01. Ingen sur kaffe

Det kan jo også hende den reiseglade er blant dem man helst ikke skal snakke til før de har fått en kopp kaffe på morgen­kvisten, om det så er hjemme, på hytta, i skogen eller i det store utland? Da er jo dette miljø- og menneskevenn­lige reise­kaffefilteret fra Coffee Sock perfekt.
Kr 199,- på unwrapped.no.

LES OGSÅ: JUL MED DIN LESEGLEDE. BØKER SOM KAN LEGGES UNDER TREET

02. Duften av Italia

Når lengselen etter sol og sommer i Italia blir for sterk, kan du invitere masse venner på pastaaften og fylle huset med duften av trøffel og steinsopp. Det følger med oppskrift i settet og det skal være nok mat til fire andre ­reiseglade og. Trøffelsett fra Via Italia kr 399,- på amoi.no.

03. Lys og varme

Skap koselig hyttestemning hjemme – og gjør noe godt samtidig. Ved å gi bort dette koselige stearinlyset gir du et lite stikk av reiseglede, lyser opp i vintermørket, og støtter Amnesty’s arbeid for menneskerettigheter og verden. Lyset er svanemerket, i 100% stearin og produsert i Portugal. Kr 250,-på amnesty.no.

LES OGSÅ: JULEGAVETIPS TIL DEN REISELYSTNE (SOM KAN GJØRES I NORDEN)

04. The game is on

Mange har lagt sin elsk på brettspillet Settlers of Catan, men om turen går til en destinasjon litt lenger unna Norge er neppe et brettspill prioritert bagasje. Om den reiseglade likevel vil ha med yndlingsspillet så er det jo topp at det også kommer i en reiseversjon med terninger. Her er brettet byttet ut med ark der du tegner opp bosetninger og veier direkte på poengblokken din. Kr 158 på gamezone.no.

05. Heng det på veggen

Hvor omtenksomt er det ikke å gi bort en fin plakat med kart over et sted som betyr mye for den som mottar gaven? Kanskje er det hjembyen, favorittstranda, drømmebyen, eller der dere møttes første gang – på Mapiful kan du velge helt selv. Plakater kr 549 på mapiful.com.

06. Hemmelig lomme

Glem pengebelte og safe – alt du trenger er denne hårstikken. Den har nemlig en lomme hvor man kan gjemme smykker, penger, nøkler og andre verdisaker når man skal bade på stranden for eksempel. Og har man kort hår er det bare å ha stikken på håndleddet. En pakke med bind eller tamponger er også et smart gjemmested få vil lete i, men mindre kult å få under juletreet. Scrunchie koster kr 164,- på smartasaker.no.

07. Steng verden ute

Støydempende hodetelefoner har vært en gave til alle som liker å reise, men som foretrekker å gjøre det i fred og ro. Kanskje er den reiseglade blant dem som setter pris på å kunne stenge verden ute med musikk eller podcast på ørene og bare stirre ut av vinduet på det valgte transportmiddelet? Hodetelefoner (Sony WH-XB910N) kr 1490,- Hos kjell&company.no.

08. Gavekort fotobok

Hvor mange ganger har ikke du, eller venner, eller familie sagt at det hadde vært så fint å få l­­aget en fotobok med bilder fra alle de fine feriene? Kanskje den faktisk blir laget om den du gir bort et gavekort på fotobok. Kr 500,- på fotoknudsen.no.

09. Reis hele året

Hva med å gi den reiseglade en gave som varer hele året? 10 små drypp med reiseinspirasjon og leseglede helt frem til neste jul, når du kan gjøre det hele en gang til. Det er jo en finfin tradisjon. ­Årsabonnement kr 379,- her.

10. Evig kopp

Har du venner av typen sporty villmarkselskere som liker å sove ute? Da er jo denne emaljekoppen fra Wild & Wolf topp. Den tåler mye, rommer 300 ml og bør kun vaskes for hånd. Du kan jo også kombinere den med en pose kaffe, kakao eller en flaske solbærsaft. Kr 142,- på chillout.no.

11. Putepøll

Denne puten gir myk nakke­støtte på reiser og kan brukes sammenbrettet eller utslått. Den kan brukes på selve reisen, men også på overnattings­stedet når du kommer frem om puten der ikke skulle falle i smak. Kr 549,- på turitur.no.

12. Reisedagbok

Skriv ned reisene dine, og planlegg nye. En ­r­eisedagbok er en perfekt gave til en ­globetrotter. Denne varianten er på 400 sider på 13×21 cm, ­innbundet og trykket på 70 grams ­elfenbeinsfarget syrefritt papir – og leveres i en eksklusiv eske!  I tillegg følger det med to ark med klistremerker og to ­bokmerkebånd. Kr 369,- på norli.no.

13. Frankofile gleder

Foto: Istock

Hva med en kveld med ost- og ­vinsmaking på Galopin i Mathallen i Oslo? Dette er den perfekte gave til frankofile venner – fire ­forskjellige viner, fire forskjellige oster og en liten guide til hvordan drikke og spise de ­franske delikatessene. Det varierer ­hvilken ­region Galopin tar for seg, så hvis du ­virkelig vil være omtenksom finner du ut når ­favorittregionen til den reiseglade står for tur. Kr 599 på truestory.no.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN