Setesdal

Det tar knapt en time å kjøre fra Kristiansand til Byglandsfjord i Setesdalen. Her seiler den historiske dampbåten Bjoren daglige sightseeingturer på innsjøen nord for Evje. Dette er del av Setesdalsmuseet. For den som søker adrenalinkick på vannveiene i området, har TrollAktiv raftingturer, elvekajakk og surfing på Otra, i tillegg til bl.a. klatrepark, rappellering og escape room.

TrollAktiv. Foto: Trollaktiv.no

Tømmerrenna

På vei tilbake til kysten bør spreke familier kjøre via Tømmerrenna i Vennesla. Her ble det fløtet tømmer i etterkrigstiden, men i dag er det en spennende og enkel fottur på ca. fire kilometer. Dette kan også kombineres med en tur med det sjarmerende damplokomotivet på Setesdalsbanen.

Tømmerrenna. Foto: Torild Moland

Lillesand

Skjærgården i Lillesand øst for Kristiansand er utvilsomt en av de vakreste kystområdene i landet. Om sulten melder seg, er det fint å nyte av havets grøde på Hotel Norge – en gang Knut Hamsuns favoritthotell. Den sagnomsuste fjordarmen Blindleia er beskyttet fra storhavet, og byr på gode forhold for padling nærmest uansett vær og vind. Det går dessuten rutebåt fra Lillesand til Kristiansand gjennom Blindleia.

Setesdalsbanen. Foto: Elisabeth Høibo ©Visit Sørlandet

Odderøya

Avslutt dagen med et kveldsbad på Odderøya. Den tidligere marinebasen like utenfor Kristiansand sentrum er et friareal med turmuligheter, historiske severdigheter, og koselige kafeer, samt  fine bademuligheter med utsikt mot både byen og havet. Odderøya Fyr har servering om sommeren.

Flere dagsturer:

– FRA OSLO: NORDMARKA RUNDT
– FRA STAVANGER: NORDSJØVEIEN
– FRA BERGEN: FJELL, FOSSER OG FJORD
– FRA TRONDHEIM: TRONDHEIMSFJORDEN RUNDT
– FRA TROMSØ: KVALØYA RUNDT
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN