Glamping i Lofoten. Foto: Mari Bareksten

Bilene blir færre da vi forlater hovedveien E10 og svinger inn på Valbergveien, en halvtime vest for Svolvær.

Selv om den er langt mindre trafikkert enn andre veier i Lofoten, er den minst like naturskjønn der den strekker seg i le langs de karakteristiske Lofotfjella som stiger opp fra havet.

Etter å ha passert en liten sandstrand svinger vi av veien og parkerer Torkel ved et lite hønsehus. Her ønsker familien Sundsfjord velkommen til en glampingopplevelse utenfor allfarvei.

LES OGSÅ: TRENDY MED TANG

Flo og fjære

– De aller fleste som besøker Lofoten holder seg på hovedveien E10. Og det syns vi er helt greit, vi liker godt å være en hemmelig perle, sier Runa Sundsfjord (41). 

Oppholdet inkluderer en nydelig hjemmelagd frokostkurv, med vafler, hjemmelags potetlefse med røkt ørret og blåbær fra fjellene. Foto: Mari Bareksten

Sammen med mannen Erik (41) startet hun Flo Lofoten Eco Escape i 2018.

LES OGSÅ: LOFOTENS BESTE FOTTURER

Målet er å tilby en plass hvor gjestene kan oppleve Lofoten i rolig tempo og energien får «flø».

– Vi vil at folk skal koble av, kanskje slå av mobilen og bare være i naturen, sier Runa Sundsfjord (41). Foto: Mari Bareksten

Teltet vi skal overnatte i ligger øde til på en opphøyd paviljong helt nede ved fjæra. 

– I Lofoten er det veldig store forskjeller mellom flo og fjære, og i dette brytningspunktet sies det at energien får flø – eller en skikkelig energiboost, forklarer Runa og viser vei inn på en sti opplyst av lyslenker. 

– Veldig mange kommer til Lofoten med et jag om å se mest mulig og bestige flest mulig «kjendistopper». Etter en uke reiser de hjem, helt utslitt. Vi vil at folk skal koble av, kanskje slå av mobilen og bare være i naturen, sier Runa.

LES OM FLERE UNIKE OVERNATTINGSSTEDER I BOKA «110 UNIKE OVERNATTINGER I NORGE» – KJØP HER

Digital detox

Det grønne teltet nede ved Rolvsfjorden er en moderne versjon av en tradisjonell Sami Goathi – en litt mer solid versjon av en lavvo – og er utrustet med både dobbeltseng og vedovn. Men nesten like viktig: Teltduken er delvis gjennomsiktig, så vi får full oversikt over den arktiske himmelen selv når vi er inntullet i både dyne og pledd.

Teltduken er delvis gjennomsiktig, så vi får full oversikt over den arktiske himmelen selv når vi er inntullet i både dyne og pledd. Foto: Mari Bareksten

Lysforurensingen er lav, og teltet er en ideell base for å speide etter aurora borealis fra september til april, eller nyte midnattssol og lange sommernetter.

Om ikke lyset er hypnotiserende i seg selv, er det også flere fine fotturer i området. Det er i tillegg stor sjanse for å se sel, oter og havørn fra teltpaviljongen.

Eller hva med en ridetur i fjellet på en av familien Sundfjords islandshester?

En overnatting i fjæra gjør godt for både kropp og sjel og mulighet til å oppleve Lofoten i et rolig tempo.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER! 
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN