Drømmer du om eksotisk ferie, men har et budsjett som ikke strekker til? Da har det mye å si hvilket land du velger å reise til. For mens noen land faktisk er dyrere enn Norge, finnes det fortsatt steder der du får tre ganger så mye for pengene som her hjemme. Dyrest i vinter er Bermuda, som faktisk har et over dobbelt så høyt prisnivå som her hjemme i Norge, med en indeks på 202. Også Monaco (165) og Maldivene (136) gir lite for pengene. Skiferie i Sveits er Europas dyreste valg akkurat nå, med en indeks på 124, og med en sterk dollar hever også USA (108) seg over prisnivået her hjemme.

Men heldigvis finnes det også land der prisnivået er langt lavere enn her hjemme, slik at vi kan unne oss litt ekstra uten å tømme lommeboka.

Kilde: Listen er laget etter valutaselskapet FOREX Banks ferieindeks for vinteren 2017, som sammenligner gjennomsnittspriser for en rekke produkter i 81 land verden over. Produkter som er sammenlignet er blant annet en hotellnatt, et restaurantbesøk, en taxitur, en cappuccino og en halvliter øl. Oversikten viser hva det koster å feriere i det aktuelle landet sammenlignet med Norge, altså at Norge = indeks 100.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN