Smaken av verden

Brett ut sarongen, ta på strandkjolen og disk frem lekker thaimat, som smakfull og spicy papayasalat! Foto: Mari Bareksten

Noen ganger kan en smakfull rett eller litt stemningsfull bakgrunnsmusikk være nok til å gi deg feriefølelsen. Ta frem kokeboka du kjøpte forrige ferie eller bestill take-away fra en lokal restaurant. Velger du pizza for eksempel kan du dekke bordet med en rødrutete duk, tenne et stearinlys og sette på noen italienske toner på Spotify. Bestiller du thaimat kan du brette ut sarongen på stuegulvet, ta på deg strandkjolen og kjøpe en Chang-øl på butikken (så langt du ikke er i karantene). God middag!

Lag en bucketliste

Hvor vil du reise når pandemien er ferdig? Er det noen norske fjell dere ønsker å bestige? En DNT-hytte du aldri har fått besøkt? En familieferie som aldri har blitt realisert? Ta frem globusen og lag en liste over familiens ønskemål! Det er både gøy og inspirerende!

Spa deg ned

Man trenger ikke et flott spahotell for å pleie kropp og sjel! Alt du trenger å gjøre er å bestille noen deilige spaprodukter hjem, tenne duftlys på badet og fylle opp badekaret. Har du ikke badekar, kan selv en liten ansiktsmaske gi deg følelsen av å være på spa!

Det er ikke så mye som skal til for å skape spastemning hjemme. Foto: Paul Hughson

Reis i filmens verden

Det er mange filmer som gir reiselyst! Den fabelaktige Amélie fra Montmartre får oss til å ville hoppe på neste fly til Paris, sette oss på kafeen der Amélie jobbet i Montmartre og spise croissanter dagen lang. The Beach får oss til å ville pakke ryggsekken og dra på øyhopping i Thailand. Mamma Mia-filmene får oss til å drømme om Hellas. Andre filmer som gir oss lyst til å reise er blant annet The Best Exotic Marigold Hotel, Into the Wild, Sideways, Motorsykkeldagbøkene og Spis, elsk, lev.

Sov ute

Oppdag turområdene rundt der du bor eller overnatt i hagen! Foto: Paul Hughson

Så lenge man ikke er i karantene er det lov å pakke sekken for et lite mikroeventyr. Ta med hengekøya eller teltet, litt mat og drikke og tilbring en natt under stjernene. Har du en hageflekk kan til og med det være langt nok og et deilig avbrekk fra mye tid inne!

LES OGSÅ: BOKTIPS SOM KURERER REISELYSTEN

Lag feriealbum

Nå har man endelig tid til å lage det albumet man har tenkt på. Enten det er en fotobok med bilder fra harddisken eller å putte gamle feriebilder i system. Ta dem frem, se igjennom dem og tenk tilbake på de gode minnene.

Les Magasinet Reiselyst

Magasinet Reiselyst gir deg masse leseglede og mengder av reiseinspirasjon krydret med vakre bilder. Selv om vi ikke kan reise, er det fortsatt lov å drømme seg bort – enten man sitter i karantene eller har hjemmekontor. Vi har nå et tilbud hvor du får tre utgaver i postkassen til kun 99 kr, og det kan også gis bort til en reiseglad venn. Neste magasin kommer til å handle masse om Norge og bærekraftige reiser.For når krisen er over kommer den norske reiselivsnæringen til å trenge oss mer enn noen gang. Bestill HER!

REISER I DET VIRTUELLE NORGE
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN