Flere saker i samme serie:
HJELP, VI SKAL PÅ BILFERIE MED EN BABY
MED ELBIL PÅ LANGTUR
AKTIV PÅ LAND OG VANN

Etter to lange år hvor pandemiens restriksjoner la en demper på både reiselyst og utferdstrang, er Lena Petersson (59) igjen «on the road». 

– Jeg vandret gatelangs med hunden min i Oslo en mørk desemberdag da en idé falt ned i hodet mitt. Hva med en lengre reise, med bil gjennom Europa? En gammeldags ferie, med Sicilia som mål? oppsummerer Petersson.

La dolce vita

Som tidligere kommunikasjonssjef i Star Tour/Tui og reiserådgiver i Flerveis Kommunikasjon har Petersson hatt hele verden som sin arbeidsplass i flere tiår, men la dolce vita i Italia har alltid stått 59-åringens hjerte nærmest.

PÅ TUR. Hunden Molly koser seg i baksetet. Foto: Lena Petersson

– Samboeren min Viggo ga tommel opp. Vi ble enige om å ta med Molly, en labradoodle som blir 12 år i september, og ta den minst bilen, en Fiat 500 på vei tilbake til sitt hjemland, smiler den Italia-frelste reiselivseksperten.

Samboerparet pakket sine bager, ga Molly plass i baksetet, og tok fatt på første transportetappe med båt over til Kiel. Derfra har det gått slag i slag med herlige opplevelser, deilige måltider, badeliv og hyggelige gjestehus til stor glede for to- og firbeinte.

For hund i reisefølget har ifølge Petersson slettes ikke vært til hindrer for verken transportetapper eller hverdagslivet i Sør-Europa.

FÅ OGSÅ MED DEG: SLIK PAKKER DU BILEN TRYGT 

Hund ingen hindring

– Molly har vært velkommen absolutt over alt. Fra barer til kafeer og restauranter og hotell. I Tyskland, Sveits, Italia og Frankrike. Null problem. Så hun er superlykkelig, og er med oss overalt. Det inkluderer middag på restaurant hver kveld. Da får hun som regel vannskål og «godbit». Det er bare i Norge vi er så stivbeinte at firbeinte er huff! Her er hunden en del av familien, sier hun om hundelivet på tur.

Reisefølget på tre har en løs plan om å la bilferien vare til etter påske før de kjører hjemover igjen for å møte våren i nord. De har kjørt gjennom Tyskland og Sveits, og via en svipptur i Frankrike til Italia. Her har både Milano, Liguria og Toscana, Amalfikysten og etter hvert sørget for herlige rammer for «bortekontor» på fire hjul. For i takt med tiden er det miks av fornøyelser og mobilt kontorarbeid.

LES OGSÅ: PLANLEGG NORGESFERIEN – ROADTRIP I SØR

Ta det på sparket

– Vi tar ting litt på sparket, og har ikke bestilt noe på forhånd. Så vi følger magefølelse, vær og vind, forteller Lena Petersson som mener bilferie i Italia er en ypperlig ferieform, selv også tidlig på våren.

Selv er hun nærmest euforisk begeistret over å i det hele tatt ha muligheten til å reise på denne måten igjen.

– Det er veldig deilig å være uavhengig. Egen bil er digg; det gir en stor frihet. Vi har til og med en liten kabriolet, og i Italia kunne vi rulle ned taket allerede i februar. Og hunden kan sove og slappe av i bilen. Det blir litt som å reise på gammelmåten. Sakte, men eventyrlig. Det er da du får en følelse av å bli kjent med landene og menneskene, oppsummerer hun.

Vi tar ting litt på sparket og har ikke bestilt noe på forhånd

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN