foto: Screenshot Visit Oslo

Annerledes streetart

Foto: Instagram Streetgallery_Oslo

Om du følger Streetgallery Oslo på Instagram, vil du få en liten sniktitt inn i Oslo-folkets spennende kunst. Her tar man nemlig bilder fra gata – av kunst som henger på veggen til private hjem. Opphavet forblir selvfølgelig hemmelig, men du lærer om både verket og kunstneren. Og får en liten sniktitt inn i den norske kunst-sjela.

Tusen takk til Christine Baglo i Visit Norway som startet samlingen av alle disse tipsene, og takk til alle som svarte henne. Visit Norway vil etterhvert lage en guide til digitale opplevelser i Norge.

VI HAR SUPERTILBUD PÅ ABONNEMENT AKKURAT NÅ – KUN KR 99 FOR 3 UTGAVER RETT HJEM I POSTKASSA!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN