Reiser uten fotavtrykk

Bærekraftig turisme har vært i vinden i noen år nå, og det vil (heldigvis) ikke bli noe mindre fokus på det i år. Turister i alle generasjoner er blitt flinkere til å tenke over hvordan vi reiser og hva slags påvirkning det har på både kloden og miljøet. Det har også positive følger, som mer fokus på å støtte lokalsamfunnet, tenke over hvor og hva man spiser, at man booker miljøsertifiserte hotell eller rett og slett pakker med telt. Flere vil også velge tog fremfor fly og buss og sykkel eller bena fremfor taxi.

«Farm to fork»

2021 sies å være året der «farm to fork»-reiser vil blomstre som aldri før, eller som vi ville kalt det her hjemme «fra jord til bord». I takt med at folk blir mer bevisste på hva de spiser, blir man også mer nysgjerrig på hvor maten kommer fra. Mat kan avgjøre hvor vi vil reise fremover, og mange ønsker å bo på en gård og virkelig lære om bærekraftig jordbruk, høsting og matproduksjon.

Ren og grønn velvære

Etter å ha sett hvor viktig håndhygiene og renhold har vært under pandemien, spås det at flere reisende vil velge hotell og flyselskap etter hvordan de praktiserer renhold. Flere vil også velge å reise til et hotell eller resort og bli der hele ferien, gjerne et mindre boutiquested med mindre folk, der helse og velvære er i fokus. Folk vil ha sunn mat, spabehandlinger og ro – på en bærekraftig måte.

Tog er inn

Med Greta Thunberg i spissen har flere og flere fått opp øynene for å redusere fotavtrykk på reisen, og vil velge tog i stedet for fly når de skal ut å reise. Interrail spås å få et skikkelig comeback, det har allerede økt i popularitet.

Foto: Ronny Frimann

Reiser i eget land

En naturlig følge av pandemien ble at mange «måtte» oppdage sitt eget hjemland på ferie i år, og det gav mersmak! Færre vil vende snuta ut av eget land som turister, og heller oppdage det som er nært. Flaks at vi bor i et av verdens vakreste ferieland!

Annerledes flyopplevelse

For dem som først skal ut å fly i år kan det være verdt å få med seg at flyselskap som Emirates og Qatar Airways ønsker å gjøre lange flyreiser enda bedre. Det snakkes om nye sosiale områder, med bar, spiseplass der man sitter sammen og eget yogaområde. Det er også rykter om lekeområder for barn og avslapningsområde med køyesenger – alt inne i flyet. Spennende!

Logge av

Det er sjeldent man reiser uten å se en turist med nesa dypt nede i mobilen eller iPaden, selv på en paradisstrand på Maldivene, på savannen i Masai Mara eller foran Eiffeltårnet. Men i 2021 spås det å se mindre av det, dette er nemlig året man skal bytte ut selfies og Instagrambilder med å være i nuet og oppleve det man ser. Wifi og mobildata skal slås av – og hode og sinn på.

Kilder: forbes.com, adventurestudenttravel.com, trafalgar.com, responsibletravel.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN