VAN GOGH ALIVE har turnert verden rundt, og over ni millioner besøkende har vært innom den interaktive utstillingen som har vært innom 80 byer på fem kontinenter de siste årene. Dette er en annerledes måte å se den nederlandske malerens kjente verker på, og når VAN GOGH ALIVE inntar NOVA Spektrum i Lillestrøm mandag 13. november kan du bokstavelig talt stå midt i kunsten til Vincent van Gogh over 1000 m2.

Inntrykk for alle sansene venter når van Gogh inntar Lillestrøm. Foto: Van Gogh Alive

Kunstkonseptet, som er produsert av Grande Experiences, er en symfoni av lys, farger, lyd, musikk og dufter som inviterer publikum inn i verdensberømte motiver, som Solsikker (1888) og Stjernenatt (1889). Utstillingen har blitt både hyllet og kritisert. Her blir du med inn i selve bildene i en sanselig opplevelse som bryter med den ordinære måten å betrakte kunst på, og noe som er særlig godt egnet for barnefamilier. CNN har for øvrig rangert VAN GOGH ALIVE som en av de beste multimedie-utstillingene i verden i år.

LES OGSÅ: GATAS GALLERI

Det er en annerledes kunstopplevelse, og særlig egnet for familier med barn som kanskje synes klassiske gallerier blir litt for kjedelig. Foto: Van Gogh Alive

Ifølge produsent Rob Kirk fra Grande Experiences oppsto ideen bak da Bruce Peterson, selve hjernen bak konseptet, var på familieferie i Italia. Der fant han lite som barna ble begeistret av.

VAN GOGH ALIVE er både hyllet og kritisert. Nå kan du selv oppleves den interaktive utstillingen i varemessen på Lillestrøm. Foto: Van Gogh Alive

LES OGSÅ: DRAGEN HAR VÅKNET

- Under turer til forskjellige kunstgallerier og museer, klaget barna hans over kjedsomhet og tryglet om å få gå og kjøpe iskrem i stedet. Han kom til at tradisjonelle, statiske museumsopplevelser ikke er engasjerende nok for folk, spesielt ikke for de yngre, forklarer Kirk.
Dermed var ideen om en mer interaktiv utstillingsform født. Arrangøren har stor tro på den spesielle kunstutstillingen, som er særlig godt egnet for de som kanskje ikke vanligvis lar seg begeistre av historisk kunst presentert som bilder på en vegg.

Utstillingen er særlig godt egnet for dem som ellers ikke oppsøker kunstutstillinger, ifølge arrangøren. Foto: Van Gogh Alive

 – VAN GOGH ALIVE er en unik opplevelse som vil fasinere både store og små. Vi elsker hvor stort, spesielt og moro dette konseptet er. Her kan man virkelig leve seg inn i Van Goghs unike verden. Utstillingen har vært godt besøkt over alt den har vært vist, så vi håper på storbesøk på Lillestrøm, fra både familier, studenter, eldre og kunstinteresserte, og kanskje særlig fra dem som ellers ikke oppsøker kunstutstillinger, sier arrangementsdirektør i NOVA Spektrum, Søren Nielsen.
Utstillingen har åpent fram til 11. februar.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN