Hundeslede er en morsom aktivitet for både store og små! Foto: Fjälläventyr

AKTIVITETER

I Sälen finnes både langrennsløyper og hele syv vintersportsanlegg, der de største og mest kjente alpinbakkene ligger i Lindvallen/Högfjallet, Tandådalen/Hundfjället og Stöten. En nyhet i år er den nye heisen West Express på Hundfjället, med bl.a. oppvarmede skinnseter og raskere reisetid. Langrennsentusiastene kan prøve seg på den 11 km lange løypa «Kalven runt» i Tandådalen med innlagt rastestopp på Lindalens Fäbod. Men det finnes også mye moro å gjøre uten ski på bena! Ta med familien og kjør på hundesledetur med guide (se Hundespann eller Fjälläventyr). Man får kjøre sitt eget hundespann og får virkelig nyte villmarken. Eller dra på scooter-safari! I Kläppen kan man prøve den fartsfylte aktiviteten snowtubing, der man aker ned en spesialbygd bane i en stor gummiring. Skikkelig moro! Du finner også Sveriges største eventyrsbad her, Experium, med både badeland og spaanlegg med mulighet for massasje og skjønnhetsbehandlinger. Perfekt etter en lang dag i bakken! Her er det også mulig å lære seg å surfe. 

LES OGSÅ: BILLIG OG BRA SKIFERIE I ROMANIA

På ski i Stöten! Foto: Magnus Dovallius

MAT OG DRIKKE

Fläskfile. Foto: Lammet & Grisen

Midt i bakken i Lindvallen ligger Sälenstugan original, som har både lunsj, afterski og middag, med schnitzel som spesialitet! Karelius kött och Deli er et brasseri i Kläppen med fokus på lokale råvarer, mens Lammet & Grisen er restauranten for kjøttelskere. Gustav grill och bar i Lindvallen har både grillmat og fisk og egenprodusert øl, mens TB Grill Room inne i Högfjällshotellet er et ekte steakhouse. Restaurant Frö i Hundfjället byr på sesongens råvarer, også fra Sälenområdet, Appetito Ristorante ved Högfjällsgården har nydelig middelhavsinspirert mat, og Viktor´s på Sälfjällstorget løfter tradisjonelle retter til nye høyder. 

UTELIV

Om man ikke er altfor sliten etter en dag i skibakken anbefales et besøk på Sälens største nattklubb XS Nightclub, som har både DJ-er og liveartister. Vinterträdgården på Högfjällshotellet er en stor nattklubb med flere barer og show, der Pianobaren passer for de som vil ha det litt roligere. På Hotel Bügelhof finner du Sälens største gin– og tonic-bar.

Afterski! Foto: Destination Sälenfjällen

INNSIDERTIPSET: AMSTERDAM

OVERNATTING 

I Stöten kan du sjekke inn på det helt nybygde Mountain Lodge, der du finner både flotte rom, restaurant, bar, sportshop med mer, kun et stavtak fra skibakken. Dobbeltrom fra ca. kr 4500 for tre netter. Högfjällshotellet ligger midt oppe på høyfjellet, og har flere ulike restauranter, stor afterski og egen relax-avdeling, dobbeltrom fra ca. kr 1300 per natt. Hotel Bügelhof ligger ved Sälfjällstorget og byr på personlig innredete rom, restaurant, lounge og stor relax-avdeling, dobbeltrom fra ca. kr 1300 per natt. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN