Sov søtt! I denne guiden finner du opphold du sent vil glemme, enten du er bilentusiast, sjokoladeelsker eller drømmer om å feriere på et bortgjemt og eksklusivt sted. Frister det å overnatte inne i en grotte eller en jumbojet? For deg som er glad i vin er kanskje slottsferie i Frankrike eller et besøk på designhotell i Rioja drømmen, mens alle som ønsker seg strandliv, avslapping og havutsikt kan ta turen til Santorini, Korsika eller Mallorca. Her får du ikke bare et rom for natta, men også en opplevelse for livet.

Foto: Jumbostay

1. Jumbostay i Stockholm, Sverige

Du forbinder kanskje ikke det å sove på fly med en spesielt behagelig eller spektakulær opplevelse, men som gjest på Jumbostay vil du raskt endre mening. Dette er en Boeing 747 jumbojet innredet med 33 hotellrom. Du trenger ikke å bekymre deg for turbulens, for flyet er trygt parkert på bakken, rett ved Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Her kan du enten dele rom og bad, eller bo i din egen suite. Cockpit-suiten er den flotteste, med dobbeltseng, eget bad, TV, panoramautsikt og følelsen av å være pilot for en natt. Hotellet har også kafé og bar om du blir sulten eller tørst på «reisen».

Mer info: Delt rom fra 450. Cockpitsuite fra kr 1800. jumbostay.com

Foto: Grand Barrail

2. Château Grand Barrail Hôtel i Bordeaux, Frankrike

Stilig slottshotell i Saint-Émilion i Bordeaux. Slottet, som ser ut som det er tatt rett ut av en Disney-film, ligger i en flott park og er omringet av vinranker på alle kanter. Hotellet har herskapelige rom og suiter med utsikt mot vingårdene, noen med egen terrasse eller balkong. På den store eiendommen finnes det svømmebasseng, spa med herlige behandlinger og boblebad og en egen gourmetrestaurant. Hotellet har sykler til utleie og de ansatte kan hjelpe til med å planlegge vinsmaking og turer til andre slott og severdigheter i regionen.

Mer info: Fra 3100 per natt. Grand-barrail.com

LES OGSÅ: KØBENHAVNS GRØNNESTE OASE

Foto: Favrica do Chocolate

3. Fabrica do Chocolate i Viana do Castelo, Portugal

Et hotell for alle sjokoladeelskere! Fabrica do Chocolate i Viana do Castelo ligger i en tidligere sjokoladefabrikk som i dag huser et hotell, en restaurant og et museum. Rommene har forskjellige temaer, fra Hans og Gretes godteriverden til filmen Chocolat, og her er man virkelig omringet av sjokolade. Baderomsproduktene har kakao i seg, det er mulig å bestille sjokoladefondue til rommet og frokosten består blant annet av frukt dyppet i sjokolade. Som om ikke dette er nok har hotellet et eget spa med sjokoterapi-behandlinger som fokuserer på kakaoens helsebringende egenskaper.

Mer info: Fra kr 1200 per natt. fabricadochocolate.com

Foto: David Stevens

4. Amboise Troglodyte Bed & Breakfast i Loire-dalen, Frankrike

Loire-dalen er full av troglodyter, altså grotter i kalksteinsklipper. Å bo i en grotte er en unik opplevelse, og om sommeren er det ekstra deilig å sove inne i de kjølige hulene. Rommene på Amboise Troglodyte er koselige og romslige, med hyggelig innredning og vinduer som slipper inn mye lys. Alle har badekar, og gjestene har tilgang til en terrasse. Amboise er en koselig liten by med restauranter, butikker, et slott med fantastisk utsikt og Leonardo da Vincis tidligere residens Clos Lucé, som i dag er et museum med en praktfull park.

Mer info: Fra kr 1300 per natt. amboisetroglodyte.com

Foto: Lava Caves

5. Lava Caves på Santorini, Hellas

Lava Caves er en helt spesiell suite på vakre Santorini i Hellas. En tradisjonell grotte er gjort om til et elegant, moderne og minimalistisk bosted som har alt du trenger for et fantastisk opphold på den greske øya. Høydepunktet er en jacuzzi delvis ute og delvis inne i grotten. Her kan du nyte et glass med noe kjølig og spektakulær utsikt, en opplevelse for livet. I tillegg har suiten en flott terrasse, koselig soverom, behagelig bad og stue og kjøkken. Grottesuiten har perfekt beliggenhet i utkanten av Oia, og verten kan hjelpe til med å arrangere alt fra transport og guidede turer til massasje og yoga.

