Norges beste friluftsjournalist Marius Negård viser gleden over å være alene i naturen.

Hemmelige Norge

Marius Nergaard Pettersen

Dal forlag, september 2021
Norges beste «friluftjournalist» gjorde stor suksess med «Hemmelige hytter» (2018), og fikk så stor respons at han fant nok gode historier til en slags oppfølger. «Hemmelige Norge – det skjulte friluftslivet» starter med en beskrivelse av forfatterens egen gjemte hytte, og fortsetter med portretter av både steder og mennesker som lever friluftslivet litt utenfor A4-formatet, og i noen tilfeller til og med på siden av loven. Det er mye hemmelighold, så dette er ingen guide med reisetips til konkrete steder steder – men likevel en velskrevet og spennende bok hvor gleden over å være alene i naturen er den røde tråden.

Bli med Islandsspesialisten Kirsti Macdonald Jareg på en annerledes reiseskildring av Sagaøya,

Island en reiseskildring

Kirsti Macdonald Jareg

Cappelen Damm, april 2021 Selv om Jareg tar oss med på en fysisk reise Island rundt, er hovedfokus på fortellinger der mange av dem handler om fortiden. Men også mer moderne historier.  Kirsti Macdonald Jareg har forfattet en annerledes og givende reiseskildring som det krever litt konsentrasjon å komme seg gjennom – til gjengjeld gir den et usedvanlig godt innblikk i Islands sjel. Dette er hennes tredje bok i en serie om øyene i vesterled, hun har tidligere utgitt «Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland» og «Irland. En keltisk reise» – også verdt å lese!

Glassdome, glampingtelt, A-hus eller speilhytte? Norge er full av forunderlige overnattingssteder.

110 unike overnattinger i Norge

Torild Moland

Vigmostad & Bjørke, april 2021
Et rom for natta, men en opplevelse for livet. Det er utgangspunktet for stedene omtalt i denne boka, hvor leseren får både konkrete reisetips og spennende historier – fra både tretopphytter, historiske hoteller og andre fantastiske overnattingssteder Norge rundt. Som medfortattere av boka er vi litt inhabile, men her er det mange gode tips til hyggelige miniferier!

Fotturer garantert fri for bratte bakker!

Skinnelangs

Erlend Garåsen

Kagge forlag, april 2021
Det er milevis av glemte og nedlagte jernbanestrekninger i Norge. Tur- og togentusiast Erlend Garåsen samlet sine favoritter mellom to permer, med 50 ideer til aktive turer, enten til fots, på sykkel eller med dresin. Det handler også om både industrihistorie og naturopplevelser – alltid i nærheten av historiske togstrekninger.

En god reisevenn for de som vil se mer av Norge.

Tur-retur Norge

Helene Myhre Østervold

Strawberry Publishing, mai 2021
Turboken til reiseinfluenser @helenemoo er både velskrevet og velstrukturert, og en god reisevenn for alle som vil bade i fjellvann, vandre opp flotte topper, telte ved bildevennlige rasteplasser og lage mat på bålet. Her får du forslag til reiseruter, fine utsikter, inspirasjon til turmat, fototips og pakkelister – illustrert med flotte norgesbilder.  

En gave til reiselystne togentusiaster!

Togferie

Erik Sveberg Dietrichs

Kagge forlag, august 2021
Selv om du må andre steder for å finne info om priser, rutetider og annen praktisk info (som uansett fort blir utdatert i bokform), er dette en gave til reiselystne togentusiaster. Boka er en fin blanding av guidebok til togreiser, europeisk historie og opplevelser på ferden. 

Her får du både masse historie og fakta om landets fineste fosser.

Fossene i norge

Jens Fredrik Nystad 

Dreyers Forlag, mai 2021
Temaet kan kanskje virke litt smalt, men boka favner bredt. Her er historier om fossenes betydning i sagn og eventyr,  vannmassenes betydning for utviklingen av Norge som industrinasjon, miljøkamp – og  ikke minst beskrivelser av nesten 150 av de fineste fossene i landet, inkludert fakta om fossene og hvordan man kommer seg dit.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN