Aktiv

Kjør til Tromsø Villmarkssenter for å få en smak på fjell og fjord. Om vinteren er dette et populært sted for hundekjøring, og om sommeren er det mulig å bli med en guide og noen energiske huskyhunder på tur i området. Vil du heller til sjøs, er padleturene ut mot Håkøya en fin aktivitet. 

Turområder. Foto: Gaute Bruvik/www.nordnorge.com

Yggdrastiltunet

Følg fjorden langs nordsiden av Kvaløya. På Skavberg kan du se godt bevarte helleristninger, deriblant en diger elg hugget inn i berget.  Kjør videre til Yggdrasiltunet. Her er det gårdskafe, restaurant og besøksgård med norske husdyr, men også muligheter for utflukter til sjøs, fotturer i fjellet og yogakurs. De har dessuten vedfyrt badstue og badestamp, samt yogakurs. 

Yggdrasiltunet. Foto: Yggdrasiltunet

Sommarøy

Ta deretter en avstikker ut til nydelige Sommarøy. Temperaturen i badevannet blir ikke spesielt høy, men kvaliteten på strendene her ute i havgapet er rett og slett fenomenal. Fint for fjellturer og padling, mens Hekkingen Fyr – et av de eldste fyrtårnene i landet , og med yrende fugleliv – er tilgjengelig som utflukt med båt. 

Sauer på Yggdrasiltunet. Foto: Yggdrasiltunet

Strandliv

Strendene i denne delen av Norge er som hentet fra Karibia. Det gjelder dessverre ikke badetemperaturen, men strandlivet på Kvaløya er uansett i ypperste klasse. Selv om det kan være litt kronglete å finne parkering ved Otervika, er det verdt å sette av noen timer til ro av fred i strandkanten. På vei tilbake til «Nordens Paris» smaker det godt med kaker og kaffe i det gamle fiskebruket hos Bryggejentene i Ersfjordbotn. 

Flere dagsturer:

– FRA OSLO: NORDMARKA RUNDT
– FRA KRISTIANSAND: ALLSIDIGE SØRLANDET
– FRA STAVANGER: NORDSJØVEIEN
– FRA BERGEN: FJELL, FOSSER OG FJORD
– FRA TRONDHEIM: TRONDHEIMSFJORDEN RUNDT
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN