1. Lån utstyr

Mengder av velfungere­nde friluftsutstyr støver ned i norske boder. Kanskje har en venn, nabo eller familie­medlem en ekstra sovepose, et par skisko som har blitt for små eller en jakke som bare ikke passer lenger? Utlåns­ordninger som BUA gjør det enklere for familier å trekke ut i naturen uten å øke forbruket. ­Alternativt kan du leie veldig billig fra eventyrer Alexander Gamme sitt nye hjertebarn, nettsiden Pinsj – her får du et telt for 80 kroner dagen. Pinsj.no og bua.no

2. Kjøp brukt 

Nordmenn er i verdens­toppen når det kommer til forbruk. Velger du derimot å kjøpe brukt, får du like bra utstyr til en vesentlig lavere pris. Hos Finn, Tise og Fretex kan du gjøre gode bruktkupp som er bra for både miljø og lommebok. Hva med en stilig hengekøye til halvparten av prisen, noen gode tursko som er ute av sortiment eller en unik hjemmestrikket lue? Sjekk finn.no, tise.com og fretex.no

3. Sov i telt eller hengekøye 

Allemannsretten gir oss mulighet til å bruke den fantastiske naturen vi har rundt oss – så lenge vi tar visse hensyn. Slik er du sikret gratis over­natting i naturskjønne omgivelser. Nå som gradestokken sakte beveger seg oppover, er det ypperlige forhold for en natt i det fri. Du finner mange fine turtips på dnt.no og ut.no og i tilhørende apper. 

LES OGSÅ: 23 TIPS TIL BILLIGERE REISER

4. Medbrakt mat

Turmat er mer enn bålpølse og ostesmørbrød. Med små forberedelser hjemme, får du en fantastisk matopplevelse i det fri. Her er det kun fantasien som setter grenser. Hva med en delikat brenneslesuppe eller skogsoppsuppe av egenplukket kantarell? Det er både smakfullt og kortreist. Kantarell er å finne i skogen sommer og høst og passer ypperlig til matlaging. Pynt gjerne suppen med spiselige blomster. Avslutt måltidet med banansplit på bålet eller klassiskeren S’mores med marshmallow, sjokolade og kjeks. Du kan også plukke ville bær som multer, blåbær, markjordbær, tyttebær og bringebær. Vær obs på hva du faktisk plukker med deg og sank på en forsvarlig måte. 

HER HAR DU SEKS GODE TIPS TIL BILTUREN

5. Transport

Du trenger ikke dra langt for å få en fin telttur. Hva med å utforske nærmiljøet? Hopp på buss, tog eller trikk om du har muligheten til å reise kollektivt. Alternativt pakk en sekk og bruk tohjulingen for å komme dere rundt. 

6. Under­holdning

Se på naturen som en diger lekeplass som bugner over av gøyale aktiviteter. Les en bok, spill kort, sett i gang et barkebåtrace eller aktiviser barna med naturbingo og skattejakt.

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN