Afrika spesial er i butikk! Dette er bare noe av det du kan lese om i det nye nummeret av Vagabond Reiselyst:

Safari og mote i Nairobi

ET HODE HØYERE. Dyrelivet i Nairobi nasjonalpark er som på savannen. Bortsett fra at akkurat her tårner skyskraperne i bakgrunnen. 

Et dårlig rykte, en overraskende virkelighet. Nairobi slår hull på myter, serverer gode smaker og ville opplevelser – med en unik nasjonalpark på dørstokken. Storbyferie i Kenya er spennende saker.

Min afrikanske perle

Bli med til herlige strender, ­fargerik kultur og mektig natur litt utenfor tråkket.

De jobber med Afrika, bor kanskje i Afrika, og selger reiser til Afrika. Men hvor drar de helst selv? Vi spurte seks norske reiseeksperter om deres favorittsted i Afrika – og fikk skjulte perler på rekke og rad. 

Genseløst dyrevern

ALLTID PÅ VANDRING: Dyrene i Afrika er alltid på jakt etter nye beite- eller jaktområder, og krysser gjerne landegrenser på sin ferd. Det kan by på utfordringer, for både mennesker og dyr. 

Et multinasjonalt verneområde i Angola, Botswana, Namibia, Zambia og Zimbabwe skal sikre dyrevern på tvers av landegrenser. Hva har det å si for turiststrømmen til Afrikas største dyrevernområde – Kavango-Zambezi Transfrontier Conservation Area (KAZA)? 

Cruise på Nilen

EPISK TUR. Få reiser kan sende deg gjennom tre tusen år med kunst og sivilisasjon. Et Nilen-cruise lar deg gjøre nettopp det; her kan du selv vitne den majestetiske historien til det gamle Egypt, verdens viktigste sivilisasjon gjennom flere årtusen.

I det gamle Egypt ble Nilen brukt som en ­motorvei, og var en av verdens viktigste ­transportårer. Selv i dag, flere tusen år senere, er Nilen den aller beste måte å oppleve Egypt sine gamle skatter – fra storslagne templer til ­hemmelige graver – og selveste Agatha­ ­Christies hotell der hun skrev Døden på Nilen. 

Sjimpansesafari utenfor allfarvei

Barnebarn: Denne ­ubekymrede karen er etterkommer av de 16 ­sjimpansene som ble satt ut på Rubondo Island fra 1966-1969.

Hva skjer om du redder et titalls sjimpanser fra dårlige liv i europeiske dyrehager og setter dem på en øde øy i Victoriasjøen? Over femti år ­senere dro vi for å finne ut. ­

I tillegg har vi laget en ti på topp guide over deilige Zanzibar og laget en oversikt over hvilke av Afrikas land du trygt kan reise til. Vi har også vært hjemme hos Randi og Svein Elias som er hekta på UNESCO og vi har pratet med journalist og Afrika-korrespondent for NRK om livet i Kenya. Og mye mer!

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN