Veien er målet

Ingen er tjent med for lange og kjedelige transportetapper. Ha et mål for ferden, selv om dere skal kjøre så langt som mulig for å komme fram. Er det et spesielt godt bakeri langs veien? Eller passeres et slående utkikks­punkt? Dette er gode kilder til forventning, samt til samtaler i etterkant.

Tilgjengelighet

I en fullastet bil gjelder det å ha lett tilgang på det mest nødvendige. Tenk  selv gjennom selv hva du kan få akutt behov for før bilen pakkes. Badeshorts? Kamera? Tannbørste? Mobillader? Da er det irriterende om den aktuelle gjenstanden ligger innerst, nederst og bakerst i bagasjerommet. 

LES OGSÅ: PLANLEGG NORGESFERIEN – ROADTRIP I SØR

På lydsporet

Har du barn i baksetet – eller voksne for den saks skyld – kan lydbøker være forskjellen på  mas og behag. Også her er nøkkelordet planlegging. Legg inn et bredt utvalg bøker i «bilblioteket» fra for eksempel Storytel eller Fabel, og last dem ned til offlinemodus. Plutselig går reisen inn i litteraturens verden hele veien fra a til b. Gode hodetelefoner med støydemping anbefales.

ROADTRIP: Len deg tilbake og nyt en lang kjøretur i vakker norsk natur. Foto: iStock

Sommervask

Gi bilen en skikkelig sommerrengjøring før avreise, innvendig som utvendig. Da er utgangs­punktet for trivsel på fire hjul langt bedre enn om setene allerede er fulle av støv og smuler, og gamle kaffekopper og brusbokser rumler rundt på gulvet. 

FÅ OGSÅ MED DEG: SLIK PAKKER DU BILEN TRYGT

Sov søtt

Personbiler flest er ikke konstruert med tanke på optimal sovestilling for passasjerene. Den gode, gamle nakkeputa som blåses opp fungerer fint, men det er også en del opp­graderte varianter på markedet, hvor hele hodet holdes på plass.

Minibar

Hold hodet kaldt med kjølig drikke. Kjølebokser koblet til sigarettenneren er optimale kjøleskap on the road, og ­handler du inn leskende drikke hos dagligvaren sparer du overraskende mye, ­sammenlignet med spontane kjøp fra bensinstasjoner underveis. 

LYST TIL Å FÅ NY REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA? ABONNER PÅ MAGASINET REISELYST HER!

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN