Deichman

Oslos nye hovedbibliotek, et luftig arkitektonisk bygg over seks etasjer, har nå åpnet dørene midt mellom Operaen og Oslo S. I tillegg til et hav av bøker har hovedstadens nye storstue både minikino, podkaststudio, syrom, instrumentstasjoner, frøbibliotek og flere åpne plasser med fantastisk utsikt over Oslofjorden. Her kan du altså tilbringe mye tid. Sulten? Centropa har fått strålende anmeldelser og er både kafé og restaurant med takterrasse i 2. etasje. Man trenger ikke være lesehest for å kose seg på Deichman. Les mer: deichman.no

Deichman Bjørvika. Foto: Erik Thallaug

Brasserie Rivoli

Med et navn som tar deg rett til en fortausrestaurant i Paris er dette Oslos nye franske favoritt! Det stilige brasseriet drives av tidligere olympisk mester i kokkekunst Kari Innerå og restauratør Silje Steien med erfaring fra Alex Sushi. Resultatet er en herlig miks av franske og norske mattradisjoner og retter som grillet brioche med Lyngen-reker, taskekrabbe og eple og grillet tørrfisk med sauce meunière. Ligger på Munch Brygge rett ved Munch-museet, som planlegger å åpne til høsten. Bon appétit! Les mer: rivoli.no

Brasserie Rivoli. Foto: Brasserie Rivoli

Talormade

Fargerike donuts og nybrygget kaffe? Da bør du ta turen til de nye lyserosa lokalene i Operagata 69. Kafeen Talormade, med Oslos donutdronning Talor i spissen, har åpnet sin andre filial etter stor suksess med kafeen på Lillo Gård i Nydalen. Strawberry sprinkle, lemon curd og salted caramel popcorn er noen av favorittene! Kafeen har også sitt eget kaffebrenneri og anses for å servere blant byens beste kaffe. Les mer: talormade.no

Talormade. Foto: Talormade
LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!
TILBAKE TIL HOVEDSIDEN