Mer info: Fra kr 4600 per natt. lavacaves.com

LES OGSÅ: NORGES HAMPTONS

Foto: Hotel Marqués de Riscal

6. Hotel Marqués de Riscal i Elciego, Rioja, Spania

Dette spektakulære hotellet er skapt av Frank Gehry, den verdenskjente arkitekten som står bak Guggenheim-museet i Bilbao, Walt Disney Concert Hall i LA og mange andre ikoniske bygg. Marqués de Riscal er en anerkjent merkevare i vinens verden, og hotellet ligger midt i vingården. Her finner du luksuriøse designrom med utsikt mot vinrankene, en restaurant med Michelin-stjerne, et deilig spa med vin-baserte behandlinger og selvfølgelig uendelige mengder fantastisk vin. Med andre ord er dette den perfekte basen for å utforske vinregionen Rioja.

Mer info: Fra 4000 per natt. Marriott.com
 

Foto: Sweets Hotel

7. Sweets Hotel i Amsterdam, Nederland

Amsterdam er kjent for sine vakre kanaler. Nå har du muligheten til å få en helt unik overnattingsopplevelse på en av broene i byen. Sweets Hotel har omgjort 28 av de små brohusene til hotellsuiter med plass til to personer. Du kan velge mellom brohus over hele byen, enten du vil være midt i sentrum eller i litt mer rolige omgivelser. Hvert hus har sin egen unike stil og innredning, men alle tilbyr eget bad, kaffe- og tefasiliteter, kjøleskap og sist, men ikke minst, store vinduer der du kan følge med på alt som skjer i nabolaget. En mer autentisk og spennende måte å oppleve Amsterdam på er vanskelig å finne!

Mer info: Fra kr 1400 per natt. sweetshotel.amsterdam

Foto: U Capu Biancu

8. U Capu Biancu utenfor Bonifacio, Korsika, Frankrike

Bærekraftig luksus i paradis. Velg mellom stilige rom og suiter og egne villaer med hav- eller hageutsikt. Villaene og noen av suitene har eget svømmebasseng. Uansett hvordan du bor har du tilgang til hele det vakre området som U Capu Biancu ligger på. Spis deilig bærekraftig mat i restauranten med panoramautsikt, ta en tur på strandrestauranten eller velg deg et bortgjemt sted og ha piknik. Her er det vakre omgivelser, og tilgang til strender og turmuligheter, samt tilbud som spa, trening, yoga, båtturer og vannaktiviteter. Eller hva med å bare ta det helt med ro, lese en bok og nyte livet og utsikten?

Mer info: Fra kr 6500 per natt. ucapubiancu.com

LES OGSÅ OM VEGGIEHOTELLER VERDEN RUNDT

Foto: V8 Hotel Motorworld

9. V8 Hotel Motorworld Region utenfor Stuttgart, Tyskland

Det perfekte hotellet for den bilinteresserte! Her kan du sove i en bil omgjort til en behagelig dobbeltseng. Velg mellom 26 forskjellige temarom med navn som Le Mans, Drive In Cinema, British Racing og Vive La France. Du kan også late som om du er på Route 66 eller på camping, eller velge et rom med flytema. Om du virkelig vil slå på stortromma er den fireetasjes Mercedes-suiten med badstue og egen takterrasse perfekt for deg. Hotellet ligger rett ved Motorworld Region, der hundrevis av biler er utstilt. Det ligger også i nærheten av Porsche- og Mercedes-Benz-museene i Stuttgart.

Mer info: Fra kr 1600 per natt. www.v8hotel.de

Foto: Hotel Cap Rocat

10. Hotel Cap Rocat utenfor Palma de Mallorca, Mallorca

Cap Rocat ligger i en gammel festning midt i et naturreservat og kaller seg «Middelhavets mest bortgjemte og private resort». Dette er ikke bare et hotell, det er også et prosjekt for bevaring av unik arkitektur og natur. Å reise hit er som å reise tilbake i tid, men med tilgang til alle moderne fasiliteter. Innlosjer deg på et koselig rom eller i en spektakulær suite. Eller hva med å bo der kanonene pleide å være skjult, i bortgjemte huler med flott utsikt og privat terrasse på toppen av klippene? Hotellet har to restauranter, en tradisjonell og en mer moderne, som begge byr på deilig mat og vin i vakre omgivelser.

Mer info: Fra kr 6000 per natt. caprocat.com

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN