I tillegg til de tolv nye rutene blir Oslo til Tenerife, en helårsrute.

– Vi ser frem til å ønske kundene velkommen om bord på vei til spennende reisemål, sier Magnus Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Med disse nye rutene har Norwegian nå 300 ruter til 114 destinasjoner på tvers av hele rutenettverket neste sommersesong. Norwegian øker også antall avganger til de mest populære destinasjonene.

BERGAMO: Nå kan du fly direkte fra Oslo til denne vakre byen i Italia. Foto: Istock

Mat og magi i Italia

Blant de andre nye rutene finner du Sofia i Bulgaria, Bucuresti i Romania, Alanya/Gazipasa i Tyrkia og Skopje i Nord-Makedonia fra Oslo lufthavn Gardermoen, mens fra Bergen blir det ny rute til Bergamo.

Den vakre middelalderbyen Bergamo er verdt et besøk i seg selv, men herifra er det heller ikke langt til motebyen Milano eller mathovedstaden i Italia, Bologna. På veien til Bologna, som tar under tre timer med bil, kjører du også forbi Romeo og Julies vakre Verona og Massimo Botturas magiske Modena.

BOLOGNA: Spis deg gjennom Italias mathovedstad. Foto: Istock

Sjøluft og tapas

Det blir også to nye direkteruter fra Haugesund til Malaga og Alicante, to av nordmenns aller største favoritter. Begge steder er fantastiske, og der Alicante kanskje byr på mer sjarm og strender med litt varmere vann, kan Malaga by på mer kultur.

Visste du at Pablo Picasso er født i Malaga og at det finnes et Picasso-museum her? Og at byen har et fantastisk nabolag med masse gatekunst?

LES OGSÅ: 10 EVENTYRLIGE STEDER DU MÅ SE EN GANG I LIVET

DEILIGE TEMPERATURER: Alicante byr på en smule varmere vann enn Malaga. FOTO: Mari Barkesten

Men uansett hvilken av byene du velger, kanskje tar du en road trip og får i både pose og sekk, er det ingen tvil om at du vil få servert deilig mat og drikke. Spis tapas og paella, drikk cava og rødvin og nyt det avslappende livet ved havet.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN