Clarion Hotel Draken åpnet dørene som Sveriges høyeste hotell i starten av oktober. Petter Stordalens nye storstue midt på Järntoget i hjertet av Gøteborg er langt mer enn bare et overnattingssted.

Dragen ruver over Gøteborg. Foto: Erik Nissen Johansen

Etter flere års renoveringsarbeid har Draken for lengst blitt en snakkis i Sveriges nest største by. Nå står omsider praktbygningen ferdig, med hele 474 hotellrom, flere restauranter, barer og kulturscene over 34 etasjer.

LES OGSÅ: NORSK SKIRESORT FÅR INTERNASJONAL HEDER

Filmreferanse: Ikke helt Smaug, men ikke langt unna. Foto: Erik Nissen Johansen

Rå rooftop!

Det mest iøynefallende er kanskje interiøret, hvor en diger drage tar mye av den visuelle plassen. Ifølge hotellet selv har alle rommene «en varm følelse med en industriell innredning, der hotellets gjennomgående filmhistorietema blir tydelig». Filmreferansene hører med i denne bygningen, hvor ikoniske Draken kino fra 50-tallet har gjenoppstått – og blitt en del av hotellet.

Varm og industriell innredning. Foto: Erik Nissen Johansen

Brasserie Draken på 33. etasje byr på franskinspirert gourmetmat med råvarer fra den svenske vestkysten – 104 meter over bakken og omringet av panoramavinduer. I etasjen over er det takterrasse med fenomenal utsikt over byen, og selvsagt egen rooftop-bar.

LES OGSÅ: DE HOTTESTE REISEMÅLENE FOR 2024

Heurlins Sötsugen er også noe for seg selv. Spisestedet og konditoriet ser nærmest ut som et lite stykke av Versailles blandet med stemningen fra Alice i Eventyrland!

Fine rom, fin utsikt fra Gøteborgs høyeste hotell. Foto: Erik Nissen Johansen og Brasserie Draken

Også et spa

Mens hotellet for lengst er i full drift, åpner en helt ny velværeavdeling på nyåret. Du trenger for øvrig ikke være betalende gjest for å nyte godt av hotellets mange attraksjoner – i en bydel som kanskje er litt utenfor turistenes klassiske løype i Gøteborg.
– Som selskap jobber vi hardt med å avlive myten om at hotell kun er for de boende gjester. Dette er et møtested, en kulturscene og et unikt tilbud av drikke og mat, sier hotelldirektør Martin Wiholm.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN