Katrine Solhaug og Simen Julner driver to hotell i Siem Reap i Kambodsja, hvor de bor sammen med sine døtre. Foto: Regis Binard

«Siem Reap har fått en splitter ny internasjonal flyplass og et utvalg av nye og stilige overnattingssteder, som Babel Boutique Hotel», skriver New York Times i sin årlige guide til 52 aktuelle reisemål – hvor Kambodsja er et av de utvalgte stedene.


– Jeg fikk nesten sjokk da jeg så artikkelen, ler Katrine Solhaug.

Hun driver Babel Boutique Hotel sammen med Simen Julner. Ekteparet bor fast i Siem Reap i Kambodsja, hvor de har drevet «søsterhotellet» Babel Guesthouse siden 2011.

Rett før jul åpnet de sitt andre hotell i den populære turistbyen ved Angkor Wat, hvor de har hatt fast base i snart 16 år.
– Å få omtale i New York Times er liksom toppen av hva man kan oppnå. Jeg ble ubeskrivelig glad og skikkelig stolt, sier hotellsjefen fra Stavanger.


– Skikkelig stolt! 

Det er for ordens skyld fersk verdensarvstatus på templene i Koh Ker noen timer utenfor Siem Reap som er hovedgrunnen til at New York Times har med Kambodsja på sin liste.Men at Babel Boutique Hotel blir nevnt i en av verdens største aviser som anbefalt overnattingssted for den som vil utforske denne delen av Kambodsja, er selvsagt stort for de norske hotellgründerne – som selv er svært involvert i den daglige driften av begge sine hotell.

MEKONG PÅ FØRSTE KLASSE: FØLG VANNVEIEN!

Hotellsjefen håper omtalen i New York Times vil gi god markedsføring. Foto: Babel BouqitueEn tøff reise

Det har vært en tidvis tøff reise, særlig etter at pandemien i praksis stanset all turisme i Kambodsja. 
–  Vi har jo nettopp overlevd pandemien med Babel Guesthouse, hvor vi sørget for å holde våre 28 ansatte og tuktuk-sjåfører i arbeid gjennom fundraising. Etter korona har turismen tatt seg opp, og det har gått så bra at vi valgte å satse med enda et hotell. Babel Boutique er mindre i størrelse med abre ni rom og basseng, men med mye høyere standard, forteller Katrine – som lenge var bekymret for at de hadde tatt seg vann over hodet med det nye prosjektet.

Siem Reap er inngangsporten til Angkor Wat (bildet), samt den mer ukjente verdensarven i Koh Ker. Foto: Runar LarsenSpennende reisemål

– Siden det kostet vanvittig mye mer å pusse opp enn vi hadde regnet med så var det en stund vi fryktet at det ikke skulle gå. Det er mange boutiquehoteller i Siem Reap, og må jobbe hardt med markedsføring for å konkurrere. Omtale i New York vil forhåpentligvis føre til en mer jevn strøm med gjester på dette lille nye hotellet vårt, smiler Katrine Solhaug – som også er veldig glad for at templene i Koh Ker er i ferd med å bli et hett reisemål.

LES MER OM KOH KER – OG ANDRE HETE REISEMÅL HER!

– Det stedet er jo helt magisk, og gir bedre muligheter for å oppleve historiske templer uten alt for mange turister. Vi som har vært i Angor Wat helt uten andre mennesker i løpet av pandemien vet hvor fantastisk det kan være. Nå har ikke turismen tatt seg helt opp her i Kambodsja, så det er faktisk god plass i Angkor. Men Koh Ker er et veldig spennende alternativ, slår hun fast.

I varme Siem Reap er det lurt å ha hotell med basseng. Foto: Babel Boutique


HER ER VIETNAMS NYE STRANDFAVORITT