Nasjonal Turistveg

Begynn med en naturlig dusj fra Steinsdalsfossen langs Nasjonal turistveg Hardanger, noen kilometer vest for Nordheimsund. Den 50 meter høye fossen er en svært populær attraksjon; her kan du spasere omtrent tørrskodd bak selve fossefallet på en tilrettelagt sti. 

RIB-tur. Foto: HardangerfjordAdventure

Hardangerfjorden

Derfra er det fint å kjøre ut til Hardangerfjorden og Hardangerfjord Hotell i Øystese for en god lunsj i usedvanlig vakre omgivelser. Den som heller vil ut på fjorden, kan bli med på en fartsfylt RIB-tur, eller leie padlebrett fra hotellet. Kunstinteresserte kan dra innom Kunsthuset Kabuso,  vegg i vegg med skuptursamlingen til Ingebrigt Vik. 

Ingebrigt Vik museum. Foto: Bent Rene Synnevåg

Epler på Spildegården

Hardangerfjorden er viden kjent som et fantastisk sted for dyrking av frukt. Særlig epler trives godt i denne delen av landet, og med en avstikker til Spildegarden kan store og små slukke tørsten med lokal sider. Vertskapet på den familiedrevne gården tilbyr blant annet sider- og eplemostsmaking.

Spildegarden. Foto: Spildegarden

Helleristninger

For variasjonens skyld er det fint å kjøre tilbake til Bergen via riksvei 49. Her er det også flere severdigheter, blant annet helleristningsfeltet utenfor Strandebarm. Sommerdagene er lange og lyse, og er det fortsatt tid igjen har Nestunet på Mundheim ofte kunstutstillinger, samt omvisninger i det historiske bygdetunet med hus fra 1500-tallet.

Flere dagsturer:

– FRA OSLO: NORDMARKA RUNDT
– FRA KRISTIANSAND: ALLSIDIGE SØRLANDET
– FRA STAVANGER: NORDSJØVEIEN
– FRA TRONDHEIM: TRONDHEIMSFJORDEN RUNDT
– FRA TROMSØ: KVALØYA RUNDT
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN