LES OGSÅ: SLIK SIKRER DU BOLIGEN NÅR DU ER BORTE

I Canada er det

forbudt å bevisst skremme Dronningen – da  risikerer man fengselsstraff på opptil 14 år i følge straffeloven. Og ja, det holder å rope «bø!». Og befinner man seg i Ottawa på en søndag bør man for all del ikke spise is på Bank Street. Hvilken som helst annen dag er lov, bare ikke på søndager.

I USA har flere av statene

sine egne, forunderlige lover. Visste du blant annet at du i Minnesota ikke har lov til å krysse delstatsgrensen med en fugl på toppen av hodet? Eller at det i Mississippi er ulovlig å banne i nærvær av to eller flere personer. Gjør man det risikerer man fengsel i opptil 30 dager.

Skal du kjøre bil i Thailand

må du huske å ha på klær på overkroppen, det er nemlig påbudt, uansett hvor varmt det måtte være. Det blir også sett ned på om man tråkker på penger, så vær obs om du mister noen mynter på bakken. Nylig innførte også myndighetene røykeforbud på 20 av landets strender, og brudd på dette kan gi deg bot på 23.000 kronerog opp til ett år i fengsel.

ER DU EN TEIT TURIST?

I Tyskland risikerer man bot

om man går tom for bensin, spesielt om man må kjøre til siden og stoppe på motorveien Autobahn. Så her kan det være lurt å planlegge og studere kjørelengden godt.

I Singapore kan du risikere

å få en bot på rundt 1000 kroner om du glemmer å trekke ned på en offentlig do. Og om du skulle være så uheldig (eller frekk) å tisse i en heis, kan det hende at dørene sperres til politiet kommer. Glem heller ikke at det er forbudt å spise på kollektiv transport.

Skal du besøke noen av Hellas’ severdigheter

og gamle monumenter bør du passe på å ikke ha på høyhælte sko. For noen år siden forbød nemlig de greske myndighetene besøkende til ulike steder å bruke høye hæler fordi det skaper slitasje på monumentene. Det er heller ikke lov å spise, drikke eller tygge tyggegummi på flere av landets severdigheter.

I Storbritannia er det

ifølge parlamentarisk lov forbudt «å håndtere laks i mistenkelige omstendigheter». Det høres kanskje absurd ut, men skal være en måte å forhindre tjuvfiske på. Om man disponerer en laks hvor det med rimelighet kan tro at laksen er blitt fisket ulovlig kan man få fengselsstraff på opptil to år.

Drømmer man om å bli spådd

og få vite sin egen fremtid er ikke Australia stedet å oppsøke en spåkone. Her er nemlig spåing av fremtiden forbudt, og sett på som hekseri. Det er også ulovlig å være i besittelse av mer enn 50 kg poteter i Vest-Australia. Så vet du det om du plutselig skulle bli fysen på norske kjøttkaker og poteter i store mengder «down under».

Kilder: Boken the World’s stupidest laws av Michael o’Mara books, www.theguardian.com, www.buzzfeed.com, www.businessinsider.com, www.dailymail.com og www.telegraph.co.uk.

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN