Hadeland Glassverk

Ut av Oslo går ferden gjennom Nittedal og Hakadal. Om dere er ekstra spreke, svipp oppom Mylla og ta en liten spasertur i det flotte turterrenget. Hvis ikke går ferden rett til Hadeland Glassverk. Her kan dere både se hvordan glasset blir blåst inne i Glasshytta, og kjøpe med suvenirer hjem til gode priser i fabrikkutsalget. Nytt i sommer er utstillingen Monet & Friends- Life, Light & Colour mellom 22. mai og 26. september i Galleri 2. Hadeland Glassverk holder åpent hver dag kl 10-16. 

Hadeland Glassverk. Foto: CC BY-SA 2.5/Wikimedia

Kistefos museum

Bare ti minutter fra Glassverket ligger turens høydepunkt – det unike Kistefos-museet med det prisvinnende museumsbygget Twist. Kistefos er mye mer enn et museum, det er et stort, trivelig område med skulpturpark og historiske bygninger på områdene til gamle Kistefos Træsliberi.  

The Twist må være en av Norges kuleste bygninger, og nå også anerkjent globalt. Foto: Torild Moland

Hønefoss

Derfra kan turen gjerne gå innom den store småbyen, eller lille storbyen, Hønefoss. Her byr Gledeshuset på deilig mat i arkitektonisk spennende omgivelser, eller ta en burger på Brasseri Fengselet, som er triveligere enn navnet tilsier. Tips: shopping i sentrum er overraskende bra!

Mørkgonga

Mørkgonga. Foto: iStock

Avslutt dagen med fottur opp til den unike kløften og utkikkspunktet Mørkgonga. Ta av ved eplehagene på Norderhov og parker på Elvebråtan. Derfra er det 6 km og 450 høydemetre opp til Mørkgonga. Vel nede igjen kjører dere til Sundvolden, forbi minnesmerket for tragedien på Utøya, over Sollihøgda og hjem.

Flere dagsturer:

– FRA KRISTIANSAND: ALLSIDIGE SØRLANDET
– FRA STAVANGER: NORDSJØVEIEN
– FRA BERGEN: FJELL, FOSSER OG FJORD
– FRA TRONDHEIM: TRONDHEIMSFJORDEN RUNDT
– FRA TROMSØ: KVALØYA RUNDT
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ VAGABOND REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN